Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 1
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (10)

Season 1 (2014) (S01) 

Seriál si podobně jako jeho filmový předchůdce bere na mušku hlavně a především lidskou hloupost. Takovou plejádu větších či menších tupců byste pohromadě jinde sotva pohledali. A úplně nejhorší je, když si malý přizdisráč začne myslet, že má na to státi se velkým sráčem. To už se ale pohybujeme na opravdu tenkém ledě a protože vůl zůstane volem, blbec blbcem, hajzl hajzlem a policajt policajtem, bizarní divadlo na sněhu může začít. První sérii bych vytkla jedině negradující konec zbytečně zpomalený hrdinným pošťákem, který je snad ještě větší blbec než jsme doufali.:-) Něco podobného jsem ale už vytýkala i původnímu filmu. ()

Krokodýlí dilema (2014) (S01E01) 

Už první díl mě navnadil na další sledování. Žádná opatrná selanka, černý humor pro černá srdce:-). Uvidíme, jestli si seriál udrží nasazenou laťku. Přece jen je celkem vysoko. ()

Blátivá cesta (2014) (S01E03) 

Městem chodí Mikuláš....., pardon "pastor".... a vraždí.:-) ()

Vlk, koza a zelí (2014) (S01E09) 

Lester se cítí jako velký býk s velkým pérem, jenže co naplat, vůl zůstane vždycky jenom volem a malý hajzlík se stane maximálně tak větším hajzlem. :-) ()

Mortonova vidlička (2014) (S01E10) 

Lester se pohybuje na tenkém ledě....:-)) ()

Season 2 (2015) (S02) 

Druhá série pro mě byla oproti první hořkou pilulkou zklamání. Hloupost hlavních protagonistů narostla do obludných rozměrů, bohužel vtipu pomálu, zato jsme se dočkali mnoha nudných pasáží o ničem. Peg se svým manželem mě neskutečně iritovali a strašně jsem jim přála, aby nepřežili a nemohli tak zplodit dalšího blbého potomka, i když jsem v skrytu duše tušila, že v jejich případě bude spíš platit známé přísloví o štěstí a o rozumu .Ke konci už jsem se přistihla, že nepokrytě fandím indiánovi, který jako jediný měl všech pět pohromadě. 50% ()

Čekání na Holanďana (2015) (S02E01) 

Když se sejdou blbý a blbější spolu s blbou a ještě blbější, přeroste koncentrace debilů na jeden díl únosnou mez. Navíc má díl několik hluchých míst, při nichž jsem se nepokrytě nudila, takže začínám přemýšlet, jestli po úspěšné 1, sérii bude i tato vhodnou pro mě. ()

Před zákonem (2015) (S02E02) 

Kdyby hloupost nadnášela, odehrává se celé Fargo někde vysoko v oblacích. A já si pořád nejsem jistá, jestli té hlouposti na mě není přece jenom trochu příliš.... ()

Palindrom (2015) (S02E10) 

Jediná zásadní scéna v tomhle díle: přirovnání mafie k účetnictví. Jako vtípek dobrý, ale jinak jsem opravdu nepochopila, proč byl tento díl natočen. ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama