Reklama

Reklama

Dawsonův svět

(seriál)
  • USA Dawson's Creek (více)
USA, (1998–2003), 93 h 9 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Režie:

Joshua Jackson, Bethany Rooney, David Semel, Lou Antonio, Dennie Gordon (více)

Hrají:

James van der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps, Mary Beth Peil, Monica Keena (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(128)

Obsahy(1)

Kamarádi Joey Potterová a Dawson Lerry se znají od sedmi let a jako každý sobotní večer se u Dawsona dívají na filmy. Joey žije se svou sestrou a jejím přítelem v malém domku, v zátoce kousek od Dawsona. Její matka umřela na rakovinu a její otec sedí ve vězení za držení narkotik. Dawson, Joey a Pacey Witter, Dawsonův nejlepší kamarád, natáčejí Dawsonův první film, se kterým chce jet brzy na filmový festival amatérských filmů. Pacey, který v něm hraje nestvůru, a Joey, která hraje hlavní hrdinku, se začnou hádat. Jejich hádku ale přeruší přijíždějící taxík, ze kterého vystoupí mladá blondýnka Jen Lindlyová. Je to vnučka Dawsonových sousedů, která přijela, aby pomohla své babičce starat se o nemocného dědu. Jen, stejně jako ostatní, druhý den nastupuje do druhého ročníku místní střední školy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (263)

venison 

všechny recenze uživatele

Ve 12 letech se mi to celkem líbilo.. Prokousala jsem se všemi šesti řadami a musím říct, že bylo všechno řečeno v té první, pak už je to jen omílání téhož dokola.. Kdyby vždycky místo řečí o sexu ten sex opravdu dělali, bylo by z toho dobré porno :-) Každopádně skvělá studnice nových talentů - Katie Holmes, Joshua Jackson a v neposlední řadě výtečná Michelle Williams :-D ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý pubertální život se vším všudy a hodně postav mám rád hodně dílu mám rád a celkově je to příjemné z mladí v vzpomínání ale co fakt na celém seriálu kazy krásu a dokonalost a příjemné sledování je herečka Katie pořád a všude se jen mračí a pořád je depresivní a nic se ji nelíbí kdyby to bylo jen tady pochopím ale právě že není. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tenkrát se mi pár prvních dílů dost líbilo a Katie Holmes samozřejmě taky. Přál jsem si, aby alespoň jednou i za mnou do mého pokojíčku vlezla oknem :-) ... No, postupně mě to přešlo (úměrně tomu, jak se z roztomilého kůzlátka stávala hrozná koza... jo, ale tím Tomem s jeho scientologickými úlety, to jsi ji Pane Bože snad trestat nemusel...) Body dávám rád, byť spíš hlavně z nostalgie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Co říct než že je to vymazlená telenovela pro mládež a dokonalý megakýč v tom nejlepším slova smyslu. Dobře napsané, přesně obsazené a perfektně zahrané postavy si okamžitě zamilujete, stejně jako ten jejich úžasný přímořský ráj a budete hltat jejich sebetriviálnější příhody a hlavně ty neskutečné knižní dialogy. Speciálně musím ocenit vedlejší motiv lásky k filmu a touhy stát se filmařem zosobněný Dawsonem - právě koukám na šestou řadu a doufám, že se klučina už konečně setká se Spielbergem :) Na druhé straně šest řad je šest řad, seriál často ztrácí tempo, opakují se motivy a tvůrci se nevyhnou nudě, schématičnosti a občas ještě přesladí už přeslazené. Kdo by ale kritizoval kult, který odchoval celou jednu generaci a objevil Katie Holmes a Joshuu Jacksona? ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dawsona znají asi všichni teenageři minulosti a i nastupující generace se díky reprízám může pustit do tohoto kolosu, ve kterém o city není nouze. Občas to závánělo telenovelami, nakonec se z toho vždy nějak vybruslí a pokračuje se dál. Ve výsledku příjemná záležitost zobrazující životní osudy party kamarádů v čele s Dasonem , kterému filmové ambice rozhodně nechybějí. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (41)

  • Na zadní straně Dawsonových hodinek stojí nápis: "Když budeš chtít, nebude to jen sen." Je to citát Theodora Herzla, vůdčí osobnosti sionistického hnutí z konce 19. století. Herzl už ve své době předvídal vznik státu Izrael. (novoten)

Související novinky

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama