Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 15
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (3)

Temný případ (2014) 

1. série: Seriál je něco jako kapka v moři. Něčeho takového je tisíce, ale zrovna vy na tuhle kapku narazíte. Měl to být jen další seriál. Nicméně HBO z toho zase udělalo velký BUM!. Seriál vás možná nechytne jako něco jiného, ale musí se nechat, že jde o kvalitku, která v rámci příběhu i zpracování nemá obdoby. O nadpozemské kvalitě samotného úvodu každého dílu bych mohl i tak napsat celou knihu. Vskutku jde o temnou atmosféru, kterou nám tvůrci přinesli a je totálně thrillerová a krimi, jakou snad jen tak v nějakém seriálu rozhodně nenajdete. GIVE ME MY SECOND SEASON! 2. série: Spousta lidí shazuje a tvrdí jak to bylo oproti první sérii hrozné. Možná je to tím, že mě první série nijak extrémně nezaujala. Možná je to tím, že už jsem ji viděl nějakých těch pár tun pátků zpátky a nebo mám slabost i pro slabší kousky. Druhá série True Detective měla jasně daný příběh. To, že tam spíš bylo víc a víc smyček a zápletek do sebe, které ani mně vlastně moc nedávali smysl je věc druhá. Proto nehodnotím nijak extra pozitivně. Ono jde primárně o to, že se tam alespoň děje něco zajímavýho. Nemá to vyloženě kouzlo první série, ale zase koho to sere. Návrat ke kořenům by nemusel být špatný nápad. Nicméně si nemyslím, že by druhá série byla nějakým způsobem příšerná. 3. série: Návrat ke kořenům. A menší reparát pro nejednoho fandu a nebo obecně diváka. Mně to asi nějak bylo asi ve výsledku jedno. První série byla v jistém ohledu průlom, druhá byla zklamání, ale v celku se na to v pohodě dalo dívat. Třetí byla zajímavost. To prvotně. Začalo to velmi zajímavě a tak, že byla radost se na to dívat. Jenže pak jsem si uvědomil něco, co nechalo prasknout sklo v mé hlavě. Šlo jednoduše o to, že Temný případ se už spolu s první sérií ani tolik nezajímal o případ nějaký, ale spíše problémy mezi postavami a jejich psychiku. Což je zajímavé a může to v pořádku fungovat. Jenže mne to nějak zaujalo. Asi protože čekám spíše atmosférickou a zajímavou kriminálku. A ono je z toho spíše brouzdání v hlavě postav, kterou jsou se sebou nespokojené, psychicky odpradávna rozviklané a neustále prodlužující minutáž. Což je potom opruz samo o sobě. Oceňuji menší plot twist na konec. A obecně mi bylo jasné, že části, kde se vyšetřovalo mne silně zajímali a bavili. Ty kde se mluvilo a bádalo v myslích mne tolik nezaujali. Proto bych asi celou série nehodnotil tak pozitivně, protože vyšetřován tam bylo asi jenom na 25%. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Spousta lidí shazuje a tvrdí jak to bylo oproti první sérii hrozné. Možná je to tím, že mě první série nijak extrémně nezaujala. Možná je to tím, že už jsem ji viděl nějakých těch pár tun pátků zpátky a nebo mám slabost i pro slabší kousky. Druhá série True Detective měla jasně daný příběh. To, že tam spíš bylo víc a víc smyček a zápletek do sebe, které ani mně vlastně moc nedávali smysl je věc druhá. Proto nehodnotím nijak extra pozitivně. Ono jde primárně o to, že se tam alespoň děje něco zajímavýho. Nemá to vyloženě kouzlo první série, ale zase koho to sere. Návrat ke kořenům by nemusel být špatný nápad. Nicméně si nemyslím, že by druhá série byla nějakým způsobem příšerná. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Návrat ke kořenům. A menší reparát pro nejednoho fandu a nebo obecně diváka. Mně to asi nějak bylo asi ve výsledku jedno. První série byla v jistém ohledu průlom, druhá byla zklamání, ale v celku se na to v pohodě dalo dívat. Třetí byla zajímavost. To prvotně. Začalo to velmi zajímavě a tak, že byla radost se na to dívat. Jenže pak jsem si uvědomil něco, co nechalo prasknout sklo v mé hlavě. Šlo jednoduše o to, že Temný případ se už spolu s první sérií ani tolik nezajímal o případ nějaký, ale spíše problémy mezi postavami a jejich psychiku. Což je zajímavé a může to v pořádku fungovat. Jenže mne to nějak zaujalo. Asi protože čekám spíše atmosférickou a zajímavou kriminálku. A ono je z toho spíše brouzdání v hlavě postav, kterou jsou se sebou nespokojené, psychicky odpradávna rozviklané a neustále prodlužující minutáž. Což je potom opruz samo o sobě. Oceňuji menší plot twist na konec. A obecně mi bylo jasné, že části, kde se vyšetřovalo mne silně zajímali a bavili. Ty kde se mluvilo a bádalo v myslích mne tolik nezaujali. Proto bych asi celou série nehodnotil tak pozitivně, protože vyšetřován tam bylo asi jenom na 25%. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama