Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Recenze (175)

gogos 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po přečtení místního hodnocení jsem se týmovky Defenders docela obával, ale byl jsem mile překvapen. Setkání jednotlivých hrdinů a jejich spojen v tým je pojato ve zcela odlišném duchu, než u jiných týmovek a já se neskutenčně bavil. Závěr je možná trochu protahovaný a okořeněný o několil zbytenčostí, možná že by celkové zkrácení o jednu epizodu dovedlo do dokonalosti. Ale i tak naprostá spokojenost a slabších 5 hvězd. Jessica je best! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

První sezóna Daredevila byla slušná (ta druhá už bohužel povážlivě skřípala), Luke Cage a Jessica Jones taky celkem fajn, Iron Fist mě pro nezájem kompletně minul a vzhledem k tomu, že ta Železná Pěst šaškuje i tady, dávám po téhle mdlé minisérii Defenderům vale. Není to ale nic překvapivého, tyhle týmovky jsou většinou jen sbírkou naleštěných obchodních značek servírovaných pod jednou ulepenou frančízou (viz Avengers, Justice League a podobné voloviny), tedy nic, z čeho bych si vyloženě sedal na zadek. Chci zase sólovku s Daredevilem, ve které mu Kingpin sevře koule tak, že z toho ten slepý právník bude mluvit fistulí, případně s Bullseyem, který mu odkrouhne Karen, Elektru i toho tlustýho sidekicka… to by teprve byla podívaná dle mého gusta. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Hlavní příběhová linka slabá jak špatně vylouhovanej čaj, ale linky jednotlivých postav se docela daj a u některých najdeme i super momenty. Když se jednotliví a pak i všichni Defendeři konečně potkaj, tak to stojí za to jak v rámci akce, tak vzájemných interakcí, nicméně platí, že Luke a Jessica jsou tam jen tak, aby se neřeklo, a The Defenders tak slouží spíš jako pokračování Daredevila a Iron Fista, s jejichž původníma příběhama dál pracuje, rozvíjí je, dovysvětluje a některý linky i uzavírá. Ale až na tu jedinou hlavní slabinu banálního příběhu to rozhodně nenudí, protože jak supehrdinové, tak jejich poskoci jsou tu fajn a Black Sky je prostě... ach! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dokonce jsem zvazoval 5*, ale nakonec to budou jen ctyri diky neskutecnym chybam / nesmyslum v kontinuite serialu. Pribeh se zacne rozvijet pozvolna, postavy se s vyjimkou JJ a LC neznaji a tak par dilu trva, nez se daji dohromady. Pak se serial konecne rozjede, ackoliv zaporaci jsou pro me celkem mysteriozni ... Hand OK, ale kdo mela bejt jako Alexandra? Nic celou dobu neudelala.. a nepochopil jsem, co mela byt Elektra aka BLACK SKY. Myslel jsem si, ze to povede s Shadowlands, ale tam Hand zkorumpuje DD.. nevim, tenhle pribeh mi zkratka nejak unikl (anebo to knizni predlohu nema). Samozrejme Danny Rand aka Finn Jones to posere v puli serie svoji tvrdohlavosti / debilitou a pak se jde rychle na finale. Nepochopil jsem, co to je za policejni stanici, kdyz se tam muzou civilisti producirovat bez dozoru a koukat na fotky z mista cinu nebo si pomoct s vybusninam... nebo Jessica pusti vytah, kterej pada dirou, kde uz lezi nejakej ten Japonec a vytah na nej nikdy nedopane... nebo vykradou policejni sklad, utecou pred policajtama a pak je propustej, protoze vybouchli barak do vzduchu..what??? Mimochodem nejakej ten rap behem zaverecnyho fightu (RZA, GZA nebo tak neco) se k tomu absolutne nehodil. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Televizní Avengers u mě splnili své očekávání a zkrácená osmidílná série utekla jako voda. Po hodně slabém Iron Fistovi se tahle sebranka z NY sešla v pro mě hodně solidní týmovce. Začátek byl fajn, záporačka pěkně slizká a obecně si nemám moc na co stěžovat. Daredevil nadále zůstává mou nejoblibenější postavou z téhle čtyřky. Jeho souboje sou nejpromakanější a protivníky nejvíc bolí. Těším se na třetí sérii Ďábla a samosebou na Punishera. 75%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

byl jsem zvědavý,jak dopadne spojení výborného Daredevila,nadprůměrného Iron Fista a průměrných Luka Cage a Jessicy Jones a ačkoliv se dají defenders v pohodě odkoukat,dojmy jsou spíš smíšené.Jak už je zvykem,tak i tady se víc mluví,než aby se bojovalo,ale bohužel tentokrát jsou ty hovory o "Ruce" už celkem únavné a dost často nudí.Akce není úplně málo,ale nijak nevybočuje a třeba v solovém Daredevilovi byla o třídu víš.Asi ani pak nemá cenu se zaobírat tím jak je možn´é,že jak Luke Cage,tak Jessica mají sílu kterou jsou schopni prorazit zeď a nebo zahodit frajera deset metrů daleko,ale ve chvíli kdy mu dají pěstí se vlastně nic nestane.To vše doplněné Iron Fistem,který je tady na rozdíl od solovky na hranici snesitelnosti.Těch 8 dílů mi v tomhle případě přišlo akorát...60% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku slibné nabalování a vrstvení děje, ale konec seriálu byl předvídatelný a ta zbytečná senzace na závěr seriálu mi přišla směšná. Čtveřice hlavních hrdinů je dobře ztvárněna, naopak Sigourney Weaver ztvárnila asi nejzbytečnější roli ve své kariéře, strašně zaměnitelná postava, kterou si při psaní této recenze už ani nepamatuju. Jako přechod mezi 2. a 3. sérií Daredevila ale velice doporučuji zkouknout právě i The Defenders. Škoda toho (pro mě) ne moc dobrého konce. A snad se té bandy, pojmenované podle části lidského těla, už navždy zbavíme. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit lehkého zklamání, ale prvně začnu oprávněnou chválou. Na postavy, chemii mezi nimi a provázanost projektů by si měl MARVEL pořídit patent. Pomalejší rozjezd mi nevadil, ale nečekal jsem, že se seriál odváže až v posledním díle a nabídne minimum dechberoucích scén, když se jedná o týmovku a vrchol seriálové snahy. Šetří se i zvraty a fanouškovskými pomrknutími. Dialogy měly větší zastoupení než akce, ale jelikož si postavy měly co říct, tak mi to nevadilo. A snad se budou příští sólové seriály ohlížet dopředu, když se podařilo v rámci mezí vypořádat s minulostí a s organizací Hand, ale upřímně tomu nevěřím. (Netflix) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Defenders jsou dlouhoočekavaným završením nebo spíš vyvrcholením spolupráce mezi Netflixem a Marvelem. A vzhledem k tomu, že jsem si ani jeden z předchozích čtyř kousků (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist) nenechal ujít, tak bylo jisté, že i na samotné Defenders se podívám. Vím, že bych měl být asi mnohem pozitivnější, ale po pilotu to prostě nejde. Čekal jsem, že se hrdinové vcelku brzo potkají a pustí se do společné mise. Místo toho se znovu děje něco jako představovačka postav, které už byly představované ve vlastních seriálech. Pokud by tomu tak bylo pouze u pilotu, tak to přežiju, ale vadí mi, že se potkají až na konci třetí epizody. A to je na sérii, který má jen osm epizod velké plýtvání časem. Když se ale nakonec dají dohromady, tak je to zábava. Pro mě je ale překvapivě nejzajímavější část, kdy Iron Fist zmizí z centra dění. I když mi jeho postava obecně nevadí. Záporáci bohužel nejsou nic moc, Sigourney Weaver vlastně nemá co hrát a není divu, že ji převálcuje Elektra. Slibovalo to mnohem více a vlastně beru Defenders jako drobné zklamání. Prostě jsem čekal, že to bude nejlepší seriál z téhle Netflix-Marvel spolupráce, ale nestalo se. I když po hodnocení pilotu jsem byl ještě pesimističtější. Netflix ale naštěstí nedovolil, aby tohle vyvrcholení bylo nejslabší částí. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekal mnohem víc, jelikož rozhodně po posledním díle, necítím žádné vnitřní uspokojení. Ono, chápu že je složité v osmi dílech, dát stejný prostor všem, ale některé pasáže se vyloženě táhly a doslova mě nebavily. Daredevil je samozřejmě zlatý hřeb a opět byla radost ho sledovat v akci a Jessica byla taky moc fajn, ale zbytek týmu hrál bohužel druhé housle. V solovkách prostě vše šlape mnohem líp, ale i tak nemůžu říct, že jsem se celou dobu nudil. Nezbývá než doufat, že další týmové patálie dopadnou o dva levly líp! Nice ears. They are horns ()

okkac 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné dvě série, ze kterých jsem byl vyloženě nadšený byly od Daredevila. Ostatní 3 hrdinové a jejich seriály mi přišli takové nemastné neslané, i když jsem se někdy bavil více, než ostatní. Jejich týmovka bohužel pokračuje v trendu. Tedy nebylo to špatné, ale mohlo to být lepší. Sigourney Weaver ne úplně využitá a osudovost, na kterou se to snaží hrát nefunguje. 6/10 a Punisher fakt nesmí zklamat, jelikož ten by mne mrzel více, než právě Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist a The Defenders dohromady. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávané vyvrcholení dosavadního marvel-netflixovského snažení v podobě The Defenders je tu. Úspěch? ano, ale s odřenýma ušima. Seriál funguje a boduje v místech, kde se ukazuje realita a lidské přemýšlení, než jako superhrdinský akčňák plný skvělých bitek a výhry hodných nad zlými, které se však nakonec dočkáme. Ale od začátku. První díl sem uvítal s tím, že jsme se dostali do situace, ve které se jednotlivci nachází. Prakticky nic se nestalo, ale věděli jsme odkud se začíná. První třetina si tímto přízemním tempem jela v poklidu dál až do skvělé nečekané bitvy v Midland Circle a čtvrté epizody plné odpovědí. Zbývající polovina se rozdělila na zajímavější a akční pasáže a pasáže přemýšlení a výplňkové, které hlavně v podání Jessica a Matta byly skvělé. Čímž se dostávám k tomu nejzajímavějšímu, co seriál nabídl, a to jsou právě tyto dvě postavy. Chemie mezi Jess a Mattem funguje už od začátku, doplňují se a po celý seriál jsou skvělí (i když ve výsledku Jessica nic nepředvede). Luke je také snesitelnější, než ve své sólovce a Danny je naopak tady o něco míň snesitelný než v Iron Fistovi (který se mi osobně líbil) a pořád je to naivní kluk. Akce mohlo být více, hlášek bylo dostatek, co se ale vážně nepovedlo byla The Hand. Alexandra jako tajemná vůdkyně působila absolutně neautoritativně, bez náznaku respektu ostatních k ní a místy až zoufale. Na tak starobylou, legendární a vysoce nebezpečnou organizaci jako je The Hand bylo její účinkování zde spíš kabaretním vystoupením. Ze záporné strany si tak vše pro sebe ukradla Elektra, která se ve druhé polovině série rozjela a až na závěrečné očekávané probuzení ze své temné mysli na sebe strhla pozornost. Ve zkratce, já dostal to, co jsem očekával. Viděl sem známé postavy, viděl sem jak jednají jak bych od nich čekal a viděl sem to krátce, trefně a jednoduše. Co sem však neviděl byly mistrovské akční scény jako v Daredevilovi a nebezpečí, které čtyřce bezprostředně od Ruky mělo hrozit. Snad druhé/třetí série sólovek zopakují skvělý standard nastavený Daredevilem a Jessicou ve všech ohledech, aby druhá řada Defenders dopadla ještě lépe. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak se nám to hezky spojilo. No, hezky... to je asi moc silné slovo. Docela dost jsem zapomněl, co se ve všech předchozích seriálech přesně stalo a člověk se musel hodně rozpomínat, aby se chytl (a těch vedlejších postav tam taky bylo někdy až moc - navíc tam kolikrát neměly vůbec žádnej význam...). A teď přišel ten moment, kdy se všichni spojí proti Ruce... a oni se opravdu spojí... a jsou spojení... a to je v podstatě všechno. Jo, bojují spolu proti společnýmu nepříteli, ale ta ostatní výplň mezi tím je taková nemastná neslaná. Takže příběhově nic moc. Většina bojů se soustředí na ninja kung-fu a použití těla jako zbraně a v podstatě vůbec se tam nestřílí. Logika jde někdy dost šejdrem. Chyběl mi tam Punisher. Myslím, že jednotlivým hrdinům sedí vlastní seriály víc, než tahle týmovka... ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Víceméně nekoukatelná sračka. Nechápu svět, kde se Netflix vytáhne s Daredevilem a jeho obstojnou kvalitou psaní a zajímavýma soubojema, aby k němu následně přidal výrazné žánrovky Luka Cagea a Jessicy Jones, aby k tomu přidal naprosto nekoukatelného Iron Fista a celé to nechal "vygradovat" v něčem, co vypadá hůře, než libovolný díl Arrowa. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Tohle má být epické završení na které jsme čekali roky? Daredevil měl vše. Skvělý casting, soundtrack a záporáky. Jessica se mohla pochlubit noir detektivním nádechem a skvělým Tennantem. Luke nudil svou roztříštěností a Iron Fist byl přiblblým originem pro děcka. Defenders jsou mixem výše zmíněného. Přičemž z Daredevila a Fista si bere to nejlepší. JJ a LC jsou jaksi do počtu. Defenders měli být televizním milníkem, ale díky stupidní, průhledné, šestákové zápletce se tak nestalo. Naštěstí to rychle utíká a Sigourney si svůj part náležitě užívá. Televizní odnoš Marvelu po skvělem startu upadla do stejně bezbřehého, milióny vynášejícího bahna, jako jejich filmový vesmír. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pecka. Jsem nadšený. Defenders jsou bomba, o které jsem nepochyboval, že bude kvalitní a celý seriál se nakonec opravdu povedl. Určitě je mnohem lepší, než Luke Cage a Iron Fist, je na stejné úrovní s Jess a Daredevila může překonat snad jen Punisher - takže tohle víte. Trochu jsem se obával pomalejšího tempa, než se všichni sejdou, ale byl jsem mile překvapen, jak obrovsky moc mě první tři díly bavily (a ty další samozřejmě taky) a jak skvělé tempo bylo hned od počátku nasazeno a že jsem se nenudil ani jedinou vteřinu. Hlavní čtyřka si skvěle sedla. dialogy jsou krásně okořeněné a Jessiny hlášky jsou bezchybné, Krysten RItter je famózní. The Hand sice není kdovíjak úchvatný záporák, ale příběh dával smysl a "Fázi 1" pěkně zakončil. Sigourney byla fajn, ale neměla vůbec co hrát, její postava byla poměrně pitomá a Elektra je krom toho stokrát lepší a absolutně boží. Elodie Yung je famózní. Luke a Danny spolu fajn, Matt a Jess spolu fajn, Stick fajn, jeho návrat potěšil, ta postava je boží. Návraty, camea, všechno fungovalo a všechno mi udělalo radost, všechno se povedlo. Boží seriál, doufám, že ještě někdy k dalšímu setkání dojde, kdyby ne, byla by to strašná škoda. A těch prvních tří dílů se vůbec nebojte, všechno je nesmírně logické, sled událostí je naprosto přirozený a tempo je neskutečné. Osm dílů je úplně a zcela akorát. Že budou Defenders až takhle skvělí, jsem vůbec nečekal, a o to spokojenější jsem s výsledkem, kterému nemám co vytknout. 100%. A už mi hergot dejte toho Castla!!! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po nezáživných úvodních dílech, které mě dokonce donutily od seriálu na téměř čtvrt roku odpoutat pozornost, ponechám hodnocení, které jsem v srpnu udělil poněkud narychlo. Avšak po přelomu v polovině tohoto krátkého výletu do seriálového univerza MARVELU jsem začal hltat díl za dílem. Charisma, které začalo postupně vyzařovat ze všech zúčastněných postav, skládalo příjemnou mozaiku vyšperkovaných dialogů, které mě bavily o mnoho více, než akce, která má být v této sérii tím hlavním faktorem. Už jen kvůli neustálé resurekci v neúnosném Alienovi, který je snad horší, než ona sama, opravu nemusím Sigourney Weaver a zde mi vadila každá její scéna. Ty ale ovšem vždy bravurně zachraňovali ostatní členové Ruky, ze kterých mnohdy vycházely větší sympatie než z našich úvodních hrdinů. Zkrátka mě seriál nakopl do toho, abych doplnil resty z jednotlivých souvisejících sérií. P. S. S radostí uvítám druhou sezónu! ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Znesiteľné. Príbehová linka Ruky, ktorá je už od čias Daredevila otravná a panebože bola neznesiteľná u Iron Fista, tu konečne dostáva bodku a paradoxne, a možno najmä pre to, to bolo fajn. Palety hrdinov sa sympaticky krížia, krv tečie, bitky, aj keď ich je málo, sú civilne dôstojné a počtom dielov sa to vyhlo uťahanej druhej polovici, ktorou tieto seriály trpia. Svižné, dobre prepojené a aj napriek pár okatým chybám, to dopadlo dobre. Len nie dostatočne na hype, ktorý si to vyvolávalo a očakávania, ktoré si to tie štyri seriály stavalo. Ku koncu to pripomínalo Avengers len v setupe nasledujúcich udalostí, klasický marvel. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moje nejvíce očekávaná komiksová událost pro tento rok. Očekávání byly velké, pak přišel Iron Fist, a já se začal trochu bát. Trailery mě uklidňovaly, že všechno bude v cajku. A to ve výsledku i je. Jen to není, taková krasojízda jako byly první dvě řady Daredevila. Tvůrcům se povedlo dost dobře propojit čtyři naprosto rozdílné charaktery a jejich odlišné motivace do jednoho fungujícího celku. A tady se objevuje nejzásadnější problém celého seriálu. Ne všechny postavy jsou na stejné kvalitativní úrovni. Nejlépe je na tom samozřejmě Daredevil, protože je z těch postav nejzajímavější a hlavně jsme si s ním jako diváci už něco zažili a co si budeme povídat Charlie Cox je z nich nejlepší herec. Jessica Jones si jede pořád svoje a v rámci možností to funguje dost dobře a Krysten Ritter to prodává s přehledem a její linka není špatná. To s Lukem Cagem je to trochu složitější a nemít obrovské charisma Mike Coltera, tak by to byla nuda. A nakonec Iron Fist, který dokud se nespojí s ostatními je fakt hodně špatný, naštěstí s ostatními mu to dost sedlo a Finn Jones konečně podává trochu zajímavé výkony, ale pořád se nemůžu zbavit pocitu, že je zde za blbečka, i přestože by měl být jeden z nejchytřejších. Velmi mě potěšila Elodie Yung jako Elektra, jelikož si to hodně dává a její linka je parádní.Totéž platí i pro linku okolo klanu Hand a Sigourney Weaver, která jako záporačka funguje dobře. Z vedlejších herců rozhodně potěšil Scott Glenn, Rosario Dawson, Deborah Ann Woll a nebo Jessica Henwick. Po herecké stránce to šlape. Co se týče dialogů, tak ty fungují, také velmi dobře. A jakmile si naše čtveřice sedne, tak je fajn sledovat jejich dialogové výměny, vtipy, nebo momenty, kdy si začnou věřit. A pak tu máme akci. A na rovinu tady to není úplně nejlepší, jelikož se muselo kombinovat několik bojových stylu a výsledek je takový dosti nijaký. Není to špatné, ale z mého pohledu se z toho dalo vytáhnout mnohem více, a rozhodně šlo udělat ty akční scény mnohem zajímavější(všechny se odehrávají v noci a nebo ve tmě). A zamrzí to o to více, jelikož na první větší akční scénu čekáme skoro tři díly. The Defenders jsou velmi dobrý seriál o tom žádná, ale potenciál byl mnohem větší. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama