Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

sharky 

všechny recenze uživatele

55 % Ze slušně rozjetého seriálu se zajímavou zápletkou a atamosférou se stává extrémně natahovaná kaše, ve které se neustále cyklí stejná záplatka furt dokola, jak v té nejhorší latinskoamerické telenovele, dotažená až do úplné scénáristické demence (postavy se začnou chovat zcela nesmyslně v rozporu se zdravým rozumem a věrohodnotí) . Herci jsou křečovití, Tennant strašně přehrává a i Chuck Norris má víc hereckých výrazů (dva) než hlavní představitelka (jeden). Mít to do šesti dílů, mohla to být solidní zábava. Takhle je to nuda, jejíž další díly už netoužním vidět... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ku koncu dosť naťahované, hlavným negatívom boli ale seriáloví herci, resp. postavy. Celé línie s Darvilleom a Moss -> utrpenie. Plus záporáci druhej a tretej série. Zaujímavý bol Tennantov Killgrave v prvej sérii a vývoj Trish v ďalších dvoch. Ale hlavne Ritterka a Jessica Jones. Bendisov komiks je bomba a jej casting čistá výhra. Nedávno sa niekde vyjadrila, že by si rolu rada zopakovala, tak dúfam aspoň v cameo (najlepšie keby odklepli Raimimu štvrtého Spideyho). ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A Marvel má konečně svého nejlepšího záporáka (Loki je u mě spíš tragický antihrdina s maniakálními sklony). David Tennant je naprosto fascinující coby sociopat Kilgrave, který stalkuje Jessiku, protože ona je ta jediná, co mu utekla. Seriál si najde čas ho velice dobře nahypovat a ukázat, jak děsivá jeho schopnost ovládat lidi je. A zároveň i realisticky ukáže, že Kilgrave je v jádru člověk, kterého jeho schopnosti zkorumpovaly (s velkou silou přichází i veliká zodpovědnost... kterou ne každý unese). A Tennant se svými dramatickými gesty, otevřeným výrazem a charismatem si tuhle roli ukradl pro sebe. Velice zajímavé je ho sledovat zvlášť, když ho znáte v roli Doktora. Jessica Jones je silná a netradiční hrdinka - tvrdá, zahořklá, asociální; chvílemi mi připadalo, že z ní dělají moc drsňačku na efekt, a ačkoli její jednání chápu, pak sympatická mi (narozdíl od Matta Murdocha z Daredevila) není. Její přátelství s kamarádkou z dětství Trish je ale podané velice hezky a tu jejich girl power jim věříte. Líbí se mi některé motivy seriálu (traumata obětí, posedlost, (ne)vypořádání se s minulostí atd.), na druhou stranu se některé díly zbytečně táhnou, děj se točí v kruzích (viz komentář TheDarKniga) a seriál tak částečně ztrácí tah na branku. A na rozdíl od Daredevila si nějak neumím představit opravdu zajímavou druhou řadu s jiným padouchem. 70 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne. Marvel sice rozjel své univerzum a ukázal ostatním, kde získat diváctvo a šanci, ale asi nejsem cílová skupina až na dřeň hnaných komiksových vesmírů. Pár prvních filmů s hrdiny a jejich první společné avantýry, možná tak ještě Agenti a Carterové, které se právě tohoto dění hodně blízko dotýkají, ale to ostatní je jen pokus na tom vytřískat co nejvíc a těch různých hrdinů a zlounů už je hrozně moc a přespříliš. A Jess mi to celé jen podtrhuje - lacině vypadající a prezentující hrdinská komiksovka s někým v depce, která mohla celý příběh zfouknout za nějakých pět dílů max a místo toho dělá jednu pitomost za druhou a každou šanci zazdí. Do toho se prdí další zbytečné postavy, zloun se ke konci zachová jak idiot, moc se toho neukáže, aby to nebylo drahé a přemíra násilného konce některých postav a lidí už mi šla krkem, nehledě na to, kdo za to nesl vinu. A když se v posdledním díle nakousne možné propojení s někým dalším a konečně by to mohlo dostávat nějaký smysl, tak se to utne, k ničemu nedojde a 13 dílů jakéhosi originu s miliontým prvním prďolou s nadlidskými schopnostmi zase vyzní do prázdna. A jak koukám, takových seriálů má Marvel naplánovanou další tunu. Prostě mi to, bohužel, přijde všechno na jedno laciný a nezajímavý brdo. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než boží Daredevil, ale pořád pecka a to hlavně díky skvělýmu Tennantovi, kterej tady stvořil jednoho z nejlepších (ne-li snad i nejlepšího) záporáků v MCU. Uspokojivý množství zvratů a dalších komiksových postav (ač tu vlastně hrajou spíše takový doplňkový a vedlejší role, přesto však se silným vlivem na hlavní zápletku) tomu dává grády, který jsou pak naředěný příjemnou noir atmosférou podpořenou tou správnou hudbou. A vlastně tak nakonec mrzí snad jen jediná věc, kterou ale nebudu spoilerovat... ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Soukromá detektivní kancelář „Alias Investigations“ je pojmenována po klubu „Alias“, který chtěl otevřít Jessicy bývalý přítel Stirling, jak je odhaleno v této epizodě. „Alias“ je také název komiksové řady, kterou se druhá série inspirovala. (NiWi)
  • Bar, ve kterém je Jessica (Krysten Ritter) na začátku epizody, je bar jménem Josie's. Stejný bar často navštěvují Matt Murdock a Foggy Nelson v jiném seriálu od Marvel / Netflixu, a to Daredevil (od r. 2015). (NiWi)
  • Postava reportérky Thembi Wallace (Tijuana Ricks) je ta samá reportérka, která vedla rozhovor s Mariah Dillard (Alfre Woodard) v seriálu Luke Cage (od r. 2016). (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama