Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 151)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(1. série) Kdybych to nezkoukla na jeden zátah... Kdybych nebyla v ideálním rozpoložení... Kdyby mi David-Hank nebyl celkem sympatickej (Jenýk 8-] )... Kdyby to nemělo tak příjemné úvodní titulky... Kdyby, kdyby - protože jinak většina ženských mě tam sere (dceruška :-/ ... Miuška :-/// ) a chování některých postav je občas přinejmenším lehce nesmyslné (wtf Karen) - ale holt takhle to za ty 4* prostě musí bejt. Asi se ze mě stává slintající romantička se zálibou v pohádkovém zobrazování (ne)reality. Nocouž. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pche, prej Mulder, ale kdepak. David Duchovny pro mě bude vždycky už asi jenom Hank Moody, kterej chlastá, přefikne každou sukni a s ničím se nepáře. Navíc jeho hlášky plný cynismu a ironie jsou taky super. Duchovny je tu v životní roli a opravdu si to tu užívá. Příběhově to taky není špatný, nebere si to servítky a věřim, že místy to bude asi fakt ze života (40 mi ještě nebylo takže to potvrdit nemůžu). Ale bez Davida a jeho postavy by to asi bylo poloviční. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

David Duchovny ukazuje, jak se úspěšně dostat ze škatulky herce jedné role... V Californication naprosto září a hlavně z alespoň 80-ti procent táhne tenhle sarkastický, vtipný, cynický, sexistický, obhroublý, sprostý a hlavně neskutečně zábavný seriál, který ale není pro každého. A přestože je Hank Moody v podstatě parchant, nejde si ho nezamilovat. Seriál vydržel s laťkou vysoko celých 7 sérií, připravil nejednu zajímavou proměnu / neproměnu postav, představil svět hollywoodského pozlátka z trochu jiného úhlu, než je zvykem a představil i pro mě velmi uspokojivou závěrečnou epizodu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby Sculyová vedela, že Mulder je takýto sexistický perverzák, určite by mu v tých feministických sukniach dávala smelšie návrhy, a Akty by už neboli len X, ale XXX. 1. séria: pán Muld-pardon-Moody nám predvádza neskutočne sarkastické divadielko na pohľad bezstarostného tatka, ktorému nič nie je sväté. Ak ste si mysleli, že váš život je spojený s prívlastkami ako smilský, nemravný, perverzný, tak Hank Moody vám dokáže, že ste popri ňom len nevinný anjelik. A to doslova. V tomto smere teda budete seriál buď milovať alebo nenávidieť. Pre niekoho je to totiž len samoúčelná zhovadilosť, ktorá sa snaží originalitu dosiahnuť prvoplánovo svojou kontroverznosťou. 95%. 2. séria: ma v tomto domnení vyviedla z omylu, ešte provokatívnejšie dialógy, servítku pred ústa si nedáva nikto, v žiadnej situácii, deju kraľujú originálne zápletky a zaujímavé postavy. Do toho sa tvorcovia viac zamerali na sociálny, dramatický dopad Hankovho bohémskeho života, takže čo viac si priať. 100%. 3. séria: pokračuje v nasadenom tempe, akurát to postráda komplexnosť nejakého uceleného deja alebo konceptu, ku ktorému by smerovanie série malo dospieť. Viacmenej ide o epizódne príbehy, ktoré nemajú až tak dobrú (nadväznú) dejovosť. Ale znova je to vtipné, sprosté, sexistické a oplzlé, takže spokojnosť. 85%. 85%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sexistický, sarkastický, vtipný a pravdivý obraz toho, ako to môže vo vzťahoch medzi mužmi a ženami chodiť. V hlavnej úlohe sa predstavil David Duchovny, ktorý týmto seriálom vyvrátil mojou zidealizovanú predstavu klaďasa agenta Foxa Muldera. Hank Moody ako spisovateľ s momentálnou tvorivou krízou sa rúti životom nekontrolovanou rýchlosťou a riadi sa heslom "chlast, sex, chlast, sex". Tento životný štandard je navyše vykreslený ostrými, ale napriek tomu vtipnými dialógmi. Jedinečný a nenapodobiteľný seriál. Duchovný nikdy nesklamal. Navyše radosť sa dívať na krásnu Nataschu McElhone. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Zoë Kravitz (Pearl), ztvárňující zpěvačku kapely Queens of Dogtown, je ve skutečnosti frontmankou skupiny Elevator Fight. (80s Martin)
  • Ve scéně, kdy Hank (David Duchovny) visí z balkonu (poté, co jej chce shodit samuraj), jsou hned ve třech záběrech dobře patrná lana, která herce drží. (Bicman)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama