Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Konečně Spiderman tak jak má být. Ukecaný jako Deadpool a přitom teenager co řeší svoje středoškolské problémy. Oblek od Iron mana navíc vtipně vyplňuje stopáž a připomíná lehce parodii na Batmana. Za mne spokojenost. Bohužel ale opět nemusím vidět znova což je u Marvelovek krom Deadpoola u mne už tak nějak standard. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Raimiho Spider-Man bol super. Ale toto tak úžasne vystihlo myšlienku a feeling starých komiksov, že moje fanúšikovské srdiečko plesalo od radosti. Vtipné, svižné, moderné, s presahmi do MCU - paráda. A Keaton! 90% ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby mi bylo 15, ale vážně mě to nezaujalo, ba dokonce lezlo na nervy. Je to jednoduše komedie pro puberťáky. Dvě hvězdy jen za to, že to přidalo pár střípků do Avengers světa, který zbožňuju, ale to bohužel nestačí. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych nebyl u nějakého filmu s hodnocením na pochybách. Spojení Disney a Sony se podařilo vyplodit nejlepší filmové zpracování Spider-mana vůbec a jeden z nejlepších filmů MCU (možná dokonce nejlepší). Nebudu to prodlužovat neb nemám co vytknout. Čistých 5* ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Budu spíše kritický. Přiznám se, že mě Marvelovky začínají trochu unavovat. Nový Spiderman opět (stejně jako Amazing Spiderman) nepřinesl nic nového. Akce spíše chaotická či nijaká. Nic proti T. Hollandovi nemám, ale tady působí skutečně jako 15-letý školák, který téměř celý film nezavře pusu, a mně to tedy chvílemi lezlo i krkem. Nevím o tom, že by Peter Parker měl pořád mlít pantem. Jeho vyvolená (jméno mi tedy nic neříká) mi přišla úplně mimo, teta May dostala tolik prostoru jako v CA3, čili opravdu minimum, což je opět škoda. Ok, propojení s Avengers, dohled T. Starka (Downey nezklame nikdy), to vše zapadlo dobře. Jsem alespoň rád, že se neobjevilo opět x dalších postav. Pro mě jediný, ale opravdu výrazny plus filmu je M. Keaton. Ten si všechny scény kradl pro sebe, bavil mě, a musím říct, že co ten poslední dobou zahraje, vždy stojí za to. To je borec! Sumasumárum: Raimiho Spiderman z roku 2002 zůstává u mě nepokořen. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Marvel proste vie komiksovky, síce som nevidel predošlých novších spidermanov iba tých z roku 2002 a 2004 ale to nevadí.Vo filme je nový herec a aj iný štýl filmu. Spiderman je mladý teeneger a asi je to tak dobre, sadlo mu to. Začiatok však vyzeral dost amatérsky, ale nebojte sa už len samotný Tony Stark pridá filmu kvalitu. Ale vrátim sa k hlavnej postave ktorá je typický stredoškolák. Humor vo filme funguje. Prva polovica filmu dosť slabá,občas nudná. Druhá však pomohla filmu, bola vyšetrovacia a akčnejšia.Najviac sa mi vo filme páčil asi hlavný záporák ktorého hrá Michael Keaton. Dosť ma dostala scéna keď mladý Peter ide na školský ples s Liz a dvere mu otvorí jej otec ktorý je vtáči muž. Buď sa vám nový Spiderman bude páčiť alebo ho jednoducho dáte do priemeru, ako bol napríklad Ant-Man. Pre mňa prevýšil priemer.. 4* ()

Avari.73 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná sračka. Jediné, co stojí za zmínku je Keaton. Bohužel nemá tolik prostoru kolik by si zasloužil. Holland je otravnej jak prdel a k tomu ve škole asi jediný běloch. Zároveň ta márvelácká generičnost mě sere čím dál víc. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Kdyby film trval max hodku a půl, tak by to byl možná lepší průměr, teď ale musím hodnotit zdlouhavý nudný slabý příběh. Akce bez napětí, žádný šmrnc, bylo mě úplně jedno jak to dopadne. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nikdo z protěžovaných komiksových hrdinů nezažil v tak krátké době tak mnoho reinkarnací (vlastně ano, Hulk taky, ten ale samostatný film pro svou třetí verzi nemá). Člověk by si řekl, že už na tom budou muset dojet, no, teď evidentně ještě ne. Třetí Spidey pěkně modernizoval, přímo navazuje na události MCU (postava do rozběhnutého runu zaplula snadněji než Marlon Brando do máselnaté dírky) a dostal do vínku super záporáka bez černobílého žaketu (Keaton se pro křídla narodil, buď si jak buď). Drží to pohromadě, baví to, jen víc, jen houšť :-) 80% ()

Norfice 

všechny recenze uživatele

Zbrusu nový Spider-Man? Očekával jsem jen další díl ohrané nudy, ale díky Bohu se nic takového nestalo. Je vidět, že Marvel si jede svou novodobou linii a navazuje tak, na úspěšné taháky ve své filmografii. Hromada vtipných scén, akce i nějaká ta "romantika" - to je přesně to, jaký by měl film o pavoučím muži být. Marvel vše pozvednul na úplně jiný level. Tom Holland ukázal, že i ve svých 20 letech umí zahrát jako kdokoliv starší a zkušenější a z hlediska obsazení je jako nový Spider-Man naprosto skvělou volbou. Za mě tedy, opravdu zasloužené, 4 kule! ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím..ve svém předchozím komentáři na Lost city of Z jsem Toma Hollanda označil za otravného. Ale nakonec jsem pavoučímu muži neodolal a zmíněný Holland ve filmu opravdu září. Mohl bych ho označit všemi možnými antonymy slova 'otravný', jako například vtipný nebo super! Vůbec způsob, jakým je Homecoming pojatý, se mi velmi zamlouvá a rozhodně není horší než žádný z předchozích spidermanovských filmů. Jestli je vůbec nejlepší, tak to těžko říct, ale kdyby mi to někdo řekl, pěstí bych mu za ten názor nedal. Michael Keaton je charismatický jako vždycky, akorát mi přišlo, že by mohl být ke svým poskokům trochu tvrdší, i když jeden z nich by se mnou asi nesouhlasil. Ohledně hudby..no..neoznačil bych se za nějakého hejtra Michaela Giacchina, ale po Rogue One mi nesedl moc ani tady, ale ve spoustě filmů sou jeho skladby fajn, takže tak. Abych řekl pravdu, Downey se tam objevil na o hodně víc minut, než jsem očekával, takže za to taky palec nahoru (a určitě i rozpočet). Co se potitulkových scén týče, tak ta druhá mě naprosto dopálila! Jako s odstupem si říkám, že je vtipná, ale tam přímo v tom kině sem si řikal..wtf...Pokud mě nový Spider-man po Civil war až tolik nepřesvědčil, v Homecomingu se mu to povedlo na jedničku a tím pádem mi přibyl další (ne, že by jich bylo málo) důvod k tomu, abych se na další Avengers těšil jak malé děcko. P.S. Flash mi přišel vážně směšný a s jeho barvou kůže to (ne)má nic společného. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nový Spiderman je velmi zábavný a vtipný film, párkrát jsem se od srdce zasmál a záporák je ukázkový, stejně mi tam ale moc nesedělo násilné roubování k Avengers a i vzhledem k tomu, že už je to bůhvíkolikátý Spiderman v řadě, toto nebude film na který bych vzpomínal. Dobré na zabavení a jednu návštěvu kina. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

21letý Spider-Man jako superhrdina/kluk z lidu Deadpool pro mladé Průměrňák Axl v komiksové verzi :) #Homecoming Taky je to strašně vtipně multikulturní, teda jako mě to baví, já to znal jen z Pohotovosti. Protože to reflektuje realitu společnosti, tak i když je to heteronormativní, tak to prostě působí inkluzivně. Můžete být sami sebou. Dokonce i padouch, dokonce i holka. Dokonce můžete mít holku, která je vyšší, než vy!! (A na to jsou odborné psychologické studie, že muži takové ženy prostě nedávaj.) Navíc celá tahle verze příběhu je friendly. Nechci spoilerovat, ale už zase je podán superhrdinský příběh, aniž by to způsobovalo a vršilo traumata z dětství. Uch... tolik jsem toho musel napsat, abych odůvodnil postování polonahé fotky komiksově vysvaleného Toma Hollanda. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal čtyři hvězdičky, ale nemůžu. Film byl totiž ku své délce prostě nudný a postavy byly dost zbytečné a nudné. Ok, tak jakože Peter a záporák ještě šli, jenže... je to Peter a záporák kurva!!! Takové postavy mají tahat film (a hlavně Marvelácký) o 120 % navíc a ne že byly ok! Vyplňovací vata v podobě otravného kámoše dispečera nebo naprosto nepochopitelně černé ženské představitelky už mi hlava nebere. A co zbývá? Soundtrack je nevýrazný a akce, na kterou u Marvel filmů jdete není ani náhodou tak okázalá, jak byste čekali. Chyběl "wow moment". Nutno ale dodat, že jsem si u výslechové scény, málem vysmál prdel z těla ven. Původní Raimiho trilogie, leč nevěrná komixu, byla a je úplně někde jinde. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu bylo puberťácké blbnutí hlavního hrdiny osvěžující, na druhou to občas dost otravovalo, ale to bych přičetl asi i stopáži, která je dle mne neúměrná a hluchá místa rozhodně jsou. Akce je překvapivě slabá a nenápaditá, a zajímavé jsou spíš školní eskapády Petera Parkera. Ok, je mu 15, beru to. Je hrr, dělá chyby...Marisa Tomei ač vypadá pořád neuvěřitelně, měla téměř nulový prostor, což zamrzí, dost mě štval i obtloustlej nerd coby Peterův kamarád. Záporák a zápletka rozhodně neohromí, takže bych počkal, co se z toho v dalších dílech vyklube. Jo a druhá spolužačka se mi líbila mnohem víc než třídní hvězda, doufám, že si jí šetří na další díly. ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

S přehledem nejhorší komiksák, co jsem viděl. Příběh je ohraná, nudná a nevtipná sračka, s extrémně nesympatickýma postavama, kde klasicky nechybí snaha o míchání ras. Takkhle připosranej film jsem roky neviděl. Hlavní hrdina tragédie, žádný charisma a k tomu hlas jak ženská. Jediná dobře natočená scéna je ta, kdy se Keaton dozví kdo je Spidey. Několikrát jsem to chtěl vypnout a málem jsem usnul, tenhle film je fakt hnus. Jedna hvězda za Keatona. ()

luksky 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné reakce...libí se mi, že je to jíne, než všechny filmy tohoto názvu, semtam i komické, semtam akční..propojení s Avengers, Tony...fajn...ale dějově podprůměrné, předvídatelné..vcelku sem se dost nudil...dávam 3x..ale hodně slabší ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Spider-Man je zpátky u Marvelu a tvůrci této možnosti pořádně využívají a zasazují příběh pevně do kontextu existujícího filmového univerza. Ačkoliv se všechny předchozí filmy s pavoučím mužem odehrávali na střední škole, teprve Homecoming působí jako pravý středoškolský biják, který uchopil postavy mladšího věku správně a reflektuje jejich svět adekvátně. Musím říci, že na začátku jsem se nedokázal s filmem naladit na stejnou vlnu, ale jak ubíhala stopáž, zvykal jsem si na zvolené pojetí a humor čím dál tím více a v závěru snímku jsem byl téměř na vrcholu blaha. Takovéto gradování kvality a diváckého zážitku je nesmírně vzácné, neboť většině filmů dochází ke konci dech, ale u nového Spideyho je to naopak. Jde tedy o příjemné překvapení, které vypráví tradiční příběh, ale v rámci žánru netradičním a velmi svěžím způsobem. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama