Reklama

Reklama

Wonder Woman 1984

  • USA Wonder Woman 1984 (více)
Trailer 4
USA, 2020, 151 min (Alternativní 145 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan). (Vertical Entertainment)

Diskuze

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak hardcore fanoušci budou první co to uvidí a to jim bude jednou jestli to má cz titulky nebo ne a upřímě i já jako ne moc dobrý angličtinář jsem to s anglickými bez problému pochopil, protože ten film nic náročného neřeší. Ale právě na IMDb bych čekal vyšší čísla, tam hardcore fanoušci vždycky dávají 10/10 jenom kvůli značce a i tam to dostává naloženo a tam už to hodnotilo 60 000 lidí a to už docela vypovídá.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

On hlavně potřebuje předlohu o jedné knize a ne komiskovou sérii na více knih. Věřím že např z dc Návrat Temného rytíře, V jako Vendetta nebo Darkseid war by dal ale něco delšího už ne..

na příspěvěk reagoval dragon94

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Právě ale stejně budou protože svou roli už neopustí a tedy budou pořád nesmyslně argumentovat na základě ničeho. Kdyby alespoň znali předlohu ale takhle je to ještě vtipnejsi

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ratemus

To že jsou Warneři banda trotlů co se hned zalekne je pravda a že zbytečně kecají, kde to není potřeba. A to je právě ono, Snyder potřebuje silnou předlohu, když má něco postavit sám, tak to není nejlepší nápad.

 

Já to spíš myslel tónem filmu. MCU se vyčítá, že ty filmy jsou barevné a pro děti. Ale Aquaman je brutálně pestrobarevnej, v tomhle se mu rovnají jenom snad GoG2 (ale to nic nemění na faktu, že je super), Shazam! infantilní a WW pro jistotu obojí. Jen jsem chtěl poukázat, že tyhle argumenty fraježi už moc používat nemohou.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Jsem se teď znovu podíval na první trailer a je v tom hrozně vidět na 80tková stylizace, ale ten film s tím vůbec nepracuje... Vždyť i Thor 3 s tím dovedl pracovat o dost lépe.. a to se odehrával ve vesmíru :D

na příspěvěk reagoval Ratemus

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Superman 3 je až na tu jednu temnější odbočku - bitka Clark vs. Superman - celou dobu campový a má dle mého dost zábavných scén. Úvodní titulková představuje nápadité zřetězení gagu, stejně tak eskapády temného Supermana jsou vtipné (i jejich napravování v závěru, viz Šikmá věž). Akorát Pryorův humor zastarává, vlastně se z jeho postavy stává skoro hlavní, když jeho přítomnost zabere tolik času z celkové stopáže. 


Problém s WW84 je mj. v tom, že chce s odkazem osmdesátkových komiksovek a vůbec blockbusterů nějak pracovat, například má dobově příznačného záporáka (telemarketingový wallstreet guy toužící po úspěchu), který je zahrán nadsazeně (škola: Nicolas Cage). Problém je, že tenhle záporák nezůstává záporákem po celou dobu, naopak v závěru má u něj dojít k prozření (tj. nahrazení velkolepého finále se soubojem mnohem intimnější scénou), jenže to je zas v rozporu s tím, jak byla postava portrétována předtím a jak byla celou dobu hrána. Třetí Superman je aspoň dobově příznačný (technofobie) a má po celou dobu jednotné a jasně jednající postavy. 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Jenna absolutní tvůrčí svobodou se ukáže teprve talent režiséra. Gunnovi věřím. Hele i já jsem fanoušek, DC mám fakt rád , četl jsem od nich kvanta věcí, woodsman např nečetl jediný komiks. Wonder woman mám taky nactenou byť tu postavu ne úplně nemusím ale čtu ji jen díky jménu autora který ji psát umí. Takže ano,jsem fanoušek a stejně se mi film nelíbí. Třeba nejsem fanoušek watchmem a film se mi relativně líbí...a to nemluvím o Lize

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Gunn má docela dost zkušeností a kolem sebe lidi, kteří se mu nebojí říct, že je něco špatné. Takže jediného čeho bych se obával je, že to bude až přestřeleně šílený.

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Ještě nejsou CZ titulky a máme tu jen 968 hodnocení.. (Jo na Slovensku to bylo v kinech), ale je dost možné, že to hardcore fanoušci ještě neviděli. Každopádně stačí si pročíst pár uživatelských recenzí na IMDB, kde jen vyjimečně film dostává víc jak 1/10 a nejvíc co jsem viděl z asi 30 recenzí bylo 4/10.

Ono není to vyloženě nekoukatelnej odpad.. Ale je to prostě úplně zbytečný film, plný nevyužitých věcí, v hodně špatném a nudném provedení a ke všemu plný totálních blbostí a opravdu hodně šíleným námětem.

I na špatných komiksovkách obvykle lze najít něco málo dobrého nebo povedeného, něco kvůli čemu si na konci člověk neřekne, že to byla totální zbytečnost se na to koukat. Kdežto tady máme 151 minut a já v tom fakt nevidím nic o čem bych mohl říct, že to bylo byť jen trošku dobré.

Jako jo docela jsem si užil záchranu lidí v bílém domě... ale objektivně vzato je to hodně podprůměrná akční scéna, která člověka baví snad jen protože na něco podobného se čeká 1 hodinu a 50 minut.

 

Hele když si vezmeš, že hate schytávali filmy za mnohem menší prohřešky, než má WW, třeba Captain Marvel nebo Black Panther, tak si ten film snad ani nezaslouží být v modrých číslech.

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

No on hlavně Snyder když točí jednihubku čili komiks o jedné knize, tak je to pro něho nejjednodušší protože jen prevede políčka komiksu na plátno viz watchmem a 300 a zombíci je taky jeden film, žádná série. Oproti tomu univerzum x filmů je těžší a tam má ty své megalo vize. Warner se hlavně neumí držet svého, hned mění a pak to dopadá. První fáze MCU taky nebyla nic extra ale drželi se toho a šli dál ale Warner ne, ten v průběhu příprav bvs nařídí že bude více Batmana než Supermana protože neuspěl film UNCLE kde byl Cavill a tedy Henry netáhne lidi..no demence...ohledně posledního odstavce, ono to tak není, akorát jen lidi žijí v tom že Batman rovná se DC a tedy vše musí být strašně drsné, temné a dospělé, ale přitom DC je stejný jako Marvel, akorát pořád dokola se dojí pár postav a taky hraje roli Tonze v osmdesátých letech DC vydalo pár dospělých věcí a hned všichni nabyly dojmu že takové je DC celou dobu...

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

A upřímě se Gunna a jeho SS teďka trochu bojím, protože mu dali evidentně absolutní svobodu a Wonder Woman teďka dokázala, že to není zrovna nejlepší nápad. Ostatně pokud do toho kecají až moc, tak to není dobrý a pokud vůbec, tak evidentně taky ne.

na příspěvěk reagoval dragon94, Ratemus

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ale upřímě mě překvapuje, že to dostává až takhle naloženo, většinou to hardcore fanoušci drží nad vodou co to jde a až potom to klesne na reálnější čísla. Ale tady evidentně ani hardcore fanoušci nejsou zrovna nadšení.

 

A pokud to klesne o další %, tak oficiálně budou hůř hodnocené filmy od DC už jenom Superman 3 a 4, Batman navždy a Batman a Robin a nakonec Catwoman. A to není rozhodně dobrá vizitka. I na IMDb už stačí klesnou ještě trochu a s jenou vyjímkou to bude ve stejné pozici.

na příspěvěk reagoval dragon94

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ratemus

Hodnocení Snydera mi příjde trochu mimo, protože BvS je první film, kde musel dělat kompromisy. Úsvit mrtvých, 300 a Strážci do těch mu nikdo moc nekecal, ale měl za sebou buď dobrý scénář nebo věhlasnou předlohu. Naopak když je to čistě na něm, tak je to Sucker Punch nebo Sovy. MoS už taky přišel k hotovému scénáři.

 

A představa, že by filmy vznikaly jenom pro streemovací služby se mi nelíbí už vůbec, protože jsem stará škola a rád si filmy pořizuji na nosičích a tvořím si vlastní knihovnu. Už teď mě štve, že Noví mutanti u nás nevýjdou a tudíž nebudu mít komplet X-Meny od Foxů.

 

A chápu, že někteří jedinci to nepřiznají, ale faktem je že Aquaman, Shazam! a teďka Wonder Woman1984 dokazují, že DC je momentálně víc Marvel než samotný Marvel. S tím že Aquaman je hrozně super dobrodružná podívaná.

na příspěvěk reagoval Ratemus

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak nějak jsem si to proletěl očima a s většinou souhlasím. Nejlepší pro DC by teď bylo, kdyby se začali soustředit na svoje dark universe.. klidně pod taktovkou Del Tora... Popřípadě, kdyby se jim podařilo po GoG 3 získat Gunna na stálo.. či najmout Matthewa Vaughna...

A nebo úplně jednoduše přijít s nějakým plánem co vlastně chtějí napříč dalších filmů odvyprávět a toho se držet.

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

dragon94

Já jsem prvě až hnidopišsky nechtěl vypisovat všechny kraviny, ale jen ty co by film měl rozhodně zodpovědět, ale ta délka lasa, to je pravda. Proto se to hodně pere - je ta narváno hodně z komiksů, ale zároveň to má být ohlodáno na kost. Stačí se podívat na Luthora v původním Supermanovi - ano oproti komiksu je jeho motivace zůžená na realitního magnáta (zároveň je tam ukázána je inteligence a mazanost), ale v tom je jeho síla, protože ho člověk pochopí v jednom rozhovoru a jinak se sází, že ho hraje fantastickej Gene Hackman. Nebo Joker u Burtona - před proměnou elegantní gangster a potom šílenec a magor, ale film si dá před proměnou tu práci, že tam jedna postava řekne že i když je to elegán, tak je to zároveň sadista a zbytek prostě dělá fakt, že ho hraje fenomenální Jack Nicholson.

 

Zbytek ve WW1984 jsou jasně jenom berličky (80 léta, 4. červenec atd.) a uznávám, že ne moc dobré.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Vidíš na F4 jsem úplně zapomněl. NM nebyli špatní. No myslím že další záchranou už jen jen Gunnuv SSq a je hodně zoufalé že aquaman je poslední vlajková loď Dceu nejspíš s SSq. To bych od velkého DC nečekal.

na příspěvěk reagoval dragon94

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Zkopíruju sem komentář jednoho celkem uvědomělého uživatele odjinud, který se o mcu a Dceu hodně zajímá. První odstavec je spíš o Snyderovi ale pak popisuje zásadní rozdíl mezi Warnerem a AT&T, takže: Ono se Snyderem je hlavní problém v tom, že on není typický hollywoodský řemeslník a moc neumí točit typické studiové kino blockbustery, protože není moc schopen dělat kompromisy vůči požadavkům shora. On je prostě vizionář, který se potřebuje držet své vize, a jakmile mu do ní začne někdo kecat tak je zle. Bohužel, pro Snydera, jeho vize ve valné většině jsou mnoha hodinové komplexní eposy, které nejsou moc kompatabilní s běžnou kinodistribucí a představama studií o jednoduché přístupné rodinné zábavě. Takže to velmi často skončí tak, že mu je studia zmasakrují, nebo ho alespoň přinutí, aby si je zmasakroval sám. Což potom vede k oněm přehlceným dvojhodinovkám, které nepochňápe nikdo. Není tak problém ani moc se Snyderovou vizí, jako spíš s absencí vize na straně Warnerů, kteří akorát chtěli honem rychle dohnat Marvel. Kdyby totiž nějakou vizi měli, tak už na samém počátku by některé z hlav Warneru muselo svitnout, že Snyder není na budování studiem kontrolovaného blockbusterového vesmíru ten pravý. Protože už tehdy museli z jeho předchozí kinematografie vědět, že na kompromisy ho moc neužijou a pokud jo, tak to dopadne špatně pro kvalitu filmu. Jenže nikdo se nestaral hlavní bylo, že Snyder dodal svůj unikátní vizuál a nazdar. A pak se všichni opět divily, jak Snyderovi opět všechno nabobtnalo na pěti gigafilmový opus a pak se v půlce toho všeho opět začali zatahovat ruční brzdy. Zkrátka určitě není fér a správné, říct, že za vše špatné může Snyder a je nutné se od jeho vize odpoutat. To od čeho je v prvé řadě nutné se odpoutat, je nerozhodnost Warnerů, kteří podpokali co mohli a to nejen Snyderovi. Ostatně ten Affleckův Batman selhal čistě proto, že ho Warneři od produkce vypudili, čistě z touhy po mladším Batmanovi, která přišla za pět minut dvanáct. Vize AT&T, tak má mnohem větší potenciál, protože, na rozdíl od Warnerů, nemíní ani nepotřebují aby Snyder dělal nějaké kompromisy. Ten tak konečně má k dispozici pískoviště, na kterém si bude moc hrát jak je libost a nikdo ho nebude omezovat, i když stvoří čtyřhodinové eRko. AT&T, totiž především potřebuje obsah pro HBO Max, takže není moc problém uvěřit, že by nechali Snydera dál řádit na svém, když se ukáže že to bude fungovat. A Snyderovi by pak nová platforma mohla konečně sednout mnohem víc, než běžný Kino systém Warnerů, protože mantinely jsou tu prostě někde úplně jinde. Co se Warnerů týče, ty jsou aktuálně natolik managementově rozhádaní, že bych se vůbec nedivil, kdyby toho Flashe pohřbily, i kdyby se Muschiettimu nevím jak povedl. V první řadě ani teď pořád nemají nějakou jednotnou vizi pro DCEU do budoucna. Na jedné straně z MCU okopírované Multiverse do Flashe, na straně druhé Justice Society of America do Black Adama, na straně třetí samostatné sólovky se svobodou pro režiséry, jako je Jenkins u Wonder Women. Tak jestli něco opět haprne, tak se to opět celé sesype jako domeček z karet. Druhé řadě teď máš pompletně podělaný distribuční systém na příští rok, u kterého už teď můžeme říct, že drtivá většina titulů, to kvůli němu projede. Jestli by se daný stav potom rozšířil až na rok 2022, tak bude v prdeli i Flash a Warneři s celým DCEU utřou nos. Zkrátka na jedné straně máš AT&T s distribučním systémem, který má potenciál, a Snyderem, kterého když nebude nic omezovat může pro HBO Max natočit X svých eposů, které se akorát nasekají na Minisérie, nebo filmy, jak bude třeba a celé to může vyvrcholit až filmovou realizací Injustice. Na straně druhé máš Warnery, kteří sice na své straně mají možná schopnější filmařské řemeslníky, ale naprosto nulový vyšší plán, který by veškeré snažení do budoucna někam směroval a místo toho se vše bude spoléhat na typickou metodu "pokus - omyl", která rozlouskne jestli se zaměřit spíš na Multivesmír, Justice Society of America, nebo další samostatné filmy. A do toho všeho mají totálně rozvrtaný management, který aktuálně si ani není jistý, jakou formou do budoucna chce své produkce distributovat a tak volí polovičaté řešení, které minimálně jednu celou roční sezónu filmů, pošlou do pekel.

na příspěvěk reagoval dragon94, S.W.A.T

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Jsou drby že velkým zásadním hráčem má být Black Adam...ale jen hustý je Dwayne podepsal smlouvu v 2014 , už dávno mohly být dva díly a objevit se v nějaké týmovce ale ne počkáme až mu bude 48 a pak možná nekdy. Štěstí je že on takhle bude vypadat namakane ještě tak 15 let protože to je jeho celoživotní přednost. Jiný normální herec by se jim na to vysral. Kolem Pattinsona klidně, to si umím představit ale chce to vizi, směr a cíl.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Tak co, nejhorší komiksovka 2020? Bloodshot, Old Guard, Birds od Prey, Wonder woman 1984, Konec zločinu v Americe?

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Měli by to fakt zabalit a vybudovat nové universum kolem Pattinsonova Batmana (za předpokladu, že bude dobrej)... Jako když poslední nadějí na záchranu DCEU je Ezrův Flash, tak je to fakt totálně v prdeli.

Ale aspoň ta TSS vypadá zatím fakt dobře.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Však se mrkni, dceu je tu od 2013 a co mají , kam se dostali. Nemají nic a nikam se nedostali. Pořád se topí v pomyslné první fázi a nemají finále. Herci jim stárnou a vše úplně zbytečné. Kdo vím kde by byly dnes kdyby vše šlo naprosto v pořádku bez chyby...

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tenhle film je zkrátka jedna velká zbytečnost a nevyužitost, která nemá divákovi vůbec co nabídnout. I ta otravná Harley má, alespoň pár dobrých vtipů a celkem slušnou akci + hyenu... Tady opravdu kde nic tu nic a ještě ke všemu je to plné totálních blbostí. A co hůř.. ještě se to celé bere absolutně vážně...

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

To že tyhle události nejsou ani špetkou zmíněný v bvs je prosté, 1984 nebyla v plánu, po fiasku Ligy se Warner snažil udělat za Snyderem tlustou čáru. Potvrzení Snydercutu přinesl až AT&T kteří naopak Snyder Cut chtějí. Warner chtěl ignorovat Snydera protože nebylo na co navazovat a kam se posouvat protože nebyla žádná vize ani směr čili nebylo k čemu směřovat ale dvojka ww už vzniknout musela. Samozřejmě že by WW 2 byla dějem po Lize a postavu Diany by posouvala dál až k Lize 2. No a najednou vyšlo z Jenkins že to bude 1984 a že nemá ráda propojené světy ala MCU ale samostatné, což ji hrálo fiasko s Ligou do karet..už prohlášení že Diana odešla od lidí popírá tento film, který prostě sere na bvs. Čili ten film totálně ignoruje dceu, první díl ještě ano, tam byl ten Wayne ale dvojka už to totálně jebe.no to létání, to je hrozný, to bylo na úrovni létání Sivany v Shazamovi, tragédie.

Související novinky

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Godzilla vs. Kong je králem box office

Godzilla vs. Kong je králem box office

04.04.2021

Kina se alespoň v zámoří a taky v Číně pomalu ale jistě vrací zpátky k životu. Už nějakou dobu tak bylo jasné, že první větší film, který se v kinech bude promítat, pravděpodobně nasytí poptávku a… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama