Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 15
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Ironhead k tomuto seriálu (7)

Temný případ (2014) 

Zatim stale poctivejch 5*. HBO produkuje cim dal kvalitnejsi veci, jen tak dal. Matthew McConaughey je v roli naprosto uzasnej... Woody Harrelson taky.. ale McC postava je zatim o dost zajimavejsi... asi proto ji po precteni scenare chtel mermomoci hrat on, ikdyz mu puvodne byla nabidnuta postava, kterou hraje prave W.H. ;) Tak a po poslendim dilu prvni serie musim jednu hvezdicku ubrat, ikdyz porad jsou to lepsi 4. Proste ten serial si zaslouzil lepsi konec. Na to jaky mel od zacatku krasne pomaly, hloubavy a i spravne temny tempo a atmosferu, co se dala krajet, mi ten konec prisel takovej uspechanej, jednoduchej a i pomerne nezajimavej... cekal jsem od vyvrcholeni pripadu vic... o hodne vic :_( skoda PS: Druha rada je zamerne jina, jine prostredi, jini hrdinove a je to dobre, nemelo by smysl snazit se podruhe tocit to same. A po poslendim dilu druhe rady zvedam z5 na pet hvezdicek. Posledni dil druhe rady byl dresnej, nepredvidatelnej a vybornej ikdyz i trosku otevrenej a ne uplne slunickovej... *palec nahoru* ()

Série 2 (2015) (S02) 

Je to jiné a je to dobře, nesnáším když se z kvalitních seriálů (ikdyž tady jde spíše a minisérie) stane nastavovaná kaše s upadající kvalitou... a tomu jde zabránit právě tímto přístupem, kdy každá série má svůj uzavřený příběh a svoje postavy (podobně třeba seriál FARGO). První série byla skvělá a druhá je neméně skvělá ikdyž jde o mírně jiný žánr... méně mystična a redneck atmosféry a více thrilleru a mafiánské detektivky. Herci jsou opět skvělí... Vince Vaughn konečně dostal příležitost si zahrát krásnou vážnou roli s kvalitním scénářem i produkcí a jde mu to překvapivě dobře. Také tu je jako vždy skvělý Colin Farrell (scény jejich setkávání v klubu s Vincem mají úžasnou atmosféru) a neméně dobře tu sekundují i Rachel McAdams i Taylor Kitsch. :_) ()

Série 3 (2019) (S03) 

Za mě bohužel třetí řada zatím nejslabší. Má to všechny špičkové technické parametry série True Detective od kamery, hudby, herců, atmosféry, fotogenického prostředí,... ale bohužel strašně tentokrát drhne scénář. Případ je slaboučký včetně jeho ne moc překvapivého rozuzlení a vyšetřuje se tu tak nějak ve dvou dílech z osmi, takže to ani není moc krimi jako spíše romance jednoho páru, válečného veterána a učitelky, napříč dekádami. Celé by to tentokrát daleko lépe fungovalo sestříhané do jednoho filmu než roztažené do skoro osmi hodin a vyplněné vatou. Ještě předposlední díl celkem navnadil, ale poslední to zas celé dost zabil, hlavně tím "duchařským" doslovným dovysvětlením, jak to tedy opravdu bylo a že konec nemusí být konec... což vážně nebylo potřeba a do série True Detective se taková berlička (spíš pořádná berle!) pro hloupějšího diváka opravdu nehodí. A celá ta linka s natáčením v aktuální časové rovině nakonec vyzněla úplně do prázdna bez jakékoli pointy, i když celou dobu nám bylo naznačováno, že ti filmaři v seriálu vědí něco zásadního. ()

The Hour and the Day (2019) (S03E04) 

Jak předchozí dvě řady (každá jiná a je to dobře) doslova miluju, tak tady se zatím bohužel částečně nudím. I když je to natočené skvěle a atmosféru to má hutnou, tak nějak nemůžu uvěřit té hlavní dějové lince, kdy černej válečnej veterán kterej v té válce nejen viděl ale pravděpodobně i dělal hodně zlé věci, má doslova doživotní trauma zrovna z případu zmizení dvou bílejch děcek. Ale tak třeba se to ještě nějak opravdu zajímavě a překvapivě rozjede... možná. ()

If You Have Ghosts (2019) (S03E05) 

Po pěti hodinách "děje" jsme s případem vlastně pořád na začátku... nic nevíme, podezřelí ani motivace nějak nikde stále nejsou a stejně tak pořád nechápu, kde a proč vzal hlavní hrdina tu celoživotní posedlost tímhle případem?! Určitě za půl života u policie stále neřešil jen jeden případ. Ty skoky v čase bohužel víc ruší a natahují děj vatou než co jiného, táhne to snad jen ta nejstarší dějová linka, kdy byl případ čerstvý. Forma tu zatím vítězí nad obsahem na plné čáře. Tempem to začíná trochu připomínat Sharp Objects, kde se tak šest/sedm dílů téměř nic nedělo, aby to ten poslední konečně rozlouskl se správně šokujícím závěrem. ()

Hunters in the Dark (2019) (S03E06) 

Po 4 hodinách naprosté vaty se konečně děj hnul dopředu a začíná se i vyšetřovat... Třeba už jen tím, že si konečně někdo vzpomenul na díru ve zdi, o které čtyři díly předtím nepadlo ani slovo... ()

Now Am Found (2019) (S03E08) 

Tohle trochu bolelo, vůbec žádné překvapení a "duchařské" polopatické vysvětlení konce/nekonce od jeho mrtvé manželky, to do téhle série vážně nepatří. Jak předposlední díl navnadil, tak poslední dost zklamal. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama