Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Nečtu nic než zápory a znechucení ohledně čtvrtého dobrodrudžství touženého Supermana. Potom se taky plno rádoby jedinců, může divit proč tu nemáme lepší příběhy? Tady se můžu s lehkostí a upřímností vyjádřit, že jde o jeden z nejlepších komiksových snímků všech dob. Hlavně obrovské plus do tohohle snímku, přinesl hlavně sám Christopher Reeve, který právě přes -The Quest for Peace ventiloval své postoje vůči atomovým zbraním. Proto v dnešní době přemršenosti a komiksové otřpanosti, vychází čtvrtý Superman jako daleko víc upřímnější, zábavnější než většina dnešních přechytračelých, nastavovaných až unuděných komiksů nové doby. Hackman a Reeve jsou zkrátka nekonečný a nepřekonatelný i nesmrtelný. ()

papadoce odpad!

všechny recenze uživatele

Ako by povedali českí bratia, nový režisér to zazdil. Posledný SuperMan s Christopherom Reevesom našťastie trval iba necelých 90 minút. Toto bola nedôstojná rozlúčka s pôvodným mužom z ocele. Myšlienka síce hlboká (zapojiť SuperMana do celosvetového odzbrojovania od jadrových zbraní), ale spracovaná tak pre deti do 8 rokov. A ani Hackmanov návrat v roli Lexa Luthora to nezachránil, i keď Gene bol opäť stopercentný. Spôsob akým sa narodil, ak sa to tak dá nazvať, Nuclear Man, by uspokojil tak druhákov na osobitnej škole. No proste toto bola totálna katastrofa. Asi radšej nehovorme o znovupostavení čínskeho múru očami, či ruštine a taliančine Kal-Ela. Je mi ľúto dať odpad práve kvôli Hackmanovi a aj Reevesovi, ale filmovo to má presne takú hodnotu. Dám 10% za Genea. ()

drim87 

všechny recenze uživatele

Už je to přeci jen pár let, co jsem tuto hrůzu viděl. Pamatuji si jak jsem si říkal, že to nebude snad tak špatné jak jsem slyšel. Bohužel obavy se vyplnily. Je tu hrozně vidět, jak malý byl rozpočet, na který si film stejně ani nevydělal. Nelogičnosti, které jsem viděl i ve třetím díle, bych mohl odpustit, kdyby alespoň triky nevypadaly tak děsně. 20% ()

fanik15 

všechny recenze uživatele

Oproti trojce docela zlepšení, sice to není žádné veledílo ale je to dívatelné. Filmu nejvíce prospěl návrat Lexe a Lois. Má to ale strašné efekty. ()

Lenii odpad!

všechny recenze uživatele

Na to, jak mám Supermana ráda už z dob útlého dětství, tak tohle bylo fakt moc. Taková blbost! Čistě jen ze zvědavosti, jak to skončí, jestli se přece jen nenajde něco, za co by člověk mohl dát hvězdičku, jsem to dokoukala. Ale už v půli, ne-li téměř od začátku jsem věděla, že to nepůjde jinak. Dala bych ráda alespoň jednu hvězdičku za obsazení "starými známými", ale ta věc s Nuklearmanem mi lezla fakt na nervy. Je mi líto. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

S největší pravděpodobností je Superman 4 tím vůbec nejhorším dílem z celé série, ne však o takový parník, jak zde někteří tvrdí. Průšvih to docela byl, zvlášť, když se podařilo přemluvit Gene Hackmana, aby se vrátil jako odvěký Supermanův protivník, Lex Luthor. Po ruce měl velmi neschopného, ale pro filmového (seriálového) diváka důležitého herce - Jona Cryera, jehož začátky byly, řekněme rozpačité. No a druhého pomocníka, o něco mocnějšího, avšak ještě daleko hůře vypadajícího, Nuclear Mana, který je jeden z nejžhavějších aspirantů na titul nejdebilnější postavy v dějinách filmu, a to byl veliký scénáristický krok vedle. Co se týče Supermana, tak ten se změnil z greenpeacáka na ekologického politika, který zbaví svět nukleárního zbrojení. což mu sedí daleko méně, než jen zachraňování nevinných lidí a občasné hláškování. Co mě však překvapilo nejvíce bylo to, že se scénárista dopustil nepochopitelného, Lois opět neví, že Clark Kent je Superman, a to je sakra divný. Za faktický a neomluvitelný chyby je to nakonec pouze za jednu hvězdu. ()

fifox 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se snad ani nedá brát vážně. Scenáristicky paskvil a provedením spíše k smíchu, čemuž výrazně napomáhají i krkolomné triky. Film je ale řádsky zábavný. Všechno to, co je na něm chybné, je vlastně zábavné. Divák jenom zírá, co všechno ještě tvůrci dokázali do filmu nacpat. Asi nejvtipnější je postava Nuclear Mana, coby nazuřeného mimozemce ve spandexovém trikotu, jehož předobrazem byli patrně Ivan Drago a Šafránkovic brácha Slunečník. Je jisté, že při současném trendu, kdy každá hrdinská postava musí mít temný background, by již něco takového asi nevzniklo. A možná právě to přidává Supermanovi 4 na relevantnosti. Když nechcete řešit hluboké trable identity Snyderova Man of Steela, ale jenom se odvázat a pobavit se, se starými supermanovkami nejde sáhnout vedle. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nemám vlasy jako superman. Možná, že na papíře to vypadalo zajímavě. Ať se snažím, jak chci, nedokážu tomuto porozumět :-( ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

OK, až na tu totálne pripečenú zápletku, úplne nudný súboj medzi Supermanom a Nuclear Manom, nevtipného Lexa Luthora, zostarnutú Luis Lane a kopec ďalších vecí, to nebolo až tak zlé. PS: Superman III bol väčšie peklo. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Teda já si o sobě myslím, že snesu hodně, ale tohle bylo moc. Bez problémů by se tenhle výtvor dal přirovnat k dnešním "filmům" společnosti Asylum a to bez ohledu na dobu vzniku, které odpovídá triková úroveň. Děs a hrůza, někdy není na škodu, když si mozek na chvíli vezme dovolenou, ale tohle byla fakt lobotomie na druhou! ()

Jorge4005

všechny recenze uživatele

Jedním slovem hloupé.Ve filmu byli schopnosti které ani Superman nemá jako například oprava Vélké čínské zdi nebo pomocí své mysle dokáže nadzvednout člověka.Další věc jak Lois mohla dýchat ve vesmíru ?Další bral bych kdyby bylo u zrození Nuclear Mana nějaké vysvětlení jak mohl Lex vědět že vznikne z blbého vlasu?A boj Supermana s Nuclear Manem tam vůbec nomusel být totálně jedna z nejhorších bitek. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto sa už vážne nemalo točiť. Takto naozaj iba zatienili úspech a slávu Supermana v podaní Christophera Reeve, pretože ten posledný súboj s Nuclear Manom bol naozaj už smiešny. A Nuclear Man sám o sebe už bola tak trápna postava, že sa na to pomaly nedalo pozerať. Hodnotenie podobné ako trojka, pretože má podobnú kvalitu a atmosféru, ba dokonca ešte horšiu. Čudujem sa Reevovi aj Hackmanovi, že do toho ešte šli. Oceniť možno myšlienku, s ktorou sa vo filme pracovalo, ale inak celkovo dosť slabé. 35 % ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale pro mě osobně se po třetím dílu jednalo o lepší zlepšení. Může za to pravděpodobně Lex Luthor alias Gene Hackman a ačkoliv jsou jeho činy naprosto nelogické a k smíchu, přesto jeho přítomnost potěší. Zvláště pak, když ostatní postavy a herecké výkony stojí opět za starou belu. Nuclearmana ani komentovat nebudu, stejně tak Supermanovy proslovy o míru. K smíchu je také tolikrát propíraný záběr Supermana letícího směrem ke kameře - těžko uvěřit, že stejný záběr je ve filmu použit minimálně na 10 místech. Vizuální efekty vůbec pokulhávají, nicméně se není čemu divit. Očividně všichni tušili, že se jedná o poslední hřebík do rakve tohoto hrdiny a tak se asi moc nesnažili. Tento přístup však vyústil ve spoustu úsměvných situací, za které si toto dílo zaslouží první hvězdu. Druhou pak za stopáž, která je naprosto ideální a narozdíl od předchozího dílu, u kterého jsem musel trpět dvě hodiny, zde těch 90 minut uteklo krásně rychle. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Zrození Nuclear mana je šílená ptákovina, prostě z vlasu se stane připravenej týpek v obleku nenávidící Supermana, nicméně jejich vzájemná propleskávačka je velmi zábavná a celé je to takové hodně dobré Béčko :D ()

PanK. 

všechny recenze uživatele

Je to děsný, ale jak můžete říct, že Singer by si zasloužil pomník. Superman Returns je nudná ptákovina stejně jako tohle. Nebrat ()

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama