Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

heyda 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě chodíval na základní školu a sem tam jsem měl tu angínu a ležel doma, tak doktorka Quinnová byla každodenní součástí mého léčení :-D. Sledoval jsem to a obdivoval nádhernou vizuální stránku. Dnes se už an to nedívám, protože mi to přijde nudné, ale kdysi jsem si to docela užíval, tak si dovolím dát 3 hvězdičky. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Ano, je to naivní a idealistický pohled na svět, ale proč ne? V době plné násilí a bezpráví mi každý díl dá naději, že by to šlo, kdyby každý začal u sebe. Native americans byli i bojovníci, ale hlavně to byli moudří lidé, kteří dokázali přežít v pustinách, doslova spjatí s přírodou. Od niích bylo třeba začít s budováním nového světa .Leč nestalo se tak pravděpodobně nikde na světě, snad kromě Nového Zélandu, a teď litujeme všichni. Mozaika lidských vlastností, slabostí, ale i pevných charakterů v městeřčku mne baví, herci jsou skvěle vybraní, talže - ráda se na seriál kdykolií znovu podívám. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Seriál o lidech pro lidi. Jistě, všichni víme, že to tak nebylo a nikdy nebude, že je to naivní a úsměvné. Dalo by se klidně tvrdit, že jde o dokonalou utopii. Jenže, každý má rád pohádky a každý jednu takovou čas od času potřebuje. A tahle je přes veškerou sladkost a pozlátko docela milá, neškodná a místy i poučná :) ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nemuzu za to, tenhle serial me naprosto dostal =) jsou herci, kteri maji skatulku : To je ten a ten z Doktorky Quinnove, a tim zustanou navzdy =) Mam slabost pro Briana, i kdyz byl obcas na prestlamu a Matt byl proste kus =D A Hank s Horacem byli naprosto bozi, takze mi serial doktorky - ochranitelky mi nepripadl az tak tuctovej=D ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tohle už prosím ne! Příběhy feministické mastičkářky z idealiovaného divokého západu (nad jimiž by se ustrnul i lotr Santer), která dokáže ukecat naprosto každého. K smrti. Kupa prázdných scén o ničem nastavená nudnýma kecama o toleranci. Dr. Mengelová má dokonce tolik práce s řešením všech světových problémů a lezenim do soukromí sousedů, že ani nemá čas na románek s jakodrsňákem, největším ochráncem, kamarádem a správňákem v jedné osobě. Sledovat to trochu déle, tak si vypěstuju i ty předsudky, které ješte nemám. Nejpozději v polovině každého dílu mám totiž nutkání všechny aktéry za jejich moralistický kecy postřílet. Bohužel, je to tak strašný, že to moji toleranci nejen neposiluje, ale tvrdě zkouší. Telenovela jak vyšitá. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Joe Lando (Sully) během páté série pomýšlel na odchod ze seriálu. (Zephyr01)
  • Některé lékařské zákroky prezentované v seriálu značně předběhly svou dobu. Například transplantace obličeje, provedená ve třetí řadě, byla ve skutečnosti úspěšně provedena až v roce 2005. (Hermi14)
  • Jméno Sully vzniklo na základě jména autorky seriály Beth Sullivanové. (Zephyr01)

Reklama

Reklama