Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Recenze (1 509)

billcarson 

všechny recenze uživatele

Thorův teplý svět je opravdovou lahodou pro homolase absolutní sranec tak aspoň něco za slipy Skarsgarda a celkem slušného Flokiho. ()

Johny_Blaze 

všechny recenze uživatele

Při sledování narazíte na silnější okamžiky a i na slabší okamžiky. Ale jak už to tak bývá nic není dokonalé. Podstatné je že vás film pobaví, zabaví a nadchne alespoň na pár prchavých chvil. Pro mě rozhodně velmi hezký film ale jedno shlédnutí mi stačilo. Vám přeji příemnou zábavu. ()

kavon 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu obrat o 360 stupňů. Thor je s hulkem můj oblíbený avenger atenhle film jsem si užil od začátku až do konce. Film našlapaný akcí a k tomu notná dávka humoru. Loki jako vždy nezklame a je to ukázkový padouch. Potitulková scéna nám sice nic moc neprozradí, ale neurazí a nejní tak připitomělá jako v Capitain Amerika: winter solider. Celkově To celé funguje. Nejdřív jsem dal 5 hvězd, ale po zhlédnutí nového Capitaina můsím dát 4, ale rozhodně jedna z nej marvelovek ;) ()

Kritik 

všechny recenze uživatele

Thor se právě zařadil mezi mé TOP superhrdiny. Jemně odlehčené a přesto poutavé dobrodružství Asgardského boha. Pro mě lepší než 1. díl. I accept your surrender... :) ()

Jonaasz 

všechny recenze uživatele

První část filmu je možná o důležitém ději, leč nezáživná. Druhá část filmu je taková, jakou by jsme ji čekali, avšak zdaleka nedosahuje laťky, kterou zadal první díl. Zakončení je takové suché. Ano, úplný závěr byl překvapujícím odhalením, nechávajíce si možnost pokračování. Ale chyběla tomu ta pravá jiskra, kterou si pamatuji z prvního dílu. A navíc tam ke konci ukázali, jak jim příšera z jiného světa utekla na Zemi, ale nějak si to s ní zapomněli rozdat. Třeba je to další bod zápletky třetího dílu... Neříkám, že to byl ztracený čas, ale pokud si to pustíte s očekáváním plnohodnotného pokračování, budete zklamáni. ()

arctican 

všechny recenze uživatele

Takže Star Wars už nepotrebuje remake pretože Thor sa o to postaral. Fakt neviem, jednotka zlá nebola ale keď som včera pozeral dvojku som rád že som za to nevyhodil peniaze a nešiel na to do kina. Aspoňže tam bol Loki inač by to bola total nuda .... 3/5* ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

O něco málo lepší,velkolepější,akčnější,svižnější ,dynamičtější než jednička !! Alespon dle mne.Sice jde rozdodně o velmi dobrý,nadprůměrný biják,ale na nejlepší marvelovky to holt nemá !!! ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je Loki, zbytek působí spíš jako křoví. Film mi přišel celkově nevyrovnaný, kdy se lepší a horší momenty celkem pravidelně střídají. Ale líbil se mi víc než jednička a to právě díky Lokimu. ()

mafianis 

všechny recenze uživatele

Znovu ako prvá čast. Užasné spracovanie od Marvelu, krásna Natalia Portman, výborný záporák Loki- tvrdím že je to najlepší hajzlík na filmovom plátne- aspon v posledných rokoch vobec :-) Samozrejme záver hovorí o tom že príbeh bude pokračovať, kedže SPOILER- Loki zasadol na tron Azgardu ()

MarwinMark 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie Thora bolo pre mňa dosť sklamaním. Zrovna od tohto filmu som očakával niečo viac. Nezačína sa nič moc. Je nám predstavený ďalší artefakt, ktorý môže zničiť vesmír a ďalší zlosyn, ktorého cieľom je jednoducho ničiť všetko naokolo. Herci podávajú dobré výkony ale je temný svet skutočne tak temný ? Na môj vkus sa vtipkovalo aj tam, kde to nebolo potrebné a dalo sa to vziať ešte vážnejším podtónom. Neustále som čakal na scénu, ktorá ma jaksi zarazí do kresla ale k tomu napokon nedošlo. Snáď sa bude ďalšie pokračovanie uberať trochu rozdielnym smerom. ()

mina_harker 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem se to nedá srovnat, Kenneth Branagh v něm vystavěl drama shakespearovského typu s propracovanými postavami (tedy alespoň na straně Asgarďanů), ve druhém díle vysoko nade všemi ční herectví Toma Hiddlestona, jehož Loki byl jedinou postavou, u které mě zajímalo, jak to s ní dopadne. Chris Hemsworth jako Thor tradičně sympaťák, ale nějak nemá co hrát, Natalie Portman a Stellan Skarsgård slabí. Potěšila mě minirolička Chrise O'Dowda z IT Crowd. Celkově velká nuda a film mi hodně připomínal Den nezávislosti či Hvězdné války (vesmírné lodě). Vtipná byla scéna jízdy metrem. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

No a co teď? Jsem v rozpacích, asi práci ve studiu a na počítači to dalo velkou, akce je tam dost, herci se snaží, rozhodně chápu, že jsou lidi nadšeni, ale ale! Nějak to nefunguje, je to moc chaotické! Spousta věcí nedává smysl a já se těšil až to skončí, páč mne to zas tak nechytlo, ono již ten první díl, byl (divnej). To bych ani nezazlíval režisérovi, ten to ještě hodně drží, myslím, že špatný námět, ale to je jen můj názor! Rozhodně jsou, tisíckrát horší filmy a měli byste jej vidět a udělat si svůj obrázek! 6/10, ale doporučuji!!! ()

Regeindy 

všechny recenze uživatele

Jasně, pár scénáristických zakopnutí tam bylo, ale to nic nezměnilo na tem, že jsem se výborně bavil a u některých scén hlasitě řechtal. Malá výtka ke castingu -smilujte se nade mnou, Natalku mám moc rád a myslím, že je jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti. Na tuhle roli se mi, ale prostě nehodí. Je jí na ní škoda a víc by se tam hodila nějaká mladší žába s větší jiskrou. (promiň Natalko, stejně tě samozřejmě miluju) Jinak, ale spokojenost, výprava až Starwarsovská, humoru i akce dostatek. Čekal jsem oddechovku, dostal jsem oddechovku a klidně si to pustím za týden znovu. ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Po bordelu, který Loki napáchal v NY musí Thor nastolit pořádek ve všech chráněných světech. Do cesty se mu ale připletou temní elfové, kteří chtějí s pomocí Étheru uvést vesmír do věčné tmy. To samozřejmě Thor nemůže dopustit. Pokračování už předchozího výborného dílu mě bavilo asi ještě víc. Loki je naprosto skvěle vyšinutý a všechno má na háku. Thor dozrál v muže, který je konečně hoden usednout na trůn Asgardu (přesto, že o to nestojí). Svižný příběh, kvalitní akce a téměř všudy přítomný vtip jsou jasnými důkazy o kvalitě téhle komiksovky. O páté hvězdě mě přesvědčila scéna s Thorem v metru :). A moje milovaná Natalie je čím dál úžasnější. Jen tak dál. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Málokdy se povede, aby byl druhý "díl" lepší, než ten první. Matně si vzpomínám, že Pán prstenů Dvě věže u mě totálně převálcoval jedničku. No - zde to není ten případ. Temný svět je hodně předvídatelný. Příběh probíhal tak nějak podle nastoleného jedničkovského scénáře: "Jsem blablabla a chci ovládnout svět." "Jsem Thor a zabráním ti v tom za každou cenu." "Jsem Loki a hraju to na obě strany, abych byl prospěšný jen sám sobě." Tak jsem zvědav na třetí pokračování. 70% ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama