Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele louislumiere k tomuto seriálu (2)

If You Have Ghosts (2019) (S03E05) 

Znepokojivost. To je to, co dělá True Detective, alespoň pro mou duši, opravdu velmi kvalitní podívanou. Zatímco první série se vznášela v lehce ezoterickém nádechu a výborném humoru, druhá série se snažila o drsnou mafiánskou školu. Každá má své mouchy. Nehodnotím herecké výkony a obsazení, ty jsou prvotřídní. První řada krapet přepálila konec, druhá sada se z mého pohledu hledala, ale nenalezla. Nu a nyní tu máme něco, co šlape jako hodinky. Že je předkládáno málo informací? Ani bych neřekl. Spíše jsou dávkovány přesně podle charakteru(choroby stáří) hlavního hrdiny. Všechny časové linie mají své indicie a ztráta paměti je palčivá věc, když rozum zatím jakž takž slouží. Každý díl vtahuje diváka víc a víc do hlavy Waynea Hayse, ale zároveň nechává spoustu otazníků, nejistot a náznaků. Minimum humoru a delikátní osobní prokreslení zejména hlavní postavy a jeho manželky na pozadí případu, který se jich obou nepěkně dotýká, vyvolává to, co jsem napsal na začátku a tím i skončím - znepokojivost. Vlastně ne. Musím reagovat na komentář Ironheada: proč by nemohl Wayne trpět posedlostí případem, o kterém jeho mrtvá manželka napsala bestseller? Ta kniha celé manželství rozdělovala oba dva takovým způsobem, že si ji Hays nikdy nepřečetl. Soudě dle dostupných informací navíc případ nebyl nikdy plně objasněn. ()

Part 2 (2024) (S04E02) 

Po prvním dílu, který byl famózní, jsme se dočkali nepěkného sešupu. Ono tedy už v úvodní epizodě bylo vidět, že někdo sakra přepálil start a držet laťku takto vysoko bude dozajista problém a přesně to druhá epizoda splnila. Vadí mi také až moc ezo nádech celého případu, a jestliže máme zůstat v naší realitě, vysvětlení celého zločinu bude asi hlasitě skřípat. Dosavadní série True Detectiv byly perlou neo-noir detektivního žánru na poli TV zábavy, ale teď je nám zatím nabízen hororový mišmaš, který paradoxně temnou a pomalou atmosféru předchozích sérií obrací naruby, i když mám dojem, že záměr to nebyl. No, uvidíme co dál čtvrtá řada nabídne. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama