Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Potitulková scéna 1 - Adrian Toomes ve vězení Mac Garganovi říká, že nezná skutečnou identitu Spider-Mana. Potitulková scéna 2 - Kapitán Amerika se objevuje na obrazovce v kostýmu z období Avengers, a začne svůj monolog o ničem. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

ANO TLESKÁM, konečně po třetím pokusu tu máme toho pravého, nefalšováného Spidermana, na kterého jsme čekali tolik let. To, na co se vysral Raimi a to o co se zoufale pokoušel Webb a nepovedlo se mu to, tady je v té nejryzejší podobě. Má to vše, co Spiderman má mít, humor a hlášky, teenagerské problémy ve škole, naivitu čtrnáctiletého studenta střední školy, skvělou akci, napětí, spád, chemii mezi postavami, nějaký vývoj postav a hlavně skvělého padoucha, který nakopává prdel všem těch, co chtějí ovládnout svět protože proto. Keaton to zahrál bravurně a velmi mě bavil, nebyl to jen další padouch, co dělal to co dělal protože proto, ale jeho motivaci jsem věřil. Shocker neurazil, jistě se ještě ukáže. Tohle je nejlepší Spiderman, nebylo tu žádné nudné patosové filosofování nad láskou, životem a věčné bulení jak ukazoval Tobey a ani otravná nekonečná romance Garfielda a Gwen. RDJ/Iron man měl tolik prostoru, že nepůsobil výše než Tom a to je fajn. Já se těším na další díl. Největší fail je asi určitě Flash, ten casting je asi nejhorší, co kdy mohl MCU/Sony udělat.PS: závěrečná sekvence a boj se odehrává ve tmě v noci, takže i DC fanoušci...pardon DCEU fanoušci si přijdou na své.....a hlavně ta trpělivost ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo fajn, viděno podruhé a musím přehodnotit, Andrew Garfield je sice pro mně stále ten lepší Spider-Man. Ale Tom Holland taky neni vyloženě špatný, jen je to trouba, nešika, nerd a je rád, když mu nějaká babička koupí sendvič. Ale ano, jasně sou to první krůčky, nemůžu přece hned chtít, aby se choval jako ten největší hrdina, nebo to můžu chtít ? No podvědomě, sem to určitě chtěl, takže tohohle plenkového Spider-Mana, mi bylo během filmu, občas líto. Ale Michael Keaton, co by Vulture, funguje na sto procent, po Kurtu Russellovi další osobitý a charismatický záporák, kterému divák, ve skrytu duše fandí. Co týče akce, tak ta je jako celý film, pohodová a bezstarostná. Kde však bylo napětí, byl výtah a rozmluva s Batmanem, o tom jak si Parker má užít ples, tam bylo cítit napětí a dusno, ale na akčních scény se zase hezky koukalo a sou fajn.Co se týče humoru, při druhém zhlédnutí mi přišel i zábavnější a vtipné scénky i fungují. Tenhle Spíďa je prostě jako jeho představitel, je to ještě dítě, neví co velkou mocí a tak nadělá, spoustu řevu a bordelu. A člověk si k němu musí najít cestu, nebude to hned a určitě to potrvá, ale všechno chce svůj čas. Fajnové tři, ale až na druhý pokus. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Druhý tohtoročný Marvel film len potvrdzuje to, že tu máme konečne vynikajúce štúdio, ktoré nám ponúka skvelé komixové filmy, na ktoré sa oplatí chodiť do kina a užívať si ich. "Spiderman: Homecoming" ma navnadilo faktom, že uvidím svojho obľúbeného superhrdinu opäť v akcii, no súčasne som od filmu nejako moc neočakával. Čo som však dostal prekonalo nadmieru moje očakávania a myslím si, že z filmu bude čoskoro novodobá komixová klasika. Čo teda funguje? Tom Holland ako Spiderman je super. Je neskúsený, no odvážny a snaží sa najlepšie ako vie, aby zvládal situácie. Michael Keaton ako "Vulture" je podľa mňa jeden z najlepších Marvelovských zloduchov, akého sme kedy mali. Je to človek, ktorého dokážeme pochopiť a v mnohom s ním aj súhlasíme. Z niečoho žiť musia. A nakoľko ho Tony Stark a jeho ľudia odstavili a pripravili jeho aj jeho kolegov o robotu, je na čase ísť trošku inou cestou. A funguje to skvele. A všetky scénky s ním sú veľmi dobré. Keby som to ale upresnil, tak poviem, že tento film by som rozdelil na dve časti. Prvá je podľa mňa dobrá a je zábavná a má skvelé momentky, druhá polovica je absolútne fantastická. Film odrazu nadobudne obrovskú hĺbku a je tu obrovské množstvo scénok, ktoré stoja za to. Nemôžem ich však povedať bez toho, aby som nešiel do spoilerov. Takže bohužiaľ to nebudem rozoberať. Ale skúsme iba povedať, že keď to príde, tak to pochopíte. Nevedel som, čo môžem od filmu čakať, no ostal som maximálne nadšený. "Spiderman: Homecoming" je ukážka toho, ako by mal film vyzerať. A ja ho odporúčam všetkými desiatimi. Čeknite si ho a užite si to. Hodnotenie: A ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trampoty pubertálního hovňouse aneb další prosertivní pokus Marvelu o reálný socialismus. Spider-man ve třetí reinkarnaci naštěstí nedosahuje emo kvalit druhého v pořadí a s Raimiho velezábavnou podívanou (takový měl filmový komiks zůstat) zase nesnese srovnání. Už se těším na další Avengery, mocinky, moc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dopozerané, pavučiny pozametané. Nemôžem si pomôcť, ale mňa to bavilo len vtedy, keď mládenec zhodil overal ... Tom Holland je totiž skvelý. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Nemusím komixovky, vyhýbám se jim, ale tohle.. to se velice povedlo! Ten celkový high school nádech, ve kterém se nový Spider-Man nesl, byl mnohem příjemnější, než pozérské ultra super hrdinské schopnosti, které vídám všude okolo nemůžu je už vystát. Jediné co mi trochu vadilo je dlouhá stopáž, která by se krásně dala zkrouhnout. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Civilnost Spider-Mana je docela sympatická. Taky pojetí jako puberťáka, ke kterému Iron Man neví, jak má přistupovat. Vzdělávací využití Kapitána Ameriky bylo zábavne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do marvelovského univerza komiksových hrdinů. S novým Spideym jsme měli tu čest v posledním dobrodružství Kapitána Ameriky a tentokrát si dává své sólo. A překvapivě to funguje lépe než by se mohlo zdát, přestože zde chybí výraznější akce. Film nejvíce funguje díky chemii všech postav a vůbec díky postavám jako takovým ať už se jedná o samotného Spidermana, Tonyho Starka (který zde má výrazně menší roli než by se mohlo zdát), hlavního padoucha, který je zde prezentován jako "normální" člověk i všech vedlejších postav, které se zde objeví. A právě díky tomu film prakticky po celou dobu nenudí, ačkoliv by zde neuškodila nějaká pořádná akční scéna. Přeci jen si nás Marvel za těch několik let rozmazlil. Každopádně Tom Holland je v mých očích nejlepší představitel Spider-Mana. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Konečně do titulní role obsadili cucáka správného věku. Ale nejvíc cool je Michael Keaton! Taky zíráte, jakým způsobem dokázal (ještě nedávno zcela odepsaný herec) skvěle restartovat svou kariéru? Kdo by to do něj řekl. A nejlepší je, že si svůj comeback naprosto zaslouží, protože už od Birdmana má obrovský čuch na role. A co víc - Michael vyzrál v opravdu velkého herce. Za tuhle roli Oscara určitě nedostane, ale veřím že se jednou svého pozlaceného plešouna dočká a ... třeba se toho dožiju i já. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tom Holland mi jako Spiderman nevadí, jenom nějak nechápu důvod tvorby těchto filmů. Prostě Marveláci musí furt chrlit něco a né vždy to má nějaký význam. Nicméně tenhle první díl ještě docela ujde. Když už člověk fakt nemá co na práci, tak se tím dají zabít 2 hodiny. Líbili se mi dětské postavy okolo, takže 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lepší ako Garfield, ale originál je originál a stokrát prepraná verzia už nemá čo ponúknuť, možno lepšie efekty, ale zas na druhej strane tu bolo toho sileného humoru až príliš, nie každý fór vyšiel. Spustenie nového Spidermana v roku 2017 malo čistý prospechársky cieľ a prinesenie aj politicky korektných hodnôt. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 13.07.2017) Nejnovější marvelovka nabízí divákům svižný příběh plný akce se sympatickým (a omlazeným) obsazením a nenásilným množstvím humoru. Tom Holland se jako Spider-Man zhostil své role velmi dobře, krátké výstupy Roberta Downeyho Jr. ve filmu stojí vždy za to a Michael Keaton je jako hlavní záporák opravdu charismatický (ostatně "okřídlené/létající" postavy mu jdou - viz Batman a Birdman). Je celkem znát, že film hodně cílí na mladé publikum, ale naštěstí se mu daří nesklouzávat k infantilnosti. Zkrátka sympaticky natočená oddechovka, která sice nefunguje tak dobře jako týmovky Avengers či druhý a třetí Captain America, ale stále se obstojně drží nad průměrem. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Když jdete do kina nevědomky se stejným trikem, jaký nosí právě Spider-man :D Jinak celkem fajn pavoučí prequel, remake, či co to má být, už se v tom absolutně nevyznám (až tedy na trapného moralistu, kterého nedůstojně udělali z Capa..nechápu). ()

helianto 

všechny recenze uživatele

"Kdybych věděl, kdo to je, byl by už dávno mrtvej... " No, to jednoznačně, za tak hloupý scénář si nikdo nic jiného než smrt nezaslouží.... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nový představitel Spideyho nám už byl představený v Občanské válce, ale tentokrát nám jako postava krásně rozkvete. Peteru Parkerovi tentokrát musíte věřit jeho teenagerská dramata a nesmělost, které jsou podané velmi přirozeně a civilně. V podstatě civilní (v rámci komiksových filmů, samozřejmě :)) je jeho protivník, který je... taky celkem rovný chlap s pochopitelnou motivací? Když si dáte dohromady, že ho hraje bývalý Batman, který si sám ze sebe a z dalších komiksových hrdinů dělal legraci v Birdmanovi, opotí se vám mozkové závity. Příjemná je i role Tonyho Starka, který je coby miliardářský geniální playboy s životními zkušenostmi skvělým protějškem Petera Parkera. Skvělou volbou bylo i neopakovaní Spideyho originu a smrti strýčka Bena. Všech těch cameí a propojení na marvelovské univerzum si vážím o to víc, že film dělalo jiné studio - vidím v tom dnes tak vzácný promyšlený ohled na diváka a to, co už viděl a zná. Moje největší kritika patří poklonkování rasového zastoupení - je to hloupé, zbytečné, rušivé a nepravdivé ani s ohledem na strukturu americké populace. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Marvel zvládnul i restart Spider-Mana. Líbilo se mi, že tvůrci přišli s něčím novým, že vymysleli nový příběh, než je ten tradiční. Jak už je u Marvelu v posledních filmech zvykem, je to hlavně komediální film a je vidět, že je to hlavně cíleno na mladší publikum. Tom Holland nakonec není tak špatný, jak se mi zdálo v Captain America: Občanská válka, nakonec mu ta komediální role Spider-Mana celkem sedne. Jenom takový detail, nevím proč z Peterovi lásky udělali afroameričanku... No takže celkově tedy hodnotím pozitivně, líbilo se mi to, ale původního Spider-Mana v režii Sama Raimiho už nic nepřekoná. :) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Už keď na začiatku znel Underdog od Spoon, tak bolo jasné, že toto ma bude baviť. Tom Holland je výborný Peter aj Spidey. (Cinemax Bory - IMAX 3D - 17.7.2017) ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama