Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

lamps 

všechny recenze uživatele

Daleko vysmívanější Batman a Robin mě paradoxně bavil o dost více - byla to sice ještě větší blbost, ale tak nějak přiznaná a ve své imbecilitě místy hrozně roztomilá. Batman navždy má kvalitnější příběh a jakousi snahu o temnější gothamský rukopis, ale většinou je nesnesitelně nudný a rozplizlý do kostrbatě pospojovaných epizodek. Kilmer je jako Batman v poho a Carrey i Jones jsou samozřejmě skvělí herci, ale jejich nekontrolovatelné kreace jen podtrhují výjimečnost Nicholsona a Heatha Ledgera, kteří své temné klauny vybalancovali o poznání lépe (i když se ocitli v daleko promyšlenějších konceptech a scénářích). Fakt nechápu, jak mohl Schumacher, režisér hned několik obdivuhodných hitů, takhle hluboko klesnout. Ta batmanovská poetika fakt není pro každého. 40% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Two-Facem hezky navnadí (let několikatunového trezoru na tak směšném lance velkoryse promíjím), pak je to však do Edwardovi proměny v Hádankáře trochu slabší. Tommy Lee Jones a Jim Carrey byli dobrá volba. Sedí k sobě skvěle a pěkně Batmanovi zatápí. Robin díky Bohu moc prostoru nemá, proto zůstávám na pěkných 70% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer je bezkonkurenčne najhorší Batman/Bruce Wayne v histórii filmografie. Tommy Lee Jones a Jim Carrey podávajú najhoršie výkony kariéry a Joel Schumacher definitívne stráca súdnosť a nakrúca najhoršieho Batmana. Mesto balí do halogénu a ničí všetko, čo Burton vybudoval. A to najhoršie - v jednej scéne donútil Batmana usmiať sa! Batman Forever je odporná hlúposť plná debilných zvratov a ešte debilnejších postáv, kde všetci záporáci hrajú to isté - Schumacherovského neónového Jokera. O deji sa radšej ani nevyjadrovať. Pri takej kolosálnej kravine začne vynikať aj Batman & Robin. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle Batman mně nedělá problémy. Batmanovi to stejně nejvíc sluší v comicsu. Na ničem se nešetřilo, hodně dobrých herců a hodně rozdílných hereckých výkonů. Každý hraje úplně jinak. Nejlépe to pochopil a uchopil Jim Carrey v roli Hádankáře. Schumacher je dobrý režisér, jeho barvotiskový vizuál má blíže ke comicsové předloze víc, než ostatní adaptace. Přesto pořád schovávám hvězdičky, až někdy někdo přijde s opravdu perfektním Batmanem. Zatím se jen moje čekání nekonečně prodlužuje. Hlavně, aby to nebylo navždy. 60% ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně špatná,ale to je asi všechno. Všechny zápory ale vyvažuje batmanova psychika a vytahují na pět hvězdiček herecké výkony.1.místo Jim Carrey,který dokonale rozveseluje film a konkuruje Jokerovi.2.místo Tommy Lee Jones,kterého jsem takle bláznivě hrát ještě neviděl.3. místo Nicole Kidman,která je zde velmi dobrá a díky tomuto filmu se stává mou oblíbenou herečkou.Pozadu však nejsou ani ostatní herci. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama