Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

fmash 

všechny recenze uživatele

Jak tu někdo poznamenal, hrozně se to táhne. Už ho máme, zase ne, už zas jo a pak zas nic. Hlavní hrdinka je zastydlá grungeová puberťačka s iksovkama a v křiváku, která má špatné svědomí. Takže hrozně pije, chodí doma takříkaje ve slipech a nátělníku a trousí kolem sebe drobky. Taky se tam dost souloží, na dětský seriál hrozně naostro, totiž hejbe se deka a myslím, že jsem zahlídl stehno. Ale to bylo asi při tom chození ve slipech. Vždycky mě fascinuje, jak se na tyhle věci dbá, a pak se tam strkají ruce do mixéru, jako by se nechumelilo. Zkrátka drsná noir škola podle návodu z Bravíčka. Na druhou stranu se na to pěkně kouká, protože jakožekomiksová kamera se záběry z podivných úhlů a většinou zpoza něčeho, přebarvená a doprovázená tou správnou hudbou tomu dává zajímavou atmosféru, která přebije i nevyváženost násilnických schopností hlavní hrdinky (a nejen jich, je tajemná jak třináctka, která ráno zjistila, že už není, co bývala, a hodlá svoje tajemství řádně prodat). Atakdáleatakpodobně, vlastně jsem chtěl tenhle komentář napsat takhle: „Dobrý den, prosím vás, nemáte špunty do uší?“. 2¾. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ku koncu dosť naťahované, hlavným negatívom boli ale seriáloví herci, resp. postavy. Celé línie s Darvilleom a Moss -> utrpenie. Plus záporáci druhej a tretej série. Zaujímavý bol Tennantov Killgrave v prvej sérii a vývoj Trish v ďalších dvoch. Ale hlavne Ritterka a Jessica Jones. Bendisov komiks je bomba a jej casting čistá výhra. Nedávno sa niekde vyjadrila, že by si rolu rada zopakovala, tak dúfam aspoň v cameo (najlepšie keby odklepli Raimimu štvrtého Spideyho). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Po psychologické stránce propracované a rozhodně ani zdaleka ne tak dětsky barevné, jako filmy z MCU. Spíše než Marvel Jessica Jones připomíná příběhy z Gotham City. Temný, špinavý New York plný kriminálníků a jednoho psychopata, který má schopnost ovládat lidi s takovou šikovností, že je pro ostatní prakticky neviditelný a nezastavitelný. Ale máme tu Jessicu Jones, která má však do klasického superhrdiny hodně daleko. Ačkoli je Krysten Ritter je jako žena dost nesympatická, tahle role ji dost sedí a v roli Jessicy působí rozhodně tak, jak by její postava působit měla. Po filmařské stránce je to klasický vysoký Netflix standard, avšak problém vidím především ve scénáři. Obsahově je totiž ústřední děj maximálně tak na 5-6 epizod a zbytek je nekončící vata, kterou zachraňuje především výborný David Tennant. Hodnocení série 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- S druhou řadou mám vlastně prakticky stejný problém, jako s tou první. Je to próóstě neskůůůtééčně roztahané. V první sérii byl alespoň Killgrave coby luxusní záporák, druhá série nemá ani to. Ale zase mi po psychologické stránce přišla o něco propracovanější a Jessica mi nebyla tolik protivná. Trish, to už ovšem jiný příběh. Stále je to filmařské stránce nadstandard a má to řadu dobrých momentů, zejména co se jednotlivých postav týče a tradičně kvalitní herectví, ale zápletka je na 13dílnou sérii hodně banální a obsahově je to díky tomu dost prázdné. Hodnocení série 3/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Jako finále celých Defenders to moc nefunguje, asi kvůli tomu nenadálému zrušení. Ale jako finále seriálu to na mě naopak zafungovalo výborně. Opět jsme se nevyhnuli vatě, ale oproti předchozí sérii mi to nepřišlo tolik za vlasy přitažené. Celá zápletka působí uvěřitelněji, než ta s crazy mamkou, a je hezky vidět, jak sem celý děj od začátku, byť třeba jen po náznacích a malých krůčcích směřoval. Otravná bloncka Patsy se touhle sérii u mě naprosto vykoupila. Důstojný konec, Defenders mi budou chybět a škoda, že nedostali ještě jednu závěrečnou týmovou jízdu. Hodnocení série 4/5 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Největší klad seriálu je rozhodně ústřední záporák Kilgrave v podání Davida Tennanta, hodí se na tuto roli doslova a do písmene perfektně!!!! Další klad seriálu, jsou docela nečekané a dosti brutální scény, které se ale všechny výhradně přičítají zase na vrub Kilgrava. Samotná Jessica není klasický hrdina, což je jedině dobře, ale zároveň se její postava za celých 13 dílů nijak důrazněji nerozvinula a to považuji za takovou menší chybku! Když se podíváme na souseda Daredevila, tak ten si prošel značným vývojem a víc dokázal divákovi přirůst k srdci. Uvidíme, jak se tento seriál vyvine v druhé sezóně... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě více než u Daredevila se vnucuje otázka: opravdu tvůrci potřebovali na cestu hrdinky k "sobě samé" (v případě Matta Murdocka k navlečení kostýmu) celých třináct epizod? Zvlášť, když všichni vědí, že padoucha je potřeba zabít, neustále to opakují, ale sotva se ta příležitost naskytne, nechají ho opakovaně utéct. Do nadprůměru nejdu, přestože některé scény jsou skutečně pamětihodné. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Ve epizodě se objevila postava Samantha Reyesová (Michelle Hurd). Herečka hrála tutéž roli  i v 2. řadě seriálu Daredevil (od r. 2015). (Koldyn)
  • Náměstí s kašnou s andělem, které se objeví ve 26 minutě, se objevilo i na konci filmu John Wick 2 (2017). (petrustrus)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama