Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze (251)

Brano 

všechny recenze uživatele

Vďaka skvelým trailerom som mal pred vzhliadnutím veľké očakávania. Upútavky naznačovali, že by mohlo ísť o veľmi kvalitný seriál. Ale bohužiaľ opak bol pravdou. Samotný seriál je strašné nudný, nezaujímavý, bez napätia, bez kvalitného deja, hereckých výkonov ako aj postáv. Nenapadá ma jediná postava, ktorá by diváka zaujala natoľko, že by jej začal fandiť, vžil by sa do nej. Všetky postavy mi prišli dosť nesympatické. Tak umelý snímok som už dávno nevidel. Videl som len prvé dve časti, ale akčné scény to neobsahovala takmer vôbec. Väčšinou si pozriem prvé diely a podľa toho zvážim či má zmysel obetovať čas a dopozerať to dokonca. Ale toto sa neoplatilo pozerať ďalej. Vôbec ma to nezaujalo. /30%/ ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Na seroš jsem dostal tip od kolegy a první, co jsem si řekl, bylo, že má geniální námět, na čemž si trvám doteď. Seriál má skvělou výpravu a atmosféře člověk věří a říká si "tak takhle nějak by to asi opravdu mohlo vypadat, kdyby...". Co se mi nelíbí je, že osciluje mezi seriálem pro puberťáky a jen místy se pochlapí. Herecké výkony až na výjimky mě rovněž nikterak nenadchly. Mám zatím za sebou 5 dílů první série, což už by mohlo stačit na první ucelenější dojem a zatím to jsou slabší čtyři hvězdy a jen čas ukáže, jestli moje hodnocení posílí a nebo jestli se seriál octne v tříhvězdičkovém propadlišti dějin. 73% EDIT: Tak po zkouknutí celé serie musím přece jen pár procent přidat protože druhé polovina první serie byla přece jen o poznání silnější. Seriál trochu "přitvrdil" a od devátýho dílu je to celý tejemnější než hrad v Karpatech. Takže v hodnocení přitvrdim i já 80%. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Je to tak šílené, až se to zdá realistické (můžu připustit, že stačilo, kdyby Spojenci zvolili jinou válečnou strategii, měli méně schopnou zpravodajskou službu, Japonci a Němci vyvinuli atomovku, Japonci se dostali ke zdrojům ropy, v roce 1939 přece vtrhli do Mandžuska. Kdyby Němci zvolili jinou strategii při dobývání Ruska, kdyby fašisti okupovali Maltu a ovládli tak středozemní moře, připojil se k nim třeba ještě další silný spojenec...) Jinak seriál se mi líbil více než kniha, která je krátká (pouze 200 stran), Dick je tam příliš posedlý orákulem Knihy proměn, seriál je rovněž psychologicky a myšlenkově bohatší. ()

FrediaK 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající seriál. Díl od dílu lepší. Libí se mi výprava, postavy i komorní provedení. Sem tam mi něco nesedne nebo mi přijde nedotažené. Až to někdo natočí lépe, tak teprve slevím na hodnocení ☺ ()

john.doe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

skvělý námět! bohužel obrovský potenciál zcela nevyužit :/ ještě mrknu na druhou sérii, třeba změním názor..zatím průměr v porovnáním co nám nabízí jiné seriály, konkurence je hold velká.. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

The Man in the High Castle má především hrozně cool a zajímavou ústřední zápletku, kterou nemyslím ty filmové nahrávky, ale vůbec fakt, že se odehrává 17 let po druhé světové válce, kdy vyhráli Němci a Japonci. Největší negativa vidím v pravděpodobně třech hlavních postavách (Luke Kleintank - Joe, Rupert Evans - Frank a Alexa Davalos - Juliana, která je z nich sice nejlepší, ale také to není bůhvíco), které prostě a jednoduše nejsou herecky silně obsazené a celý seriál tím tak trpí. Naštěstí většina vedlejších postav je obsazena skvěle a funguje daleko lépe. Ať už jde o postavy historicky věrné (Reinhardt Heydrich, Heinrich Himmler či sám Hitler), či vymyšlené (Kiddo, Tagomi-san, John Smith nebo ta holka z lebensbornu). Finále první série naprosto perfektně vysvětluje celou sérii, druhá je pak jen o něco méně slabší. Velmi nadprůměrný seriál, kterému však ke kultovnosti mnoho chybí. ()

Viper86-V1 

všechny recenze uživatele

SEASON 1: Podobně jako Westworld, zatím za očekáváním. Beru to jako nutný rozjezd pro další řady, ale až poslední dva díly ukázaly daný svět komplexněji a ne jen úzkou optikou nevýrazných hlavních postav. Chci vidět co se v tom světě děje, jak to tam funguje, ne jen osudy pár obyčejných lidí. Možná, že kdyby mi kamarádka neprokecla pointu, byl by závěr víc WTF mindfuck. I tak ale zvědavost na Season 2, snad to vezmou víc že široka. SEASON 2: Po nemastne neslane prvni se to pomalu zvedalo, ale az posledni 3 dily jsou to co jsem ocekaval - z uzkeho focusu na male postavy a jejich nejblizsi okoli na globalni presah, silu moznych dusledku, politicke machinace a necekany vyvoj vetsiny hlavnich charakteru. Zatim tedy jako celek s odrenyma usima na 4/5, ale univerzum ma skvele rozehrane karty pro dalsi serii a vubec bych se zrovna u tohoto serialu nezlobil, kdyby jich bylo vic nez tri. Rozhodne je to kam rozvijet. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Seriál určite zaujme originálnym príbehom a tým ako takúto extrémne komplikovanú tému dokáže autor/tvorcovia podať. Celá idea alternatívneho sveta určite zaujme nejedného diváka, ale keď som sa z tohto ohromenia dostal, tak som si uvedomil koncom prvej série, že som sa miestami nudil, konanie postáv nebolo najuveritelnejšie, čo mohlo byť ale aj chybou scenáristou. Mal som miestami pocit akoby niektoré dialógy písal Béčkový scenárista. Takže po prvej sérii maximálne tak 3/5 a ledva som sa donútil k druhej, aj to som si na začiatku druhej série hovoril, že na konci to už balím. Avšak potom nastalo príjemné prekvapenie a posledných pár epizód druhej série ma svojim vývojom príbehu a konaním postáv totálne namotali späť na tento zaujimavý seriál. Momentálne sa nemôžem dočkať tretej série a veľmi dúfam, že dejová línia bude gradovať aspoň tak, ako tomu bolo v druhej sérii. ()

M_i_0 odpad!

všechny recenze uživatele

Aky super serial, na pomedzi 4-5*. A potom dojde takyto koniec... nech slak trafi tvorcov za toto... u filmov davam dole 1* za podobne konce, boze ale ved toto je serial, mas tu priestoru kolko chces, nie cca 2h. ... a proste, cely serial mi skazili na koniec, ahh. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

1. série - Přímo špičková utopie, která formou "alternativní historie" protáhla utrpení nacistických režimů z protektorátu až do poválečné Ameriky. Nepříjemně sžíravej nekompromisní nešablonovitej esesáckej záporák se snaží tahat za nitku osudu úplně všech. Všechno to sedí a klape asi až do 7 dílu 1. série, kdy se ve scénáři objeví první vady na kráse a důvody konání hlavní hrdinky začínají být místy poněkud nelogické a dokonce nemají ani nějaký citový důvod. Ovšem oproti jakýmkoliv jinejm velmi dobře hodnocením seriálům či filmům, kde je oslích můstků víc než dost je toto zatím jen drobná vada na kráse, která se v poslednim dílu ale poněkud zvětší. Tíživá atmosféra okupace a represe je na americkou produkci vyobrazena kupodivu velci solidně a spousta epizodních a vedlejších postav to svými parádnímy někdy i špičkovými výkony (starožitník, dědeček) ještě víc umocňuje. Většinou to Američani zpracovávají dost naivně, šablonovitě s přehršlí sentimentu. Líbí se mi jak se zpočátku černobíle úlohy jednotlivých postavy postupně s průběhem událostí vybarvují a formují. Jeviště děje rozdělené na jednotlivé okupované zóny a neutrální zónu i se všemi jejich aspekty z toho vyplývajícími je málem brilantní. Skvělá kamera, výprava i efekty děj výborně umocňují. Další velké plus je že asi po 100 letech existence filmu konečně Japonci hrají Japonce, hrají je skvěle a produkce nespoléhá jen osvědčené holywůdské Asiaty, které vždy jen vyplňovali svoji šablonovitou škatulku. Celek ve vás vytváří zvláštní koktejl pocitů jako z filmů o meziválečném nástupu fašizmu, z okupace, vyhlazování, či Blade Runner, to vše stříknuté artefakty a atmosférou z 50. a 60. let a probleskujícími zbytky americké kultury. Jediný co mi zatím v 1. sérii schází je nějaký prvek sci-fi. Náckovskej konkord ani vysutá nadzemka mi fakt nestačí. Ale možná to teprve přijde. Zatím je to jen utopie. Bylo by pěkné kdyby pokračování nesklouzlo do přílišné překombinovanosti a do neustálých zvratů jako to nastalo třeba u pirátů v seriálu Pod černou vlajkou. 2. série je svižňejší. Vítejte v říši! :) ()

RedEagleSK 

všechny recenze uživatele

Ano přátelé chápu že každý jsme jiní, třeba většina mužů má komplex z malýho péra, zatímco já mam komplex že vůbec péro mám, navzdory tomu věřím že se shodneme alespoň na tom, že tenhle seriál je stejně zbytečný jako jistý pán Hamáček disponující Napoleonským komplexem, který by v každé jiné době se svým rozumem a charizmou dělal tak maximálně řidiče fekálního vozu někde na sídlišti v Chánově. Tož normálně to vidím živě ten romantický okamžik, jak si poté co se zalijete octem, alkoholem a jinou dezinfekcí jdete natěšeně s handrou na hubě a latexových rukavicích usednout před svou televizi nebo PC v domnění, že skouknete napínavý seriál typu Wolfenstein, a v duchu si kladete otázku zda se v seriálu nakonec přece jenom ten B.J Blazkowicz neobjeví alespoň na chvíli. A v tom to roztomilé překvapení. Vskutku být živnostníkem v české republice, mít sexuální aférku s cikánskym prostitutem, nebo nasírat dědky v Praze bouráním soch komunistických maršálú, to všechno je napínavější dráma než tenhle seriál. Namísto Blazkowitze nebo jiného svalnatého hrdinu se většinu stopáže každého dílu musíte dívat na ošklivou řeckou židovku která ma postavu jako prúměrná uklízečka nebo hajzlbaba z nákupního centra, a kolem které se točí děj celého seriálu a většina stopáže každého dílu, tedy jestliže jsem takovej smělej kokot a tuto feministickou agitku nazvu seriálem. Kdyby si tam střihnul cameo alespoň ten Hitlerovic Áďa ale i na to jsem čekal marně asi jako na ukončení Babišova nouzového stavu v České rebublice. Namísto Áďu to tam vede šilhavej Rufus který sice disponuje zvláštní schopností a to že stejně jako chameleón se může v určitém okamžiku dívat každým okem jiným směrem, nicméně na tuto schopnost zcela sere. Navíc se naskýtá otázka kde udělali blonďaví hoši chybu když namísto geneticky dokonalého muže rozkazuje nacistúm šilhavej šulínek disponující IQ pokojové teploty. Neztrácejte z touhle pičovinkou svůj již tak ztracenej čas, větší a zábavnější scifi drámu vidím když se z okna dívam na všudepřítomné pičuse kteří s uslintanou handrou na hubě vypadají jako nekvalitně obřezanej čurák, a kteří se navíc vesele vzájemně udávají a nahlašují na policii jak za dob protektorátu. ()

DominikCZ 

všechny recenze uživatele

Hakenkreuzy hezký, i docela zábavná podívaná. Ale mínus body za mysteriózno a politickou agitačku černochů a komunismu. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Prvních několik epizod zvědavost, protože předlohu jsem nečetla, pak se začala prosazovat nuda. V druhé sérii mne už úplně přestalo zajímat, jak to s kým dopadne a to i přes výkony některých excelentních herců ( pan Rufus Sewell např.). Poněkud, jak bych nejlépe vyjádřila ten dojem, sterilní a šroubované? ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: Brutálna špionážno-politická hra na všetkých frontoch, od ničenia obyčajných ľudí až po neúprosne ťahy medzi vládnucou elitou - síce celý tento stroj miestami pokrivkáva (dokonca mi tu ani nevadili fantasy-mysteriózne prvky - k náckom sa vždy hodilo tajomno), ale tento boj proti všadeprítomnej a neúprosnej totalite, kde všetci hrajú na viac strán mal gule. Prvá séria - 4,5*. Druhá séria: Má pomerne pozvoľný úvod, ale o to silnejší záver, ktorý je snáď ešte lepši ako v prvej sérii. Opäť - 4,5* Tretia séria - je pre mňa sklamaním, takmer úplne zmizli politicko-špionážne hry, v ústredí sú problémy Smithovej rodiny a mysteriózne prvky. Iba priemer, ktorý ponúkne len pár kvalitných momentov. 3* A štvrtá séria? - neviem, čo si o nej mám myslieť, celé mi to pripomenulo seriál LOST, ktorý podobne rovnako skvelo začal a na konci padol na hubu. Celé to tvorcovia prehádzali, niektorých postav sa zbavili, ďalšie vytvorili a pribudli nové zápletky, ktoré ale jednoducho už nemajú drajv a vyznievajú umelo a preto je aj táto séria opäť sklamaním, ešte väčším ako séria predchádzajúca. Výsledok? - máme  tu dve skvelé série a jednu priemernú sériu, a jednu veľmi podpriemernú sériu. Tu nemôžem ísť vyššie ako do troch, škoda... PS: Ale ta klavírna linka z prvej série bola neskutočná, asi som nepočul ešte nikdy niečo tak zdanlivo jednoduché, ale maximálne znepokojujúce. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu, že je to z historického hlediska nesmysl, tak asi záleží na každém divákovi, s jakým očekáváním do toho jde. Já zrovna hrál Wolfensteina, takže jsem čekal něco podobného. Převahu nacistů díky high-tech zbraním, vynálezům a tak podobně. Jenže jsem se šeredně mýlil. Náckové vyhráli, protože shodili jednu (jedinou!) atomovku na USA. Blbost, protože i kdyby ji měli, tak ji neměli čím dopravit po světě. Takové letadlo nevlastnili. A i kdyby ano, tak by to jen prodloužilo válku, protože USA by vzápětí shodilo atomovku na Německo. Z druhé strany se prý Japonci vylodili na pobřeží. To je snad ještě horší fantasmagorie. Úplně vidím, jak přepravují hromady vojáků přes celý Tichý oceán. Každopádně, je to celkem nuda. Řeší se odboj o pár lidech a nacistické a japonské živobytí/živoření. Žádné velké bitvy, přestřelky, prostě nic. Pak je tam teda jakýsi portál, ale že by ho nějak víc v seriálu využili, tak to ne. Takže celkově zklamání. 3* ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Cimrmanovské "očekávání střídá zklamání" tady platí na sto procent. Originální nápad, atmosférický vizuál, sympatický obsazení, to všechno by bylo. Bohužel se k tomu přidává děj utahanej, jako listonoš po dvanáctce (a teď nemyslím pivo, ani romantický sen pedofila). To, co se odehrálo by se s klidem dalo narvat do jednoho filmu, ale roztahovat to na seriál, to chtělo trochu víc koule, víc akce, víc vysvětlení. Vyústění nakonec zůstane, jako rozečtená kniha. Bohužel zbytek si můžeme jenom domýšlet. Upřímně to nejlepší na týhle sérii byly úvodní titulky:/ ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale hlavní kostra příběhu nedává smysl. Někdo (za celou dobu se nedozvíme proč, jak, odkud, kdo) pouští do světa krátké filmy ve kterých německo válku nevyhrálo a je pro mne nepochopitelné proč tomu všichni věří jako pravdě (v jejich světě to pravda není a nikdy nebude) a jsou dokonce ochotní kvůli tomu zemřít nebo obětovat půl rodiny. Příběh je nudný, nezáživný a natahovaný tak strašně moc, že jsem se od třetího dílu díval z posuvem a občas jsem to nechal jet jen tak abych opět použil posuv. Konec nedává vůbec žádnou odpověď na nic a navíc je jasné že to bude ještě komplikovat fakt že ten japonský soudruh bude zřejmě cestovat mezi světy. Pokud jsem pochopil správně tak se budou zřejmě chtít všichni přesunou do jiné reality, čímž nastane zajímavá situace, kdy v alternativní realitě bude několik lidí dvakrát. Polovina postav jedná naprosto v rozporu z nějakým pudem sebezáchovy a ještě se mezi sebou podráží navzájem. Přiznám se že díky rychloposuvu jsem tomu docela přestal rozumět, ale myslím že to stejně nevadí. Jo a opět (jako u mnoha a mnoha dalších) jsem nepochytil proč se ten seriál jmenuje zrovna takto. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem to s tím hodnocením nepřehnal. Pilot byl super. Ale to tak bývá. Do trailerů nacpou taky to nej z filmu, který pak stojí za to. Ale zpět k muži z podzámčí. Další dva tři díly dobré, a potom se v tom plácali, až nakonec uplácali... Nenapadá mě slovo takové, abych něco neřekl, co nechci slyšet. A něco neprozradil těm, co to neviděli a chystají se na to. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama