Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Qitek k tomuto seriálu (7)

The Big Never (2019) (S03E03) 

Já nevím jak vám, ale mě z toho bere po všech všech stránkách Stephen Dorff. Ten taky nakládá svým charismatem Mahershalaimu Alimu tak o dvě třídy nad. By't se to nemusí na první pohled zdát. A to já žeru. Pic ()

Noční krajina (2024) (S04) 

Jestli byl schopen o tomhle kusu někdo hlásat, že s každým dílem je to lepší a lepší a že jde o jednu z nejlepších krimi sérií vůbec, musel dostat buď zaplaceno, nebo už mám dost a měl bych si zakázat sledovat cokoli, alespoň na pět let. Pak by mi to možná ( i když pochybuji ) přišlo k chuti. Night Country je festival nevkusu od scénáře až k samotné režii. Postavy jsou nesympatické, špatně zahrané, dialogy jsou směšné, velkohubé, wannabe filosofické, přitom jsou pouťovou přehlídkou naprosté lacinosti, stejně jako příběh samotný, ze kterého na vás na sílu leze eko - ezo - pičoidní poselství. A je samozřejmě silně ženský.  I když mě štvou argumenty, že se série nelíbí především chlapům, není to opravdu "ten" důvod, proč se seriál nepovedl. I přestože ženy zde zklidní místnost plnou chlapů, postaví se jim ve rvačce - při přesile tři na jednu, semknou se samozřejmě hezky při porodu, při pomstě, při lynchování, vidí mrtvé duše tančit a mají svá silná a smysluplná tajemství. Muž ( opičí zvuky ), je zde vyzobrazen jako naprostej idiot, alkoholik, násilník, vědci jsou zde jebnutí vrazi planety i lidí ( ano, všichni do jednoho ), nebo v lepším případě jako ňouma romantik, profesní podpantoflák, kus milého masa k ošukání, či idiot ve vedoucí pozici.  Ale budiž. Nechme ženským jejich svět, proč ne. Atmosféru by to rádo mělo, ale že je tma a sněží, ještě žádnou atmošku nedělá, sorry Isso. Že tam všude nasereš spirálu ( uuuu ) ti taky k dobru nijak nepomůže. Ježíši. O kolik máte za sebou filmů i sérií, o to víc budete trpět.  Nepovedené vykrádání Twin peaks, severeských detektivek, střípky z těch nejlacinějších hororů, jump scarů, ze kterých má člověk nechtěně záchvaty smíchu... Psychologie krajně nelíbivých postav, které si nesou svá traumata na zádech, ale můžou si je strčit třeba do prdele, protože jejich minulost je vám naprosto ukradená, současný nastavení taky, natož budoucnost. Kdyby kdokoli z postav během seriálu dostal kulku mezi oči, bylo by mi to ukradený. Ani bych neměl škodolibou radost, což považuji za double fail. Trpěl jsem pekelně a trpět ještě dlouho budu. Hodnocení které si dávám je adekvátní k tomu, co se o tomto bez debat nepodařeném kusu Issy Lopéz v kladných ohlasech píše. Sračka kolosálních rozměrů. O to víc, jak je propagovaná a tlačená jako "tudy vede cesta". Závěrečnou epizodu považuji za velmi vydařenou pardoii, snad úplně na všechno. Nikterak nezveličuji fakt, že jsem se posledních dvacet minut prochlámal až do konce. ()

Part 1 (2024) (S04E01) 

Zatím velké “meeh”, než příjemné překvapení, natož skvělej zážitek. Snad to bude opravdu lepší a lepší, jak slibují recenze. Jestli se to totiž ponese v téhle cheezy wannabe “paranormal” atmosféře, s nechtěně vtipnýma momentama ( týpek Travis - zjevení tančící ve sněhu - wannabe Lynch ), digitálníma zvířatama, které vás propleskají hned ze startu (!) a silnýma ženskýma vedle natvrdlejch chlapů, tak potěš zrmzlý koště. S odřenýma ušima tři… 55%. ()

Part 2 (2024) (S04E02) 

Nesympatické ústřední duo nedokáže zaujmout jejich vystavovanou rádoby psychologii. Nezájem. Nic. Cosi se tu děje. Scéna střídá scénu. Ta vidí mrtvé. Ta má dceru lesbu a šuká s kapitánem. Jako máma je nic moc. Nějaký to trauma samo sebou. Ta nedokončila případ a pronásleduje jí. Ten má fotra agresora… a tak dále a tak dále. Jo a mezitím se tak trochu řeší “mysteriózní” případ. Ale to nebylo v True detective nikdy na škodu. Vždy šlo o postavy. Jen tady jsou, jak už jsem si sám sobě tady psal - Krajně nesympatické. Takže… Je to tak nějak všechno k hovnu. Není tu totiž žádná postava, linka, motiv, není tu nic, co by opravdu bavilo. Další díl přišel a s ním naprosto nic, co by mě nutilo sledovat dál, natož aby se to někam posunulo. Ale dívat se musím. Zajímá mě, co si s touhle kašičkou paní tvůrkyně ukuchtí ve výsledku. Jestli z takového startu vzejde něco dobrého, sežeru s láskou klobouk. Tak sem si to napsal. Dupnul jsem si. Jo! Teď to kvůli mě přetočej. Bude remake. ()

Part 3 (2024) (S04E03) 

Začíná to být hroší a horší. Nejhorší na tom je, že jediná postava nedokáže být ani trochu zajímavá. Jediná postava nemá sympatie. Jak je tohle možný? :)) Celej případ začíná být zájmu zcela zbaven a nejvtipnější je, že je mi úplně už u prdele. Je mi úplně jedno jestli to byl zahradník, duch, nebo ufo. Je to stejně tak moc špatný, jako scéna z nemocnice, u které jsem se ale zase na druhou stranu od srdce zasmál. Což holky v úmyslu asi neměly. Strašná bída. Scénáristická debilita, která si hraje na něco víc. Slabší dvě. Ale jako parodie by to obstálo, jen těch fórků je tam bohužel zoufale málo. ()

Part 4 (2024) (S04E04) 

Dal bych reálně dvě hvězdy, i když je to na jednu, protože ruku na srdce, existují mnohem horší sračky v seriálovém moři. Ale pokud se tu bavíme o Ačkové sérii, už mě nebaví s přivřenejma očima sledovat tohle velmi špatný klišé, které se snaží tak urputně ( nudně ) o psychologii postav, u kterých i kdyby v příštím díle zemřeli, vůbec nic to se mnou neudělá. Ani radost nebudu mít. A to je co říct. Nekoukat na to moje žena, která se na to dívá kvůli Fosterové, dávno s tímhle brakem neztrácím čas. Co se očekávání týče, doposud kolosální selhání roku. ()

Part 5 (2024) (S04E05) 

Nejlepší epizoda vůbec a stále... Ruku na srdce, naprostá sračka. Pořád dokola ta stejná bída. Není nad to prostřelit fotříkovi hlavu s pak se skautsky a relativně v klidu vypořádat s jeho mrtvolou. A to je jen drobek. Už se těším na poslední díl, až to bude za mnou. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama