Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Matthew McConaughey se přece jenom s největší pravděpodobností nakonec vrátí do seriálu Temný případ i pro druhou řadu, navzdory tomu, že několikrát svůj návrat striktně odmítl. Nepřímo to oznámil včera na tiskové konferenci k filmu Interstellar v Los Angeles. "Co můžu říct je, že jste Rusta neviděli naposledy. Jsem šťastný, že jsme se s HBO dohodli na další spolupráci. Můžete se těšit sice na méně prostoru pro tuto skvělou postavu, zato ale opravdu ve velkém!"

Masakr!!!!!!

na příspěvěk reagoval NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Prej - "posledni esej o TD, kterou si musite precist"!! PCHE! Jeste jich budou stovky, ze je zaklad toho pribehu uz v Honzikove ceste a Letadelku kaneti apod. otazka je, kdo to bude cist, ja na to dlabu, raci si pustim ten serial znova.

erased

erased (hodnocení, recenze)

jerry12

Tak ještě že sám autor de facto připouští, že je v takové interpretaci závěr True Detective naprosto banální... ne že by na tom bylo něco špatně :)

Uživatel Mr.Apache smazal svůj příspěvek.

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

barrahir

barrahir (hodnocení, recenze)

Kulmon

Je to docela sranda, já koukal do knihy oddaných a tam máš těch informací právě víc, nejen jména a bydliště, ale i zaměstnání, jména rodičů a další. Tahle kniha sahá u nás do roku 1932 a tam už máš písmo i jazyk stejný jako dneska. Takže se dostaneš už k pradědkům. No ale stejně je těch dat tolik, že jsem našel kulový, samozřejmě jsem do toho koukal jen asi půl hodiny. :)

No pointa je v tom, že jsem si připadal jako Rust když pátral po Tuttlech. :D

I left something undooone... 

na příspěvěk reagoval Kulmon

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Doufám, že hlavní představitelky budou podobného ražení jako tady ti dva... protože dokud sem tenhle seriál neviděl tak sem si McConaughye a Harrelsona těžko představoval v seriálu...

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jerry12

tedy zahada sahajici az tam, do nejvyssich pater, kdo prepina svetla na semaforu z cervenyho na zelenyho panacka??

nebo co by to mohlo byt? nejak si to nedovedu predstavit :-D

na příspěvěk reagoval jerry12

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Přímo Pizzolatto řekl, že tam půjde o tvrdé ženy, zlé muže a o tajemství silniční infrastruktury USA.

na příspěvěk reagoval NightPorter

erased

erased (hodnocení, recenze)

NightPorter

Melissa McCarthy si střihne roli cynického traffic guarda na křižovatce, kde po zjevení se spirálovitých graffiti nastane apokalypsa biblických rozměrů. Ale podle nejčerstvějších internetových drbů nebude rozpočet pořád stačit na to, aby překonali obdobné scény z Kobry 11, takže jsem ohledně druhé řady poměrně skeptický...

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jako ze nekdo mysteriozne namaluje prechod ve tvaru spiraly? :-) no sem na to zvedavej. doufam, ze tam bude hrat jednu policajtku michelle monaghan, jeste bych ji rad nekde videl.

na příspěvěk reagoval erased

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ano ovšem s jinými herci...a jiným příběhem .. podle všeho to budou hlavní představitelky ženy... a bude se řešit něco se silnicemi v USA ... (není to officiálně potvrzeno, ale prý se už pracuje na scénáři a tak nějak to nikdo nevyvrátil, takže na 90% bude)

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To víš renesanční Temný rytíř mě první epizodou uchvátil (DaVinci demon's)... Navíc Walking dead už končí tak co :D. Je fajn to jednou do 2 měsíců změnit :D.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

"Jednou mi někdo, že vše, co miluješ i nenávidíš, je jedno a to samé. Je to jen sen... A jako v mnoha snech, i v tomhle na konci čeká příšera."
Výborný atmosferický seriál. Vše začne skvělím atmosferickým intrem. Hned poté jsme vtaženi do špinavého světa mezi dva detectivy, kteří se snaží vyřešit případ. No zabere to trošku víc času než byste čekali, neboť celý příběh trvá celých 17 let... Rozdělených na 3 skupiny a to na události děje roku 1995, roku 2002 a roku 2012.
Detektivové jsou v roce 2012 předvoláni k výslechu, neboť po hurikánu byli ztraceny a zničeny složky případů a dva mladí detectivové je dávají dohromady, alespoň tak to spočátku vypadá. A tak jsou tedy hlavní hrdinové případu předvoláni k výslechu, aby vyprávěli co a jak se v tomhle případu událo. Občas přitom zazní nějaké to navnazení do budoucna. Kde jedna z postav řekne něco o nějaké přestřelce v lese nebo hrdinné scéně. A to nás udržuje u obrazovky, protože se těšíte a zajímá vás, jak se vlastně detektivové dostanou k té hrdiné scéně nebo k té přestřelce.  Případ je značně temný a jeho rozlezlost je nakonec mnohem větší, než by se na první pohled mohlo zdát. Ovšem tenhle seriál není primárně o řešení případu, avšak o dvou detektivech co se snaží vyřešit případ. Tím chci říct, že hlavní tu není případ, ale psychologie a postupné měnění charakteru hlavních hrdinů. Marty (Woody Harrelson) je spořádaný klidný detektiv co má rodinu a vše tak nějak pod palcem. Nadruhou stranu Rust (Matthew McConaughey) je totální pesimista a životní ztroskotanec, jenž pořád filozoficky jeden rozbor světa a chování za druhým. Proto je jejich vztah tak unikátní a chemie mezi nimi působí senzačně. Myslím, že není nutno při tomhle hereckém obsazení zmiňovat legendární herecké výkony. Za zmínku však rozhodně stojí vizuál seriálu jenž v roce 1995 vážně vypadá jak z roku 1995. Hudební podkres je boží a to ať už během seriálu, tak i ve vynikající atmosferickém intru. Abych pořád jen nechválil a dostal se konečně k tomu proč "jen" 4*. Důvodem je, že jakmile dojdeme přes neustále stupňující se kvalitu epizod do 5tého dílu, jenž je vrcholem celého seriálu, tak se kvalita epizod začne snižovat. A samotné finále by bylo v každém jiném seriálu nadprůměrné, ovšem zde oproti prvním 5ti epizodám působí až primitivním dojmem. 4* 81%

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama