Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 1
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele BoPo k tomuto seriálu (3)

Fargo (2014) 

Príbeh je dobre premyslený, úspešne požmurkáva na filmovú predlohu, ale ide si svojou nevyšlapanou cestou. Oceňujem najmä zaujímavý vývoj, vďaka ktorému nevadí pomalšie tempo. Síce sa tu nájdu postavy, ktoré by človek najradšej zabil po pár minútach (prvý v poradí určite doslovný Forrest Gump junior), ale Allison Tolman je sympatická baculka, Martin Freeman je správne nejednoznačný a Billy Bob Thornton...on to má jednoducho v sebe. A všetci pekne zabalení do bielej periny potriesnenej krvou. Najviac mi zo všetkých dojmov vyčnieval ten zo znovu nájdenej chuti do života. Nadpriemerný seriál? Rohodne. Udalosť roka? Nie, ale medzi kandidátov by som ho jednoznačne nominoval. II. a III. sériu hodnotím individuálne, nakoľko ide o samostatné seriály so spoločnou značkou Fargo. ()

Season 2 (2015) (S02) 

Jednotlivé série seriálov nikdy nehodnotím, pretože si dojem utváram zo všetkých videných dielov. Tu sa výnimka hodí. Ide síce o sériu pod značkou Fargo, ale každá má svoj letopočet, svoje postavy. Spája ich len zemepisná dĺžka a šírka. V prvej sérii príbeh sleduje predovšetkým dvojicu Billy Bob Thornton a Martin Freeman. Vo Fargo II. je sledovaných dejových línií možno až priveľa. Navyše žiadna neponúka tak zaujímavú konfrontáciu a predovšetkým v žiadnej sa nerozbehne nezastaviteľný sled zaujímavo život komplikujúcich udalostí. Ano, sú tu komplikácie, domino efekty a záverečné prepojenie všetkých postáv, ale už to proste nebolo ono. Kvalitné 3*, ktorým UFO definitívne odnieslo šancu o hviezde navyše. ()

Season 3 (2017) (S03) 

Jednotlivé série seriálov bežne nehodnotím, no Fargo je iný prípad, pretože ide v podstate o viacero seriálov pod jednou značkou. Ewan McGregor, napriek dvojitej príležitosti, rozhodne nie je ťahúňom seriálu. Tým je jednoznačne David Thewlis. Jeho V. M. Varga je vypočítavý, slizký, nechutný, inteligentný, systematický zloduch, ktorého rozhodne nejde ignorovať. Druhou okrasou je Mary Elizabeth Winstead. Tá zasa dodala dobre nakombinovanú dávku drzosti, krásy, chamtivosti a vytrvalosti. Bohužiaľ sa táto dvojica, ktorá za celý seriál spoločne strávi len pár minút, pohybuje v málo štýlovej, málo zasneženej, málo krvavej a v priveľmi účtovníckej verzií už dvakrát videného. Nenudil som sa, to nie, ale ku koncu, keď to malo dostať ten vrcholný švung, tak prišla neuspokojivá tečka, ktorá zrazila celkový dojem. ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama