Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 3
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele vurhor k tomuto seriálu (3)

Fargo (2014) 

Je to lahoda, když člověk najde seriál, ve kterém snad každá epizoda je opravdu výtečně a skvěle natočená. A to ani nemluvím o výborně napsaných protagonistech. Bilbo, Bilbo... cos to, ty pako, vyvedl? ... Taktéž jsem si z něho vytáhl asi tři písničky do své Voničky, to už je něco! A ti Coeni z toho jsou cítit jak hrom. 1. série: Průměrných 5*, 2. série: Slabších 5* ()

Season 3 (2017) (S03) 

Po třetí sérii oficiálně prohlašuji, že Fargo je historicky prvním seriálem, jehož zatím všechny vydané série ode mě dostaly 5 hvězdiček. Tak mistrovsky natočený a napsaný seroš snad momentálně není. (Možná jen Twin Peaks, na který se ale furt bojím podávat.) A ten soundtrack je neuvěřitelnej, tu cenu Emmy si stopro zaslouží. Nemluvě o parádních hereckých výkonech Obi-wana a Elizabeth Winsteadové, kterou teď asi chci za ženu. Kdo má rád herce Lupina v Harry Potterovi, I dare you, zkoukněte třetí sérii, už nikdy se pak na něj nebudete dívat stejně. Jako fakt. Nikdy.... ()

Season 4 (2020) (S04) 

Ani 4. série nedělá jednomu z nejlepších seriálů všech dob žádnou ostudu, byť její kvality už od svých předchůdců nejsou zas až tak velké. Fargo si stále udržuje onen unikátní cool styl za využití působivých vizuálů, skvělého soundtracku a opět parádních dialogů, na kterých celý seroš vždy stál. Upřímně jsem si ale nějakou dobu musel zvykat na dobu, ve které se série odehrává. Když jsem totiž po druhé sérii, která se odehrává v 70. letech, zhlédl tu třetí, jásal jsem, protože se odehrávala v současné době. A právě 21. století, ta současnost, je doba, kdy ten seriál fakt válí. Čtvrtá sezóna jde však zase dozadu, tentokrát až do 50. let. Ten seriálový styl tam furt sedí, ale už tolik bohužel nevyniká. Poslední část série také trpí několika momenty, které trochu působí dojmem, že seriál se chce vykroutit z nějaké dějové linky, ale moc dobře neví jak. Například jedna důležitá postava tam zemře tak, že najednou zakopne a prostřelí si mozek. Trochu seriál podezírám z toho, že tím chtěl zamaskovat svou mírnou bezradnost nějakým šokujícím cool efektem, aby mu to divák zbaštil. I tak je ale čtvrtá série Farga parádní pokoukáníčko plné skvělých postav, momentů a nápadů, které zachovávají seriálu jeho duši. Ten pokles kvality tam ale bohužel je. Průměrné 4* ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama