Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

pávek 

všechny recenze uživatele

Amíkům dochází herci. Jak jinak si vysvětlit účast herce v díle Zpívající kovboj, který vykrade kostelní kasičku, aby se vzápětí vrátil jako nejlepší přítel Sullyho již od dětství a který pak dělá místního šerifa. A další herec se objeví jako podvodník, který okrade celé městečko prodejem falešných akciových papírů na chladící skříň a hle, je zase zpět, jako druhý lékař a potenciolání zeťák doktorky Majky. ()

Formanka 

všechny recenze uživatele

Mám hodně ráda atmosféru tohohle seriálu, hudbu, Sullyho:), jejich propojení s přírodou, Mikeinu samostatnost a odvahu...vždycky se ve mně rozlije takový příjemný teplo, když se na to dívám. Pro mě hlavně pocitovej seriál........ Jsem znovu koukla na pár dílů a je to...laciný. Laciná romantika. Co se mi na tom tolik líbilo? Fakt zvláštní. Snižuju hodnocení. ()

Reklama

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Seriál sa odohráva v 19. storočí v malom meste Colorado Springs, kam prichádza dr. Michaela Quinnová. V tomto konzervatívnom mestečku, kde je to s predsudkami voči žene, lekárke ešte horšie než v jej rodnom veľkomeste, sa snaží presadiť. Prežíva tu rôzne strasti, radosti, prvýkrát sa stretáva s indiánmi a dokonca si tu spoznáva aj celoživotnú lásku. Sledujeme život, vzťahy ľudí a ich vývoj, čím mi veľa postáv prirástlo k srdcu a prežívala som to s nimi. Aké to bolo náročné byť ženou doktorkou, získať si uznanie a vykonávať to, čo bolo jej túžbou. Ako sa to zmenilo v dnešku ? Taktiež si človek uvedomí ako pokročila medicína a ako dobre, pohodlne sa oproti nim máme a zabúdame byť vďační. Tento seriál som videla už asi šesťkrát a pozrela by som si ho znova ak by som si nepamätala priebeh deja ešte od minula a mala viac času. Zbožňujem tú romantickú, harmonickú, no napriek tomu akčnú atmosféru, ktorá ma vždy uviedla do pohody a ktorú som si plnýmu dúškami vychutnávala. Taktiež dej, výpravu, danú dobu, módu, postavy a herecké dokonalé obsadenie. Chcelo by to vytvoriť ďalšie časti alebo niečo nové podobného rázu. Človek si takmer z každého dielu niečo prínosné odnášal vďaka prepracovanému scenáru, postavám a ich pestrému charakteru. Ktovie či sa niečoho takého kultového ešte dočkáme, alebo tvorba aj naďalej bude len o marketingu (ako na bežiacom páse). ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Dr. Quinnová je silná emancipovaná super žena, bez jediného kazu. Anděl s lidskou tváří a vskutku renesanční člověk. Ovládá dokonale medicínu, domácí práce, závody na koních, gymnastiku, psychologii, právničinu, box, hru na klavír, varhany, banjo a má vždy dokonalý účes. V jedné ruce pánev s kančím ragú, druhou ruku zabořenou do škopku s nádobím, na krku stetoskop v pohotovosti a pod dřezem Sullyho, co vybírá ucpaný sifon. Byron Sully. Lesní muž a děvka na všechno, který se svého vydřeného zásunu dočkal zhruba po 50 dílech, během nichž se doktorce dvořil, štípal dříví, zametal dvůr, postavil dům a vychoval jí haranty. Ovšem největším hrdinou a terminátorem tu je hrdý indián Tančící oblak. Borec, který byl během celého seriálu nejméně 10x postřelen, 5x bodnut, 20x zmlácen, zabili mu bratry z týpí a vyvraždili rodinu. Veškeré trampoty se odehrávají v městečku Colorado Springs, kde se každý obyvatel dříve či později projeví, jako bezskrupulózní hajz a vypočítavá svině. Nejoblíbenějším občanem tu je místní pasák s vizáží Pepy Vojtka, co vlastní bar, má rypák věčně zabořený do sklenky s whiskey, uznává rasismus a ženy rád obdarovává hrstí kloubů na oko. Zapomenout nemůžu ani na obětavý černošský pár. On ochotný kovář, ona zručná kuchařka. Jejich dobrotu jim obyvatelé oplatí ve chvíli, kdy do města dorazí móda myšlenek Ku Klux Klanu. Od tandemového zhoupnutí na dubové větvi, je zachrání až neohrožená doktorka v lesklé zbroji a její patolízalský pucflek Sully. Zkrátka emocemi nadupaná jízda pro každou hospodiňku a citlivého chlapa. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Ano Doktorka Quinnová sem tam pro své suveréní názory lezla na nervy. Pak tu byl ale naštěstí Sally (nejlepší postava seriálu). Plus spoustu dalších dobrých vedlejších postav. Je zde taky spoustu indiánů, a to se cení. Sem tam nějak zapracovaná historická postava a událost. Fanoušci divokého západu mohou být v podstatě spokojení. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • V několika epizodách se jako Kid Cole objevil i legendární zpěvák Johnny Cash. (Hermi14)
  • Režisér seriálu a manžel Jane Seymourové James Keach si v několika epizodách sám zahrál. (Zephyr01)

Reklama

Reklama