Reklama

Reklama

Anatomie života

(seriál)
Česko, 2021, 19 h 51 min (Minutáž: 51–60 min)

Scénář:

Petja Peltomaa (původní scénář), Terhi Arola (původní scénář) (více)

Hrají:

Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová, Barbora Černá, Karel Heřmánek ml., Jiří Štrébl, Jan Komínek, Ondřej Veselý, Václav Vašák (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Zbrusu nový seriál Anatomie života vypráví osobní příběhy čtyř žen – sestřiček na traumatologickém oddělení. Ty kromě profesního života spojuje i přátelství. Hrdinky jsou každá v jiném věku a každá z nich řeší témata blízká divákům své generace. Nebudou chybět ani dramatické zápletky. Hlavní hrdinky společně prožívají zklamání, bolest i vyčerpání. I k jejich životu samozřejmě patří láska, radost a úspěch, a i na to se mohou diváci těšit. Seriál se odehrává převážně v adrenalinovém prostředí oddělení traumatologie, je tedy nejen plný napětí a specifického humoru, ale velmi důležitou roli v něm hrají také silné emoce. Přitom se nevyhýbá ani eticky kontroverzním tématům, která popisuje z různých úhlů rozdílným pohledem všech zúčastněných. Kromě dlouhodobých dějových linek čtyř sestřiček se v každém díle odehrají dva výrazné epizodní medicínské případy. V Anatomii života se zrcadlí aktuální sociální témata. Jde zejména o vyváženost osobního a pracovního života. A problémy spojené s péčí o dítě osamělým rodičem. V rámci nemocnice jsou lékaři i sestry často postaveni před závažná dilemata a hledají hranici mezi individuální, profesní a obecně morální zodpovědností. Snaží se pojmenovat a nalézt prostřednictvím jednotlivých případů taková řešení, která by byla eticky správná a spravedlivá. (TV Nova)

(více)

Diskuze

VeriV

VeriV (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

V úterý už poslední díl v TV a zatím se nenatáčí, protože měli odkoupenou licenci jen na 20dílů..

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

VeriV

Aha, tak to jsem nevěděla, že Anatomie už končí, domnívala jsem se, že se jedná o další z řady nekonečných seriálů typu Ulice, Ordinace, etc.

na příspěvěk reagoval VeriV

VeriV

VeriV (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Dekuji, to jsem si taky myslela, ja jsem ho uz videla cely na VOYO, tak jsem ho uz chtela celkove (doted to slo, i kdyz jsem nechapala, jak nekdo muze hodnotit cely serial kdyz jeste neskoncil)ohodnotit..No tak asi nove to pujde az od premiery  posledniho dilu v TV..

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

VeriV

VeriV (hodnocení, recenze)

Nevite proc nejde ohodnotit cely serial, kdyz jednotlivy epizody jdou a celkove je taky ohodnocen jinymi uzivateli..Ale ted kdyz kliknu na hvezdicky, tak je pry hodnoceni zakazano..Tak snad jen docasne..

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Je to samozřejmě odpad, ale to se dalo čekat. Každopádně mě alespoň seriál jednou rozesmál. A to, když se na scéně objevila národem milovaná Geislerová v roli primářky. Přitom si do teď v reálu nebyla schopná dodělat ani základní školu. To mě pobavilo, přiznávám. Jinak to nemá smysl komentovat.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

TheSlezy

Škoda, že se nesvěřila taky s tím, kterak se dá jet na kole oděna v podvazky, a v lodičkách s (nejméně) 10 cm jehlovými podpatky. :-D

Uživatel Idée_fixe smazal svůj příspěvek.

Uživatel dall smazal svůj příspěvek.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Podle ukázek to vypadá fakt hrozně. Stejná úroveň, jako poslední roky Ordinace.

DaNvYto

DaNvYto (hodnocení, recenze)

Už z reklamy... Název vymýšlel nějaký pí**s... stejně tak scénář zdá se, který bude zase jen o prcání, vztazích kdo s kým a kdy a jako třešnička na dortu zase prostředí nemocnice... Nečekám, že se u nás natočí Game of Thrones... ale tohle je fakt na zavření všech dotyčných, kteří v tom mají prsty.

Readyxx

Readyxx (hodnocení, recenze)

takze sra**ku nahradi na dalsich 15 le sra**ka ..nabali se na to ti stejni lide, herci,scenaristi ..a budou svoje pokroucene vyplody  cpat lidem dal ...gratulka

mira007

mira007 (hodnocení, recenze)

To je vtip, podle ukázky to je remake slovenského seriálu Sestřičky, který je remakem v licenci nějakého finského seriálu. Nejprve mi přišlo debilní dělat kopii fungl nového úspěšného seriálu, který u sousedů jede už třetí řadu, ale pak jsem se uklidnil a řekl si proč ne, ale pak mne vlastně vytočil fakt, že ti bambuláci Na Nově nejsou schopni vymyslet něco vlastního a musej kupovat nápady jinde, respektive jestli to má o něco bojovat v hlavním vysílacím čase, tak proč tam cpou zase doktorkej seriál. To je zoufalost.  PS: Zlatá česká televize

Reklama

Reklama