Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (296)

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam: Hnev bohov je štandardnou komiksovou výplňou, ktorú keď neuvidíte, nič sa nestane. A keď ju uvidíte, tak vás na dve hodinky miestami zabaví a ponúkne presne to, čo od tradičnej žánrovky očakávate. Ale ani nič viac. Nejaká pridaná hodnota chýba a z celého projektu je cítiť pachuť povinnej jazdy, ktorá bola v produkcii a bolo ju treba pre reštartom série nejako dôstojne dokončiť. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#12 DCEU. Fury of the Gods je třetí film z cyklu Shazama! a Black Adama. A jako takový stojí za pozornost jenom kvůli Rachel Zegler a Gal Gadot (budoucí dvojice z plánované Snow White). Ale zapojení Wonderky do této pozdní fáze DCEU je natolik nešťastné a nevtipné, že mně ani pohled na záporačky Helen Mirren a Lucy Liu neukonejšil. Škoda. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Comicsová derniéra pro Zachary Leviho v jeho životní roli. Další samostatný film, ve kterém se po vyřknutí kouzelné formulky Shazam! stává z mladíka Billyho Batsona (Asher Angel) superhrdinou, se už kvůli komerčnímu neúspěchu s největší pravděpodobností konat nebude. Parta šesti dětí vyrůstající v pěstounské péči, které se umí proměnit na superhrdiny, má před sebou delikátní úkol: musí zastavit dvě řecké bohyně (Helen Mirren a Lucy Liu), na které zrovna přišlo ovulační období a tudíž si neberou servítky, před ovládnutím jejich domovského města Philadelphie. Nejmladší z tria řeckých bohyní se na místní střední škole maskuje za studentku (Rachel Zegler) a je hodná. Její pomstychtivé sestry se ale chtějí naší partě pomstít a za tímto účelem hodlají přivést k životu mytologická monstra, která ve městě způsobí spoušť. Budou jim čelit Billy a jeho superhrdinové, jejich hrdinská "alter ega" představuje Adam Brody, Meagan Good, Ross Butler, D.J. Cotrona a Grace Caroline Currey, která jako jediná zůstává nezměněná, jen je o dost více  sexy v kostýmu superhrdinky. Natáčecí tým od posledně na pozicích režiséra a scenáristy zůstal nezměněn. K Henry Gaydenovi se přibral Chris Morgan, autor pozdějších dílů série Rychle a zběsile A David F. Sandberg to celé natočil v téměř parodické rovině a s celou řadou bláznivě pojatých komediálních vsuvek. Helen Mirren jako bohyně je šíleně přestárlá, s Lucy Liu vůbec nebudí respekt a třetí jejich sestřička je děvče v rozpuku, která zkouší sexy kostým a netuší, jestli je pro diváky sexy. Tak na mě jejich účinkování působilo. Prostě záporné postavy jsou nepovedené. Shazam parta je oproti minulému setkání o poznání kompaktněji vyvedena. V jejich řadách se urodily solidní vtípky a jde z nich příjemná hravá energie. Přidává se k nim i jejich spřátelený čaroděj v podání Djimona Hounsou. A o porci vtipných i vypjatých situací se postará Jack Dylan Grazer, který v nehrdinské podobě představuje typ naprostého outsidera. Vše je doplněno povinou digitální trikovou složkou standardní úrovně. Pozornému divákovi na začátku sezení hlavního superhrdiny u pediatra neunikne vtípek s hororovou panenkou Annabelle, kdy právě tentýž režisér natočil druhý díl z této hororové série. Příznivci jedničky, troufám si tvrdit, že i přes sympatičnost hlavní postavy jich nebude přehršel, se budou bavit v obdobném komediálně dobrodružně laděném duchu. Směs akce a komedie v comicsovém provedení zabaví. A dostaví se i Wonder Woman. Takže Shazam podruhé a naposledy. 8/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nakonec to není vůbec špatné. Jako dítě bych byl v sedmém nebi, jako dospělý jsem se vysloveně nenudil bez ohledu na poměrně hutnou stopáž. Je to samozřejmě taková DC pohádka, ale to bylo po prvním dílu jasné. A pokud na tuhle "hru" přistoupíte, zklamání vás nečeká. Je to zběsilost, o tom není pochyb, ale sympaticky obsazená a roztomile ujetá (vraždící jednorožce už jsme viděli jinde, ale neomrzí). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Novodobé komiksárny už se v dnešní době nehodnotí stylem, jestli někam posouvají komiksový žánr nebo přinášejí jinou revoluci ale pouze tak, zda jsou nebo nejsou horší než předchozí komiksové filmy. A pokud bych Shazama stavěl vedle Black Adama a Flasha, je to pořád stejná bída, kde je jediným kladem to, že se o něm řekne, je snesitelný. Shazam trochu navrch díky humoru, který je sice infantilní ale je to příjemná změna oproti jiným, vážně míněným komiksovým opusům. Jinak je to hnusné, dlouhé, nudné, plné nesympatických postav a až zbytečně dětinské. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Darla (Faithe Herman) ve filmu „adoptuje“ kotě a dá mu jméno Tawny. V komiksech měl Shazam (Zachary Levi) za kamaráda mluvícího tygra jménem Tawky Tawny. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama