Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele animaxis k tomuto seriálu (1)

Californication (2007) 

Od začátku do konce seriálu mi přišlo, že Californication vezme nějakou situaci, která by mohla v reálném životě dopadnout skoro až katastrofálně, a potom jí přepracuje tak, aby to bylo podané co nejvtipnější formou. Už to si zaslouží můj obdiv, protože to vydrželo celých sedm sérií. Už od prvního dílu první série mě seriál zaujal, ale to nebylo nic v porovnání s mým nadšením z nadcházejících sérií. Původně jsem tu chtěl okomentovat každou sérii zvlášt', ale radši nějak shrnu moje hodnocení všech sérií. První série je skvělá a dobře nastíny vlastnosti všech postav, které se v ní objeví. Humor v ní mi okamžitě sedl a to platí i o dalších sériích. To, že se v seriálu všechny těžké životní situace řeší "vtipně" vlastně v pár případech není tak úplně pravda. Nějaké díly jsou i dost vážné, ale seriálu to nijak neublížilo a mě se tak seriál nakonec líbil ještě víc. Všechny postavy v seriálu mi přišly sympatické kromě těch, které by mi neměly připadat sympatické. Skvělé je ale to, že každá postava má svoje kouzlo a do děje nějakým způsobem zasáhne a nezáleží na tom, jestli je v seriálu jen pár dílu nebo po většinu sérií. Rád bych tu napsal, co se mi na jaké postavě líbilo a co ne, ale to už bych o tom rovnou mohl napsat spíš esej než komentář. Hudba tu má říz a jak by ne, když je jejím tvůrcem kytarista a skladatel Tyler Bates. Nakonec takový obsáhlejší verdikt. Na Californication se mi asi nejvíc líbí to, že to není jen pitomá sexystická komedie, ale že má i svoje kouzlo a že tu občas dojde i na rodinné drama. David Duchovny tu podle mě zahrál svojí NEJLEPŠÍ roli, protože po tomhle seriálu už se na něj nejspíš nikdy nebudu dívat jako na Davida Duchovnyho jako spíš na Hanka Moodyho. Jeho humor je tady prostě skvělý. Moje oblíbená postava je určitě Becca a každý kdo mě zná se mi určitě divit nebude. Kdybych si měl vybrat nějakou oblíbenou sérii, tak by to byla šestá. Připadalo mi, že každou sérii je seriál lepší, ale šestá nastavila lat'ku moc vysoko a sedmá jí pro mě nedokázala překonat. U šesté a tak trochu i "přemansonované" série jsem se nejvíc bavil a její každá chvíle v ní mi přišla skvělá, prostě dokonalost (a v žádném případě za to nemůže jen Manson, zase tak často tu nebyl ani náhodou). Pět hvězdiček seriálu dávám rád, ale klidně bych mu jich dal víc, kdybych mohl. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama