Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně špatná,ale to je asi všechno. Všechny zápory ale vyvažuje batmanova psychika a vytahují na pět hvězdiček herecké výkony.1.místo Jim Carrey,který dokonale rozveseluje film a konkuruje Jokerovi.2.místo Tommy Lee Jones,kterého jsem takle bláznivě hrát ještě neviděl.3. místo Nicole Kidman,která je zde velmi dobrá a díky tomuto filmu se stává mou oblíbenou herečkou.Pozadu však nejsou ani ostatní herci. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Totální imbecilita. Film se topí v neonové nepřehlednosti za asistence do očí bijícího papundelku, což činí už tak blbě natočenou, sestříhanou a zahranou akci absolutně nudnou a zmatenou. Val Kilmer je neuvěřitelně nesympatický herecký střevo, děj je klišovitý a ve filmu neukápne ani mililitr krve. Celé to působí jak dopolední produkce hallmarku a já nemůžu pochopit, jak takovej fušer jako Schumacher mohl natočit 8mm, nebo Volný pád. Možná je problém v jeho špatném vnímání komiksu, možná já mám úplně odlišný pohled na filmová zpracování této tematiky. Pravda je bohužel, že nebýt Temmy Lee Jonese, u který ho si ještě člověk musí vsugerovat, že se nesnaží napodobovat Nicholsnova Jokera a několika dobrých vtípků (záběr na latexovej zadek Batmana), je to jasný odpad. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman navždy, ale iba v podaní Nolana. Batman v podaní Shumachera už nikdy. Tu to bolo este fajn, aj kvôli obsadeniu, ale čo nasledovalo, všetci dobre vieme... Aspoň soundtrack bol vydarený. Schumacher sa snažil čerpať z Burtonovskej poetiky, ale zobrazil ju v sýtych farbách. Asi to nebol úplne najšťastnejší nápad. VIDENÉ ZNOVA 2/24: Opätovné pozretie naplnilo moje obavy, že BF je v skutočnosti veľký prúser a hodnotenie spojené s nostalgiou po starých dobrých deväťdesiatkách sa rozplynie ako para nad hrncom. BF je kolosálny omyl, kde nič nefunguje, avšak jednu hviezdu namiesto nesympatických objektívnych dvoch dávam vďaka tomu, že ide o plnohodnotnú previnilú zábavu vhodnú na alkoholové večierky typu Rebel Moon a nie o klasickú nudu, ktorú si spájam práve so štyridsiatimi percentami. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Schumacher celou tuhle sérii hodil do kopru. Burtonem načrtnutý feeling temného gotického města s bizarními postavičkami vystřídal barvami hýřící a překypující Batman s ksichtem Vala Kilmera, kterému nevěříte ani nos mezi očima. Spousta efektních scén, ale k ničemu. Spousta skvělých postav, ale k ničemu. Two-Face chytá Jokerovy manýry a chce celé město obalit chaosem a Riddler tu má pár hádanek a nechutně přehrávající Carreyho projev. Všechno špatně. Žádné napětí, pár ucházejících hlášek a hlavně celkově to na onu překypovanou výpravu a styl působí strašně tuctově a lacině jako kdejaké vybrané akční béčko z osmdesátek. Závěrečná scéna: Batman s Robinem utíkají vstříc kameře. Do záhuby. [Přesná stopáž: 117 min] ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je docela překvapující, že tvůrce strhující Telefonní budky byl kdysi schopen stvořit toto dílo. Film místy až křečovitě bláznivý. Nejspíš se na mém úsudku ve velké míře podílel také dabing Jima Carreyho. Nijak extra povedené pokračování, upadající kvalita je zde již zřejmá, pořád však slušný a hlavně ještě snesitelný díl ságy Netopýřího muže. Zčásti také díky překrásné Nicole Kidman. Ani Val Kilmer nebyl tak děsivý, jak jsem očekávala. Doufala jsem, že bude, po co nejvyšší možnou dobu pod maskou, protože můj vztah k jeho herecké osobnosti, projevu a výrazovým dispozicím je na bodu mrazu. Ale nakonec jsem se na jeho výkon, byť, pravda, trochu prkenný, byla schopna dívat. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Pro Jima Carreyho (Hádankář) šlo o první roli v opravdu vysokorozpočtovém filmu se spoustou slavných kolegů, a zpočátku z toho měl trochu obavy: "Říkal jsem si jaké v něm asi budu mít místo. Budu moct přicházet s vlastními nápady? Ale jakmile jsem začal navrhovat, jak bych mohli to či ono udělat, Joel Schumacher byl velmi vstřícný, devadesát procent mých návrhů přijal a ještě se chlubil, že je bude vydávat za vlastní." (NIRO)

Reklama

Reklama