Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (819)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista James Gunn totiž, v záujme priniesť divákom niečo nevšedné, zašiel do tých najväčších obskurností, čo komiksy DC mohli ponúknuť. A fanúšikovia toto ocenia. Aj vďaka tomuto aspektu tak Gunn predstavuje hutný a záživný príbeh, ktorý skrátka nenudí. Navrch je tiež koherentný a napriek svojej výstrednosti dáva väčšinu času zmysel. V jadre celého diania je opäť onen neslávne známy Samovražedný oddiel, tentoraz zložený z čerstvých nových tvárí. Gunn tu dokázal, že prehnaná upätosť a vážnosť skrátka nie je to pravé orechové pre tento žáner a že odľahčenejší prístup sa k nemu hodí oveľa viac. A nejde o nejako lacný humor, vo väčšine prípadov komediálne momenty uspeli presne tak, ako by mali, Gunn skrátka vie, čo robí. (8.8.2021) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"This is fucking suicide." "Well, that's kind of our job." ________ Aneb co se nestane, když vám dá král korporativního fašismu Mickey Mouse jakožto respektovanýmu tvůrci a režisérovi takovejch kultovních klasik jako 'Scooby Doo: Nespoutané příšery' (neironicky) padáka za to, že jste před pár lety na Twitter napsali perverzní vtípek o pedofilech a znásilňování dětí. Jenže pošuk James Gunn má v piči a je prostě někde jinde, a Disneymu tímto ambiciózním projektem posílá fakáč a vysmátej úšklebek k tomu.... 'The Suicide Squad' je - narozdíl od svý původní adaptace - nefalšovaná R-ková komiksová čurina, která ale v jistých hlediskách promarnila svůj jedinečný potenciál být víc bizarnějším a komickým odvazem jako její nevlastní marveláčtí sourozenci 'Strážci galaxie Vol. 1 a 2', poněvadž Gunn získal od studia Warner Bros. naprosto nebývalý privilegium natočit si film k obrazu svýmu. Přesto nejde jakkoliv popřít fakt, že James Gunn, v zájmu přinést divákům skutečně nevšední a zcela neotřelý zážitek, zabrouzdal do těch největších obskurností, který kdy mohlo komiksový médium nabídnout. Tahle komiksovka navíc dostála svého názvu a postavy zde nekompromisně chcípaj jak na běžícím pásu a vulgárně držkujou víc jak ostravskej dlaždič - a divák tak buď může nevěřícně kroutit hlavou nad vší tou absurditou, anebo se kolektivně popadat smíchy za panděro.... A kdo je vůbec můj nejoblíbenější člen týmu? Žádný, jelikož jsem si je zamiloval všecky. Gunn totiž barvitě vykreslil temperament všech antihrdinů, kteří jsou ve své charakterní podstatě archetypální bandou nesourodých kriminálníků - a samozřejmě do nich obsadil neméně charismatické herce (Idris Elba top, Margot Robbie jako vždy k sežrání). Snímek navíc překvapivě akcentuje historickou problematiku, kdy vláda USA v minulosti ovlivňovala skrze tajné služby politickou situaci v cizích zemích ve svůj vlastní prospěch - nejčastěji pak v Jižní Americe. Akorát jsem očekával, že Gunn víc inovativně využije svůj vytříbený hudební vkus - soundtrack byl tudíž chtě nechtě ochuzen - ovšem to je jeden z mála deficitů, který jsou celkem irelevantní.... Každopádně, Jakub Zbraň divákům naservíroval prvotřídní žánrovej blockbuster, který zásadně není určen pro diváky bez nadhledu a optimismu v krvi, páč kadence jízlivý nadsázky a sentimentality je zde doslova sebevražedná. Poselství o tom, že superhrdinou může být i ten největší loser a outsider - dokonce i retardovaný žraločí muž, holka jejíž nejlepší kámoš je myš, anebo introvertní bulimik který denně zvrací barevný puntíky - upřímně zahřeje u srdíčka. 'The Suicide Squad' je tak dalším úžasným exemplářem toho, že pokud studio nechá tvůrci volnou ruku, dějou se divy. Verze z roku 2016 se může jít klouzat.... // VERDIKT: 8,1 mořských hvězdiček z 10 // ☠️🦈🐭🔫🤡🤹⭐ ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky, i zde je středobodem Margot Robbie, která i když vážně září, tak narozdíl od předchůdce již zde má poměrně silnou konkurenci. Na úvod je nám představeno rozsáhlé komando podivínů, z nichž je tu většina jen na ten počáteční masakr. Zbytek se objeví následovně a já si je během chvilky zamiloval. Jedná se o charismatickou partu z nichž má každý jedinečné schopnosti, osobité kouzlo i vlastní problémy. Ale co je hlavní, každý dostává v příběhu dostatek prostoru a diváka baví způsobem svým vlastním. Máme tu soutěživé duo zabijáků jako Johna Cenu a Idrise Elbu, roztomilou krysařku, až dětsky naivního žraloka, šílenou Harley a k tomu už jen divný týpek do počtu a můžeme začít. Řekl bych, že oproti filmu z roku 2016 se jedná o obrovský úspěch. Dílo je totiž plné skvělých vtipů, nápaditých akčních scén a velice grafického násilí, díky čemuž je to podívaná zábavná již od samého začátku. Nicméně jsem z celku neměl tak dobrý pocit, jak jsem doufal a to hned z několika důvodů. Ani bych snímku nevyčítal ten zoufale prostý příběh, který je u superhrdinských filmů již častým standartem, ale především mi zde vadil úhlavní nepřítel, což byla přerostlá pestře barevná mořská hvězdice. Na níž mi vadilo snad vše. Rozčilovala mne tak samotným vzhledem počínaje, přes nevyužitý potenciál jejích nohsledů, až jejím původem konče. Ze všeho nejvíce se mi však nelíbil způsob, jakým se ji nakonec podařilo porazit (kvůli spoilerům nebudu zacházet do detailů). To mají alespoň filmy Sebevražedného oddílu společné, ani v jednom nebyl zvolen vhodný protivník našim hrdinům. Vidím to na lepší průměr, ale nejde o žádný zázrak. 77% PS: Nejsem si jist, kolik lidí si to nakonec uvědomí, ale King Sharka si zahrál Sylvester Stallone. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nic pro lidi bez nadhledu. Ani jsem nedoufal, že v dnešní politicky korektně připosraný době uvidím něco podobnýho. Svět komiksovýho filmu, který dnes úpí pod vládou marvelovských dětinských omalovánek, potřeboval někoho takového, jako je James Gunn - bývalý Tromák, originální svéráz, což je silně znát na jeho tvorbě. Jeho film je neskutečně odvázaný, se smrtící kadencí přepáleného humoru, ale přitom to ve výsledku není žádný chaotický bordel. Gunn má jasnou vizi, umí fantasticky načasovat nekorektní vizuální fórky a spousta jeho scenáristických nápadů dokáže překvapit. Prostě talent od pánaboha. A chvílema v té záplavě čvachtavého R-kového gorefestu mi připadalo, že koukám na nějaký drahý půlnoční film v nějakém grindhouse kině v hlubokých 70.letech. A závěrem jako bonbónek nejoriginálnější kaiju monstrum všech dob. Klobouček Warnerům, že se nebáli a tohle Gunnovi odklepli do široké kinodistribuce. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle byla paráda. Ten film je samozřejmě velký úlet a je zde tolik věcí, které by normálně neměly fungovat, zvláště u mě, toto obvykle není úplně můj šálek čaje, ale ono to vážně funguje na 100%, jelikož z filmu jde cítit čirá radost z filmařiny a filmu nechybí srdíčko, což je zvláštní říct u filmu, kde hlavním záporákem je obří mořská hvězda a lidský žralok zde trhá lidi napůl. Skvělý výběr hrdinů, z nichž každý dostane ten svůj moment, ve kterém může zazářit a každý má nějaký svůj účel. Najmout Jamese Gunna byl nejlepší nápad DC posledních let. Bavila jsem se od začátku do konce. Vážně skvělý kino zážitek. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Ve vězení má cameo hned několik záporáků z DC komiksů, jako např. Kaleidoscope (Natalia Safran), Calendar Man (Sean Gunn) či Double Down (Jared Leland Gore). (NiWi)
  • Scéna v traileru, v níž King Shark (v původním znění Sylvester Stallone) roztrhne člověka vejpůl, byla sice natočena s digitálním „žralokem“, ale oběť byla figurína vybavena falešnými vnitřnostmi a umělou krví. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama