Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 3
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 669)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Is this the real life? Is this just fantasy? Vztah Ayera k Sebevražedné kohortě ovlivněné producentskými touhami po veselí na úkor temnoty, násilí a neučesanosti je vlastně stejný jako vztah Margot Robbie k elastickým velmi krátkým šortkám obalujícím pozadí Harley Quinn. Ví, že tak musí vypadat, aby na nich oko spočinulo a práce na obsahu evidentně vyžadovala nemálo úsilí. Jenže, i když jsou její, stejně ji nepatří.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mám neblahé tušení, že tvůrčí tým musí proklínat celé vedení Warnerů a DýCíčka, protože to jsou oni, kteří zazdili tenhle film do tenat stejného průserovitého průměru, kam uvrhli i Batmana v Supermana (byť je tohle pořád o řád lepší), jenže je tu neskutešně vidět, že bylo zpětně přestříháváno a mnohé scény vyhozené. Přitom postavy jsou zábavné, natočeno je to zručně a byť je zápletka z řad humorně pitomých, tak pro tuhle partu tuctu komiksových špinavců celkem bez problému funguje a většina herců se evidentně bavila (Smith, Leto, Robbie) a dokonce tu zábavně hrálo i bizarní ztělesnění neumětelského herectví a ryzí dřevnatosti Jai Courtney. A nebo to bylo těma jeho jednorožcema, to si ještě nejsem úplně jistej. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání Sebevražedný oddíl neplní, zásadní průšvih to ale rozhodně není. Jistě, celá záletka je dost vratká, půlka postav málo prokreslená a finále je nejslabší částí filmu. Pořád ale dostanete svěží a tónově vyladěnou akční řežbu, jíž kraluje cool Deadshot a vyloženě parádní Harley Quinn. Když to Will Smith kropí, je to kinematografická extáze, a to samé platí pro většinu scén s Margot Robbie. Je tedy škoda, že tyhle dva dobíhá jen Viola Davis (Letův Joker nemá na oslňování moc prostoru) a že řada věcí zůstala na půli cestu. Ayer si i přesto zaslouží pochvalu - DCčkový feeling trefil na jedničku. Tak to snad lidé ocení! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ty filmy od DC jsou prostě jiné. Neviděl jsem kino verzi, ale přes počáteční značnou nedůvěru se mě nakonec tahle jednotka i líbila. Nejedná se sice o buhvíco a fakt mě trvalo dost dlouho než jsem se do filmu zakousnul, ale narozdíl od více dětského Marvelu si myslím že tyhle filmy jsou natolik dospělejší a sprostější, že si je mnohem raději kdykoliv zopáknu. Will Smith jako bourák je v pořádku. Jediný trošku mínus pro mě představuje Joker. Horko těžko jsem si na něj zvykal. Jared Leto to holt měl docela těžké. Potěší rovněž fakt že z týmu se ne všichni dožijí závěrečných titulků. PS: Update 2021. Až James Gunn ukázal všem jak by měl vypadat Suicide Squad. A odloupnul svému staršímu bratříčkovi 10% dolů. Tedy 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zase se staví vesmír a tentokrát tam, kde to vůbec není potřeba. Zamýšlené originální týmovce jsou od prvních minut podtrhávány nohy, protože do všech zásadnějších originů je dosazen někdo z Justice League, kterou v tu chvíli ani nikdo vidět nechce. Od nových postav to odvádí pozornost a v trailerech tolik proklamovaná jinakost je v tu ránu pryč. Ani písničkový soundtrack mě moc nevtáhne, protože s každým dalším oldschool flákem se nedokážu zbavit dojmu, že žánrově notně příbuzní Strážci galaxie se jen těžko dali vykrádat okatějším způsobem. Alespoň že orchestrální doprovod Stevena Priceho podporuje akci do závratných hodnot a dává zapomenout na to, že je při každé přestřelce tma, déšť nebo tma a déšť. Bohužel ta nejzásadnější, do finále pošetřená bitka je vynucená, co se týče motivací záporáků směšná a hlavně překvapivě trikově nezvládnutá. Právě u ní je nejvíc patrné to, jak je celá druhá půlka hláškami a činy naší Squad vyměklá, což vzhledem k jejich údajně totálně psychopatickým kořenům vůbec nedává smysl. Jedno velké pozitivní překvapení ale film skrývá, a to Harley Quinn, která je přesně tak dobrá, jak jsem si myslel, že v podání Margot Robbie nikdy být nemůže. Krade si každou scénu, sebestřelenější dialog prodává na samou hranu a s charismatickým Deadshotem jsou tak jediní, kteří by si zasloužili se do adaptací ještě někdy vrátit. Největším castingovým zklamáním pak zůstává Jared Leto. Ne snad že by se nesnažil, ale zatímco takový Ledger svého času v Temném rytíři dokázal vyděsit už jen tím, že se na plátně objevil, Leto si musí pomáhat prázdným přehráváním, makeupem nebo nejrůznějšími rekvizitami - a kvůli tomu je jen řvavou atrakcí, po které zbude pachuť promarněné šance. Ostatně jako po celém Oddílu, který sice občas přinese dobrou věc, ale bez výjimky ji pokaždé následují dvě špatné. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (75)

  • Jared Leto (Joker) se pro svou roli nechal inspirovat komiksem "Batman: Arkham – Pochmurný dům v pochmurném světě", který Jokera líčí jako transcendentní, znepokojivou a svůdnou osobnost. Další inspirací byly mexické kartely, šamani a gospelová hudba. (henrycruel)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. srpna 2016 v New Yorku. (Varan)
  • Film se natáčel v Torontu pod krycím názvem Bravo 14. (BloodMax)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama