Reklama

Reklama

The Punisher

(seriál)
  • USA Marvel's The Punisher
Trailer 1
USA, (2017–2019), 23 h 2 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Amber Rose Revah, Jaime Ray Newman, Kelli Barrett, Paul Schulze, Jason R. Moore, Deborah Ann Woll (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Bývalý mariňák, který jde po zločincích odpovědných za vraždu svojí rodiny, se ocitne v pasti armádního spiknutí. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (13)

Ve tři ráno (2017) (S01E01) 

Kdo už zná Franka z Daredevila, ten má velmi dobrou představu, co se bude dít. Jestliže doteď poháněla Franka pomsta, šmrncnutá veteránským komplexem z války, tak teď, když už pobil všechny, kteří měli podíl na vraždě jeho rodiny(a dalších x lidí, kteří si to podle něj zasloužili), se pokouší začlenit do "normálního" života-přežívat bez zabíjení. No a protože je to seriál, tak je jasné, že se to začleňění zvrtne a Frank bude opět dělat to, co mu jde nejlépe. Skvěle natočené, napsané, Jon s přehledem seriál utáhne a to u toho nemusí ani mluvit...prostě zatím je to veleslibný rozjezd seriálu, který jistě nabídne mimo akční řežby, také inteligentní zápletku. A jako bonus navíc...parádní hudba na konci... . Těším se na další díly. Ostatní šašky z Defenders si nechám ujít, nebudu si po Daredevilovi kazit chuť. ()

Roadhouse Blues (2019) (S02E01) 

V první půlce nám tvůrci ukázali, že by mohl Jon Bernthal hrát i v nějaké přiblblé romantické komedii. No a v té druhé polovině, že by to byla velká škoda, protože mlácení lidí mu jde prostě nejlíp. Jsou lidi, kteří se pořád nablble uculují, natahují ručky ke sluníčku a hýří optimismem, přičemž kolem nich popraskává aura štěstí. A pak jsou lidi, jako Frank. Temnota a zuřivost v nich, přitahují průsery a konflikty společně s neúprosnou jistotou, že to odskáče každý, kdo si takového člověka pustí do života na víc, než jednu noc. A tak má Frank opět důvod schovat svou zálibu v násilí, za ušlechtilou pomoc slabším... . A protože tak učinil přeochotně, je na snadě, že se s tím tvůrci opět nebudou mazat. Trochu pomalejší rozjezd, se vcelku rychle změní v další ultimátní řež, přičemž je zřejmé, že soupeř nebude žádné ořezávátko. Bitka na dámských toaletách proti dvěma ženským, byla i na poměry Punishera docela hustá...už vím, proč to těm babám na wc tak trvá...žádný fronty, prostě si to posezení musí vybojovat. ()

Bojuj nebo uteč (2019) (S02E02) 

Jízda pokračuje a to i když té akce není zase tak moc. Frank je prostě drsoň, takže zvládne i prolhanou teanegerku. Zatím dobrý...vše vcelku nezadržitelně směřuje do finále, kde se objeví nejen staří známí z první řady, ale jistě i knězonácek, který zatím vypadá jako záporák slibně. ()

Rozbouřit vodu (2019) (S02E03) 

No...trochu rozpaky. Punisherovské Přepadení 13. okrsku, mě moc neuchvátilo už jen díky tomu, že když víme, že Frank, pipina a záporák neumřou, tak jde jen o to, jestli umře nějaká vedlejší postava a to mi při vší úctě moc napínavý nepřipadá. Scénársticky slabota. Byť natočená hezky věrohodně. ()

Jizva (2019) (S02E04) 

Frank je už je starý známý, tak se tvůrci pouští do pitvání jiného charakteru a to do toho, který se jeví být nejzajímavějším tzn. Billy Russoa. Ani mi to nevadí, protože právě ty sondy do postav, dělají mnohem uvěřitelnější emoce resp. následky těchto emocí, totiž interakci. Takže ano, ukecaná epizoda, ale pořád dobré kvality a samozřejmě se nezbývá než těšit, až se Frank s Billym potkají. ()

Spodci (2019) (S02E05) 

Narozdíl od většiny nadšených vytloukačů mozků nesdílím nadšení z faktu, že teď už Frank rube lidi jen tak z plezíru. Není to osobní, jako v první řadě, je to prostě exhibice násilí. Stále kvalitně udělaná, ale zdaleka ne tak dobrá, aby se dala srovnat s pomstou hnaným Punisherem první řady. Scénáristi si našli pro Punisherův návrat vcelku slaboučkou záminku, resp. dokud to nebude Frank vs Billy, tak to nebude ono. ()

Špatný den (2019) (S02E07) 

První kontakt Billy vs Frank....dost odfláknutý...zatím bída. ()

Svému bratru strážným budu (2019) (S02E08) 

Psychoušskej díl, resp. konečně se z Franka i Billyho vyvalil hnis, který v nich je. A konečně si tvůrci a jejich prostřednictvím i postavy kolem těchto dvou psychopatů přestali namlouvat, že je to jen záležitost staré dobré pomsty. A ejhle, najednou je vše mnohem uvěřitelnější, dialogy krásně sedí a frank je opět ve sračkách, ze kterých se musí vyhrabat. A tentokrát má protivníka, kterému hrabe úplně stejně. A samozřejmě nesmíme zapomínat na kněžoura s bambitkou... . ()

Bordel (2019) (S02E09) 

Speech v prvních dvou minutách = oficiální zrod Punishera. Frank se smířil s tím, čím je a ostatní to buď poberou, nebo se jim projde po hlavě okovanou kanadou. Inu, ne všichni mají to štěstí, že můžou dělat co je baví a pro co mají od Pána Boha vlohy. ()

Temnota lidských srdcí (2019) (S02E10) 

Tak tohle byl jednoznačně největší nářez druhé řady. Punisher v nenaleštěném provedení, tvrdý, drsný a nezlomný...a opět ve velkém maléru. A pozor, teď už jsou tam psychouši tři...a k nim jedna psycholožka, takže přesila veliká. ()

Propast (2019) (S02E11) 

Epizoda z kategorie příprava na pořádné finále, aneb než se maso pomele, musíme sestavit mlýnek, proškolit obsluhu a hlavně...nachystat si maso. ()

Nevyhnutelná srážka (2019) (S02E12) 

Jednoznačně nejlepší úvodních pět minut ze všech epizod druhé řady. Velký vliv na tom má pořádná nářez hudba. A stejně tak je parádní i konec, i když úplně jiným způsobem. Resp. hudba se tentokrát postarala a lehce cynický nádech, který je v kombinaci s Billyho vztekem v poslední vteřině, parádní pozvánkou na finále. ()

Tornádo (2019) (S02E13) 

Pokud bych měl hodnotit jen tuto epizodu, dám slabé tři hvězdy. Finále nedůstojné nejen předchozí řadě, ale i této. A to se nedá říct, že by byla druhá řada bůhvíjaká. Scénáristicky to bylo podivně rozvolněné a plné nesmyslů a přestože se v průběhu řady rýsovala nejedna zajímavá interakce Billy vs Frank, Frank vs John, Billy vs Dinah, John vs Billy..., nakonec se vlastně žádné pořádné minifinále nekonalo. Což je při té koncentraci psychopatů se spoustou potencionálních meetingů a hustých dialogů velká škoda. Ale dobrá, doufal jsem, že si to tvůrci nechají aspoň na superultimátníkonec. A ono nic...resp. nakonec to bylo vše vyřízeno suše, rychle a bez opiček, které byly až doteď k vidění. Ale co už. Druhý Punisher sice ani zdaleka nedosahuje kvalit první řady(scénář), ale pořád to není díky vynikající režii a Jonovi Bernthalovi jen průměrný seriál. Takže fajn Franku, rád jsem tě zase po dlouhé době viděl, ale asi mi moc nevadí, že žádné do třetice všeho mrtvého nebude. Hodnocení vyjadřuje souhrn celé řady... 71% ()

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Reklama

Reklama