Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Recenze (426)

kagemush 

všechny recenze uživatele

To je tak,když se na seriálu nešetří a příběh není úplnej debil. (i když pár historikům se asi chtělo při sledování škrtit pány a dámy autory, no a?) ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší historický seriál, jaký jsem kdy viděla. Zajímavý děj, skvělé postavy, úžasná výprava... Kdo ho ještě neviděl, prohloupil! ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná pozvánka do starověkého Říma. Postavy Caesara a Marca Antonia jsou skvěle zahrané, oblíbil jsem si také mladého Octaviana. Jednoduše kvalitní seriál s mou oblíbenou tématikou. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Možná jsem moc zhýčkaný, ale nějak to netáhne. Dobové reálie poteší, člověk se rád podívá, jaký binec tam ve skutečnosti panoval, ale výstavbou dílu nebo celé série to není nijak inovativní. V podstatě jediný silnější díl je poslední, ale ten k tomu potřebuje předchozích jedenáct ne až tak dobrých. Řím neurazí, ale není to HBO špička. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny serial z Antickeho Rima. Rimska Risa je pre mna fetis, tato Risa dokazala byt drsna a brutalna,a le i hodne, hodne tolerantna, pohodova a kludna. Rim je vecny, rovnako aj Rimska Risa putuje mimo kategorii myslenia a casu. Uz samotny Spartacus: Krev a Pisek s vybornym Andy Whitfieldom bolo filmove zradlo na pohladanie, a chvalabohu, ze reziserov ako Apted napadlo natocit serial aj zo starovekeho Imperia Romana, konkretne 1. storocie pred Kristom. 95 % ()

shyster 

všechny recenze uživatele

1.série = 70%. Dobré politikaření, ale to hlavní zrada Bruta a vražda Ceasara jen v posledních dvou epizodách. Plus hlavně tam všude nacpat sex, aby to bylo "kontroverzní". 2.série = 60%. Normální sandálovka. Řada linií vyšumí. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Miluju, když dokoukávám staré resty a takhle moc mne chytnou. Neskutečná pecka! Ave Caesar! Ave Hinds! Ave Millius! Ave McKid! Vůbec to za těch 10 let nezestárlo, v klidu by to mohlo jít i dneska po dvou dílech do kin a bezvadně by to fungovalo. Ta lehkost dailogů v nahuštěném ději jednotlivých dílů mne fascinuje. Plyne to tak pomalu a přitom se toho za díl tolik stane. Spielberg prohlásil: "Nikdo z nás není tak dobrý vypravěč jako John Millius.", po první řadě Římu to můžu beze zbytku podepsat. S jakou lehkostí to přechází historické milníky a přitom je to ve své podstatě vystihne daleko lépe, než slavné x set stránkové knížky a filmy na tohle téma. Už jenom takové drobnosti, kde pro mne noname herečka vytáhne na malém prostoru daleko zajímavější a lépe zahranou Cleopatru, než jsem kdykoliv před tím viděl. A moc se mi zpětně líbí, jak se s tím doplňuje Spartakus, ne že by to na sebe jakkoliv navazovalo, ne to vůbec. Ale kvalita každého toho seriálu je uplně jinde a je to hrozně dobře, bál jsem se ukecanějšího Spartaka bez bitek. X/X ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný seriál z produkce HBO vynikne hlavně po scénáristické stránce, která dokáže předvést historii zároveň zajímavě i realisticky, aniž bychom se kousali nudou. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tento seriál prvním z řady "nových historických seriálů". Pro mě se okamžitě stal zážitkem. Sice se v něm nachází mouchy, ale kde ne. Navíc, ne všechno o životě Římanů víme. Ale toto nové zpracování mě nadchlo a rád se k tomuto seriálu vracím. Je jen škoda, že měl dvě série. Další by nemusela nutně na něj bezprostředně navázat, ale mohla by se zabývat boji v Germánii na počátku letopočtu. Ale to jsem trochu odbočil. Pokud hledáte historický seriál, kde jsou intriky, válečné boje a dobře zpracované reálie, tak jeden takový máte před sebou. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Těšte se na nový díly, je to ještě větší maso než dřív. Po smrti Caesara se Bruno Heller rozhodl zaclenit motivy poulicnich nabozenskejch valek. Prvni dva novy dily byly fakt bomba... a posledni dil s Oktavianovym triumfalnim vjezdem je uplna atomovka (mimochodem, Simona Woodse jsem videl v Londyne osobne - a on je vazne jak dospelej Oktavian, detska tvar, za kterou se skrejva neco, ceho by se mel clovek bat). Za tohle a za Carnivale nejde nez milovat HBO. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

63. Zlatý Glóbus za rok 2005 - nominace (2) - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Polly Walker ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Odehrává se to sice v historických kulisách a vystupují tam historické postavy (moc si ale nejsou podobné, třeba Caesar), nicméně průběh děje je prakticky totožný s většinou dnešních seriálů, tj. z velké části zabývající se vztahy a tak podobně, čekáte-li seriózní historický příběh, nedočkáte se. Běžné jak ten prací prášek z reklam, škoda nevyužitého námětu. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin HBO na hranici dokonalosti. Je škoda, že tento seriál skončí druhou sériou, lebo sa fakt jedná o kvalitnú záležitosť. Bez váhania do toho! ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Řím mě zpočátku tolik neoslovil, ale po pár dílech jsem mu přišel na chuť. Původně jsem se taky domníval, že půjde o nějaký obyčejný příběh z té doby, ale brzy se ukázalo, že tento je imho umně zasazen do historických reálií. Tyhle hrátky s historií (např. Titus Pullo jako otec Kleopatřina syna) mě právě dost bavily. Když se k tomu přidá skvělá výprava, kostýmy a sympatická dvojice hlavních hrdinů, je na úspěch zaděláno. V druhé sérii navíc dostal značný prostor do té doby Césarem zastíněný Marcus Antonius alias James Purefoy, který celkovou zábavnost posunul ještě o stupínek výš. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 dílů je tak střídavě na 70-80% ale poslední tři první serie se rozjedou uplně luxusně. Ty sou na 100% doufám, že druhá série bude držet tempo. Druhá série je o trochu lepší než první a vypadá také o něco lépe vizuálně. Prostě je to bomba:))) A musím dodat, že tito dva hrdinové Lucius Vorenus a Titus Pullo jsou mi nejsympatičtější zatím ze všech, co jsem prozatím viděl na televizních obrazovkách. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama