Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (471)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Jediná nekomentovaná bábika Annabelle. Tuším že som na tom bol aj v kine. Od začiatku až dokonca kvalitný horor. Ale na plny počet tomu niečo chýbalo. Po tme by sa aj človek bál. Jednoznačne chvalim sluzbu Hbo max že ponúkla túto trilógiu. Ale chýbajú pribehy Warrenovcov a to conjuring 2 a 3, snáď ich časom doplnia. Zatiaľ paráda. Či už s appkou alebo obrazom. 4* ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Po kamarádovo nadšení, že tohle je ta dobrá Annabelle a při těch 68% jsem čekal víc. Největší plus vidím v tom, že druhý film o ošklivé panence nevypadá pětikorunově, dokonce i fakt pěkně. Největší mínus je ale ve stopáži, která mohla v klidu být o čtvrt hodinu kratší, a dalo by se uvažovat o čtyřech hvězdách. Ke konci se straší docela intenzivně, ale většinu času před tím málo. Respektive já o těch čtyřech hvězdách uvažoval, ale asi by bylo lepší, kdyby se dvojka tvářila, že ta špatná jednička prostě neexistuje, než se snažit v závěru na ni na sílu roubovat. Za mě 6 a kousíček z 10 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušná žánrovka se solidní atmosférou, dobrou porcí strašení jen poněkud omšelým dějem, který je pro Wanovu partu už typický. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než první díl, ale to neznamená, že to bude stačit na bůhvíjakou topku... Tři hvězdy jenom proto, že jsem to viděl v kině na velkém plátně a s libovým zvukem, v domácích podmínkách to ztratí hodně ze své atmosféry... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"Co to tam.....v té tmě.....kurva.....BAAAAAAAAAFFF!!!" na lekačky nejbohatší horor za poslední léta a jsou fakt pěkně udělané, ovšem na rozdíl od super hororů V zajetí démonů je všechno na efekt, chybí trošku pečlivěji budovaná atmosféra...ale jelikož jsem se u sledování filmu místy málem posral, musím hodnotit jako lepší průměr.......... moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

David F. Sandberg mě svou celovečerní prvotinou Lights Out po dlouhé době vystřelil do hororového nebe, neboť jsem se po letech dočkal konečně hororu, který jsem zhltnul s vykulenýma očima a pořádně staženou zadnicí, tudíž jsem se na jeho další projekt těšil jak nadrženej čokl, ovšem první vyhrání z kapsy vyhání, neboť jeho druhý celovečerní zářez prostě už zas až taková sláva bohužel není. Nicméně, hned na začátku je třeba zmínit, že on svou práci na pozici režiséra ovšem odvedl na maximum, neboť co se týče navození husí kůži nahánějící atmosféry, působivého stylu a vizuálu, zpracování napětí a vyšponování mnoha scén k prasknutí, nelze ho za to nic jiného, než pochválit, v tomto směru totiž pokračování, respektive prequel, Annabelle, fungoval skutečně zatraceně působivě a silně. Velkým problém této podívané tkví ale spíš ve scénáři, který byl strašně nevýrazný, nenápaditý a co se panenky Annabelle týče, tak v podstatě i dost zmatečný a nedotažený. Navíc se zde vyskytovalo šílený množství nezáživných momentů, díky čemuž film ztrácel na plynulosti a působivosti a Sandberg z té bídy skutečně dokázal vytáhnout až neuvěřitelné věci. Krapet mi vadila i absence dalších hororových prvků, než je atmosféra a napětí, takže nějakých krvavějších, či násilnějších momentů se zde divák nedočká, prostě se to hodně drželo při zdi, čímž se tvůrci očividně snažili o získání co nejpřístupnějšího ratingu kvůli výdělku, a na to fakt nehraju. Takže zkrátka díky za Sandberga, který Annabelle 2 zachránil před pořádným průserem, působivé a strašidelné to díky němu je dostatečně, ale příběhově jde o vážně zpackanou a těžce nevyužitou záležitost. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

V rámci strašenia slušná práca, z pohľadu logického uvažovania postáv úplná katastrofa. Herci sú fajn, aj náväznosť na predchádzajúci diel, ale tá ich tuposť sa niekedy nedala vydržať. Do tej miestnosti proste pôjdu z nevysvetliteľných dôvodov zakaždým a samozrejme tu pomoc nikto nepotrebuje. Veď taký satanáš v dome je úplne bežná vec! Plus z matkinej dejovej linky sa dalo vyťažiť oveľa viac. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Prequel, ktorý je kvalitatívne o parník pred svojou ,,predchodkyňou,, . Ku koncu roku 2017 je tu kopec hororov, ale málo z nich dosahuje aspoň takú úroveň ako tento film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

OK Annabelle 2 byla o trošku lepší než nudný první díl. Ne o moc, abych nepřechválil, protože horor co má skoro dvě hodiny bude nuda vždycky, zvlášť když se tvůrci rozhodnou první hodinu zabít seznamováním s postavami a laciným strašením. Znáte to, někde se něco šustne, zavírají se dveře, něco se pohne co se pohnout nemá. Dlužno říct, že díky obsazení sympatických dětí je to celkem napínavý, originální a pravidlo že se dítěti nemůže ve filmu nic stát tvůrci poruší hned v úvodní scéně. A závěrečná řekněme třetina je docela napínavá a finální boj v domě mi připoměl i Poltergeista. Nicméně opět je to v podstatě standartní Hollywodský horor bez překvapení, pravidel (ducha nesere exorcismus, kříž ani stránky z bible které ho předtím držely 12 let) a hlavně se zlem, které nemůže prohrát. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Jsem mile potesen. Tenhle film by mel byt v cervenych cislech, je urcite lepsi nez prvni dil. Hlavne vyberem hercu. V jednicce byli strasne nesympaticti, az jaksi nerealisticti manzele, kdezto tady tleskam detskemu castingu. Vsechny mlade herecky (kupodivu ve filmu nejsou chlapci) hraji bravurne, predevsim ta Talitha. Klobouk dolu. Jedinou vytkou je pro me, ze je film pomerne uondany. Ale kdyz uz se neco stane, tak je to fakt prijemne mrazive a i bubaka opet ukazi :) akorat to chce fakt sledovat v noci, ostatne jako vsechny ducharske horory. Conjuring serie hodne tezi ze tmy. Nejsou to filmy, na ktere muze svitit slunko z okna, kdyz to tak hloupe reknu :) Surround zvuk pak pokladam za samozrejmost, Conjuring Universe ve stereu je hrichem :) Co me ale dostalo, ze jsem dlouho tapal, kde je ta navaznost na dalsi film, tedy jednicku. Protoze toto je prequel, proto nema cislovku dve. A myslim, ze to lepe nakonec asi zvladnout neslo. Mozna na nejakou nesrovnalost prijdu, ale momentalne me zadna nenapada. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je v rámci Annabelle série podľa viacerých najlepším, no ja to vidím presne naopak. Síce pár momentov má prijateľnú atmosféru (a úvodná zrážka auta veď viete koho je fakt nepekná), Lulu Wilson a detskí herci hrajú dobre, ALE a) chovanie postáv je často veľmi nelogické,b) ľakačky sú veľmi,veľmi predvídateľné ale čo je najhlavnejšie: c) prišlo mi že som sa počas Annabelle 2ky skrátka bál omnoho menej ako pri jednotke. Čo je pri duchárskom horore v ktorom ide aj tak väčšina času len o tento aspekt, nie práve najlepšia vizitka. Na priemer však Annabelle 2 dosiahne- až taká zlá zase nie je. Len priemerná a ľahko zabudnuteľná. 50% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně lepší než debilní jednička, i tak ale celkem zklamání protože to neni nic kulervoucího. Několik scén sází na klasicky zvukovou lekačku, další scény vás naopak nevyděsí ačkoliv se o to snaží a zbytek scén je kopie Wana 1:1 (hlavní bubák je kopie zmrda z Insidious). Na to že většina osazenstva jsou malý holky tak to nebylo tolik otravný, takže v tom vidim největší plus. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Jednička byla hroznej shit a dvojka to rozjela trochu jinak. Je víc temnější se s snahou vyděsit a dělat to dobře a je i koukatelná. Ale furt to není ono i když to vzal do ruky někdo pořádný. Prostě Annabell je z celého tohohle universa Jamese Wana nejslabší článek a asi i zůstane. Uvidíme co předvede The Crooked Man a Jeptiška. 50% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Horrorový mainstream s kolovrátkovým dějem, předvídatelnými lekačkami a ospalým tempem, které začne nabírat na intenzitě až v poslední dvacce. Ani druhá Annabelle se tak neblíží Wanovu stínu, o takovou nudu jako v jedničce už naštěstí ale nejde. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle hororové napínáky, kde jde především o napětí a práci s atmosférou, než horory zbytečně nacucané umělou krví. Pokračování Annabbelle rozhodně napínavé je. Řemeslně je tento film asi o dvě třídy výše, než předchozí díl. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

Sandberg přestože je to zatím jeho nejslabší horor (ale musel pracovat s tím, co zdědil), je pořád momentálně nejlepší hororový tvůrce západního světa. slušný hororo pro nováčky, fantastický horor pro posery, neurazí fanoušky právě Sandberga a jeho filmů.. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Ako sa zrodila najobávanejšia bábika všetkých čias? Si myslím, že lepšie túto myšlienku nik by nevedel sfilmovať. Príbeh sirôt, ktoré v sirotinci už nemôžu naďalej bývať, tak ich prichýlia rodičia našej obávanej Annabelle, divák sa môže na čo tešiť 😉 ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Zimomriavky a super lakačky no doma by to zrejme také intenzívne nebolo. Treba vidieť v kine. Dolby Atmos to umocní ešte na n-tú. (80%) ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych se chtěl zdržet komentáře (jak je to zvláštní zdržet se komentáře při psaní komentáře, že?) na některé spoluosazenstvo v kině, díky kterému jsem si bohužel nemohl užít atmosféru hororu na 100%. Snad tedy bude lepší, když přejdu přímo k věci. Bezmezně bych dvojiku Annabelle doporučil všem masturbujícím pedofilům, Mariánům z Výměny manželek a fanouškům Kick-Ass. Roztomilé jedenáctileté holčičky incoming, to je opravdové blaho! Zároveň to jsou ale všechny nevychované a zvědavé kačeny (kdo se hlásí, že jim dá pořádně na zadek?), protože věčně, a to všechny do jedné, lezou kam nemají a v nastražených pastích si s nimi Sandberg může dělat co se mu zlíbí (naprašte ho někdo za pedofilii). Je fakt, že s takovým castingem bych se i já odvážil posadit se do vyhřátého režisérského křesla. Nicméně Sandbergova motivace je zřejmá, protože ať už ho v maskérně rozpálí Nancy, Carol, Linda či mimořádná Janice, vždycky dokázal vyhajpovat atmosféru a vytěžit z ní maximum. Není pochyb, že mu k tomu výrazně dopomohl masturbující kameraman, ale i hudební skladatel, kterému se z té křeče po dvacetinásobném denním honění roztřepe smyčec u cella natolik, že to zaznamená i naprosto hluchý imbecil. S první půlkou jsem byl tudíž naprosto spokojen, protože citové vazby k ústředním holčičkám jsou natolik (oproti jedničce) silné, že byste se raději než na jejich znásilnění démonem podívali na Srbský film. Ve druhé půlce ale zjevně přišla do maskérny Tierney a to začal Sandberg z její barvy kůže natolik vyvádět, že se to promítlo v jednotlivých scénách i ve scénáři. Jako kdyby tuto vlastnost zdědil od Wana a všech ostatních, kdy se jako v Conjuringu i v jedničce Bell přejde k insane lekačkám, jejichž stupňování má na diváka spíš opačný účinek. Protože jakmile se strašáci a krev kupí, veškeré vazby se ztrácí. A taky bych diskutoval hodně dlouho o nevysvětleném přemisťování postav z místa na místo a zásadní chybě prequelu - měl by celou podstatu lépe vysvětlit, vše objasnit a ne za sebou zanechávat ještě víc nezodpovězených otázek. Takto to vypadá, že si Sandberg jen vyhonil na objektiv a odešel s nálepkou "Wan vol. 2.0". Právě toto je příčina, proč je skoro nemožné, aby mainstream horor ode mě dostal 5*- protože se nikdy nedokáže vyvarovat takovýchto chyb a průběh filmu včetně jeho stupňování je jako přes kopírák. Rozhodně to není jako letošní Get out, které naopak vyniká svou originalitou, zároveň je ale druhá Annabelle lepší než její předchůdce a snad mi bude přáno, že si podobně výbornou hororovou atmosféru přímo v kině ještě letos vychutnám. P.S. Víte čemu se říká vypointovaná návštěva kina? Když přímo pod Cinema City ve Špalíčku napravo od eskalátoru narazíte na obchod s panenkama. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dost dobře vyvedený horor. Líbilo se mi zpracování démona i propojení s Vzajetí démonů 2. I když některé scény mi přišli docela úsměvné. ()

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama