Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u třetího dílu, mnozí považují tento díl za nejhorší ze série. Já ne. Možná proto, že já rád uvažuju o filmech v kontextu doby a bohužel, tento díl něco vypovídá o době, ve které byl natočen. Například, že jste mohli natočit jakoukoliv blbost, pokud jste měli alespoň minimální nápad… :-) Ne, teď vážně - atomové zbrojení, studená válka, všeobecný strach, věřím, že se prostě filmaři snažili lidi povzbudit a proto najdete v tomto filmu pro nás zbytečné a patetické Supermanovy proslovy o míru či snahu o odzbrojení světa. V rámci té doby to bylo vhodné (alespoň to si myslel režisér a scenárista) nicméně to neospravedlňuje fakt, že to neuměli podat. A fakt, že ty speciální efekty vypadaly strašně. Takhle už to (bohužel) v Hollywoodu chodí, něco se ždímá tak dlouho, až se zapomene, proč původní snímek byl úspěšný a co tím chtěli tvůrci říct. 30 %. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedno obří překvapení. Čekal jsem nějakou blbárnu, kde se bude mudrovat o potřeba světového míru... a ono se mudrovalo. Dohromady tak tři minuty z celého filmu. Zbytek je velmi zábavná oddechovka i se zajímavým příběhem na pozadí. Ta hlavní akční část děje je o tom, že veřejnost tlačí na Supermana, ať zbaví Zemi jaderných zbraní, což se ale nelíbí Lexu Lutherovi a postaví si svýho vlastního supermaníka. V druhé oddechovější části ale vidíme starého dobrého Clarka, který se začíná líbit nové šéfové a Lois z toho začíná být slušně zblblá. Mno, nejlepší je, že to opravdu krásně šlape. A tím myslím hlavně skvělého Christophera Reevea a Genea Hackamana, oba to jedou jak za starých časů a i když jsou triky a scénář o něco horší, pořád je to velmi fajn podívaná. (7/10) ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

On je vlastně ten hrozný čtvrtý Superman skoro nejlepší z původní osmdesátkové vlny. Dokáži vám to matematickou indukcí. Superman ➫ 143 minut; Superman II ➫ 127 minut; Superman III ➫ 125 minut; Superdívka ➫ 139 minut; Superman IV ➫ 90 minut. Trpěl jsem nejkratší dobu, to samé asi platí i pro zúčastněné herce v čele s Gene Hackmanem jenž již v té době nahřával jednoho Oscara nad krbem ve své haciendě v coloradském Aspenu. 20 % ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Přestože se do sestavy vrací Lex Luthor s kukučem Genea Hackmana, ke zlepšení od tragické trojky dochází jen v míře minimální. Superman je totiž nejen multilanguage (kvalitu jeho ruského dialektu posuďte sami), ale zároveň obětí tvůrčí zvrhlosti scénáristů a režiséra samotného. Tady to prostě chlapi opět vzali za úplně špatný konec, který nejenže mnohdy zvrátí všechny pevně ukotvené zákonitosti galaxie, kterou se Supermanem "sdílíme", ale především kluci dělají blbce z diváku a ze Supermana dvojnásob. Přitom úvodních dvacet minut se tváří relativně "normálně", pak se ale začne lítat a zachraňovat a smích přechází v pláč. Vymlaskaný výkon tanečníka/zloducha jen doráží děsivý dojem na výsledných... 20% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jedna průměrná epizoda ze čtvrté řady seriálu o Supermanovi - takový pocit jsem měl při sledování čtvrtého filmu. Triky nejsou tak úplně špatné (až na "lety" proti kameře - to je příšernost), ale to by u filmu nesměl být uveden rok jeho natočení. Jo kdyby se jednalo o rok 1977, pak bych to odkýval, ale 4 roky před trikovou revolucí v T2, to ani náhodou. Pokud jste fanoušci a dokážete brát leccos s nadhledem, pak si "Cestu pro mír" dozajista užijete. Chvílemi jsem měl pocit, že jde snad o úmyslnou parodii (v tom případě dávám ****), ale brát to vážně, dal bych snad odpad! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy se Nuclear Man (Mark Pillow) dostane do budovy redakce Daily Planet a začne se probourávat strop po stropu patro za patrem směrem výše, je v několika záběrech patrné, jak je postava Nuclear Mana zavěšena na tenkých nosných lanech, která ho vytahují směrem nahoru do dalších pater. (FIBO)
  • Natáčelo se od srpna 1986 do 29. ledna 1987 v Anglii a v New Yorku. (Varan)
  • John Williams pre tento film skomponoval tri nové motívy, ktoré reprezentujú tri nové postavy. Skladby nesú názov "Lacy's Theme", "Jeremy's Theme", "Nuclear Man Theme". Hudbu adaptoval a dirigoval Alexander Courage. (ČSFD)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama