Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 509)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S první fází MCU jsem celkem bojovala a první Thor byl jedním z filmů, které mě brzdily nejvíce. Ale kupodivu The Dark World mi už poměrně sedl a druhá fáze MCU se tak stává snesitelnější. Snad je to tím, že už se nemuselo nic moc zvláštního vysvětlovat a mohlo se jít rovnou na věc. Konečně taky byly využity půvaby Natalie Portman a celé to bylo mnohem víc fajn. Takže pokud je tohle ten výsledný tvar, kvůli kterému se musely vytrpět všechny ty originy a první týmovka, tak ok. Ale trvalo to pět let. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že Alan Taylor udělá z fantasy vesmíru Asgardských devíti světů Hvězdné Války, asi bych mu poděkoval za jeho prezentaci a odstavil ho od režisérského křesla. Fakt je, že druhý Thor dokáže být monumentální, a nic menšího v podstatě ani není ve filmařské logice (při vědomí toho jak vypadala jednička) možné. Ale i když tu přibylo osobních motivací, krutých ztrát a v zásadě i herectví, pořád mi to nějak nesedí dohromady, a jakkoliv je to kacířské, Natalie mi tu přišla divná. Co funguje, to je jednoznačně humor, a řešení akčních scén je taky celkem nápadité - závěrečná bitva okořeněná gravitačními anomáliemi byla slušným oživením. Jenže co se týká zúčtování s hlavním záporákem, je bohužel z podobně slabšího soudku jako třeba u prvních dvou Ironmanů - nebo prvního Thora, že ano. A je to škoda, protože Christopher Eccleston srší charismatem na všechny strany. Jít na to do kina, asi bych poněkud zalitoval peněz za lístky. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako milovník divných filmů, nejlépe dle comicsů, musím zvolat sláva! Proti upachtěné jedničce (ano, Kenneth Branagh je skvělý režisér, ale měl by zůstat u Shakespeara) je tenhle mix LOTRa a StarWars balzámem pro mou duši. Poněkud jsem měl obavy, zda temnota nebude jen reklamní fintou (jako u posledního StarTreku), ale ne, pěkně jsem si ji užil. Co na tom, že vše končí dobře, zdá se, když temnota je protikladem světla, a nemůže být nikdy zničena. Žádné intelektuální orgie (od toho máme jiné mistry), pouze čirá fantazie, destrukce a bezva akce. Jistě, uvítal bych realističtější souboje, ale chápu, že gejzíry krve nejsou cestou k patřičnému výdělku... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že druhá procházka přes Homofröst do Assgardu už nevede tolik růžovou zahradou jako ta první a docela by se mi to i bývalo líbilo, kdyby! Kdyby se z té mykologie nesnažil nějaký čurák udělat Hvězdné války, ona totiž ta plasmová děla a intergaylaktické stíhačky nejdou se severským panteonem dvakrát dohromady a buďme rádi, že Mjölnir nebylo třeba vracející se světelné, bateriové kango, ale jen jakýsi nástroj na zatloukání tventyháčků do růžových stěn, protože nikdo z těch zaoceánských sionistů nikdy neviděl, jak má vypadat skutečné hetero bojové kladivo. Kdyby jeden z temných elfů nebyl negr, pardon, chtěl jsem říct Afroniflheiman, kteří se na severu objevili snad až jako důsledek přehnaně benevolentní, azylové politiky vůči Somálsku a Luther se schválně díval jinam a ten Bifröst nehlídal. Kdyby Natálka opět nepředvedla, že umí hystericky přehrávat i v kdejaké pomatené, homixové sračce. Kdyby, kurva, někdo za celou dobu ucedil aspoň kapku krve a desetiletí smradi si museli zakrývat oči. Kdyby na konci nedělali všichni v Londýně bordel jako pištivé třináctky při premiéře Heryho Potrata. Kdyby scénář nepsal nějaký bezmozek, kterému v zející dutině lebeční visí na háčku mícha, a likvidace Malekitha by tím pádem nebyla taková do očí bijící kokotina. A to je dohromady příliš mnoho kdyby. Takže zase dvě a Spánemthorem. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

CinemaSins přesně shrnují mé pocity. Dvojka je ukázkovým příklad scenáristického diletantismu, který opruzuje i přes vědomí, že jde o trhák pro mládež, který nemá vyšší ambice. Seriálově zručný režisér Taylor může k Branaghovi jen pokorně vzhlížet. Normálně by mi to bylo jedno, ale situace zamrzí proto, že charakterní Thor je nejsympatičtější Avenger a že jednička nebyla jen výplachová marvelovka. 55 %. [2D, titulky] ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Na konci září roku 2012 se při natáčení filmu zranila herečka Jaimie Alexander (Sif) poté, co uklouzla při chůzi v dešti. Výsledkem hrozivého pádu byla vyhřezlá ploténka, 11 naštípnutých obratlů, vykloubené levé rameno a natržený rombický sval na zádech u levé lopatky. (Kritiq)
  • Dle logiky gravitačních anomálií by se Thor (Chris Hemsworth), Erik (Stellan Skarsgård) a Jane (Natalie Portman) a další postavy a věci kolem nich měli ve scéně, kdy vycházejí z psychiatrické léčebny, propadnout do gravitační anomálie. Právě ze země pod jejich nohami totiž vylétá hejno vrabců. (Will_X)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama