Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (819)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Člověk slyší, že James Gunn natočil Suicide Squad, nějak si ji představí, pak jde do kina a zjistí, že ten film je naprosto přesně takový, jak si ho představoval. Určitě to musí být pro někoho velmi konejšivý a uklidňující pocit - že nějaký kus světa nám dá přesně to, co jsme čekali, nehrozí v něm žádné riziko překvapení a člověk není nikdy zasažen něčím, co by ho nějak přesahovalo a čemu by nestačil. Já mám rád, když jsou filmy nějak zajímavé - to je samozřejmě problém. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle byla paráda. Ten film je samozřejmě velký úlet a je zde tolik věcí, které by normálně neměly fungovat, zvláště u mě, toto obvykle není úplně můj šálek čaje, ale ono to vážně funguje na 100%, jelikož z filmu jde cítit čirá radost z filmařiny a filmu nechybí srdíčko, což je zvláštní říct u filmu, kde hlavním záporákem je obří mořská hvězda a lidský žralok zde trhá lidi napůl. Skvělý výběr hrdinů, z nichž každý dostane ten svůj moment, ve kterém může zazářit a každý má nějaký svůj účel. Najmout Jamese Gunna byl nejlepší nápad DC posledních let. Bavila jsem se od začátku do konce. Vážně skvělý kino zážitek. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pes? Ty si myslíš, že je to pes? Ktoré plemeno psa podľa teba TAKTO vyzerá?“ – „Neviem, v psoch sa nevyznám.“ Scenár síce obsahuje pár úžasných wtf momentov (nechajte sa prekvapiť) a typicky gunnovských nápadov (detto), ale inak ide o priemer. Čo z tohto filmu robí nadštandardnú záležitosť, to je jednak šialený kasting (fakt neviem, kto tu funguje najlepšie... asi všetci), jednak slušná akcia, jednak množstvo prekvapivo neprepálených trikov a, to najmä, osoba režiséra. James Gunn má dôležitú filmársku vlastnosť – úctu k postavám. Rád im dopraje nielen dôstojný začiatok, ale aj koniec. Piple sa s nimi tak dlho, kým nie je hotový. Čo rozhodne nie je žiadna samozrejmosť! Najviac to badať vo fantastickej scéne z dodávky pred diskotékou, kde ste zrazu viac namäkko, ako namäkko uvarené vajíčka. Podobných okamihov je tu viac, aj keď na môj vkus mohlo byť ešte viac. Preto ma nepríjemne zaskočilo, že sa piple s postavami a napokon ako keby mu začali byť ukradnuté, stali sa figúrkami na šachovnici a prakticky nereagujú na úmrtia svojich druhov v zbrani. Svojrázneho režiséra tentokrát nespútavali žiadne štúdiovo-producentské obmedzenia (aspoň to tak vyzerá) a tak si to naplno užil. V praxi to znamená nie ani tak to, že sa tu šťavnato nadáva, ale najmä to, že sa tu ešte šťavnatejšie umiera a to vrátane postáv, od ktorých to nečakáte. Česť Miltonovej pamiatke; konečne niekto docenil vedľajšie postavy, ktoré riskujú všetko napriek tomu, že nemajú žiadne superschopnosti (o to je ich odvaha obdivuhodnejšia). Trocha zamrzí, ako ku koncu tvorcovia pracovali s (inak parádnym) Peacemakerom. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vtipný, šílený, trapný, napínavý akční velkofilm, který ale dokáže být i překvapivý, smutný nebo dokonce dojemný, a nebojí se tnout do živého. Doslova. Až se Gunn ještě zlepší v rádoby vážných dramatických dialozích (aspoň tedy v tom minimu, které do svých filmů vkládá), bude to příště za pět. Bomba soundtrack, písničkový i orchestrální. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po té šílenosti, co se Sebevražedným oddílem udělal Warner před pěti lety je tohle film, na který jsme tak dlouho čekali. Výborně vybalancované postavy (celá hlavní parta je skvělá), atraktivní vizuál a dokonale zvládnutá koridorová R-akce. Paradoxně nejméně atraktivní mi přišla pasáž s "princeznou Harley", ale to je hlavně tím, že její problémy s muži jsme řešili už nesčetněkrát. Celkově však naprostá paráda. Těším se, co Gunn s DC vymyslí příště. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • První R-kový film natočený na kamery s certifikací od IMAXu (konkrétně na kamery Red Komodo IMAX) ve formátu určeném pro kina IMAX. (fiLLthe3DD)
  • Scénu, kde si Harley (Margot Robbie) odemkne pouta pomocí své nohy, natočila herečka na první pokus. (jajo161)
  • Vzhled Harley Quinn (Margot Robbie), tedy červená a černá barva na oblečení a ve vlasech, je založen na sérii komiksů „New 52“, která v roce 2011 restartovala všechny superhrdinské komiksy společnosti DC Comics. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama