Reklama

Reklama

Wonder Woman 1984

  • USA Wonder Woman 1984 (více)
Trailer 1
USA, 2020, 151 min (Alternativní 145 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan). (Vertical Entertainment)

Zajímavosti (38)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 46 milionů amerických dolarů, díky čemuž je v rámci domácích tržeb Wonder Woman 1974 nejméně výdělečných filmem v sérii DCEU. (fiLLthe3DD)
  • Na YouTube kanálu Warner Bros. Entertainment lze zhlédnout „retro znělku“ tohoto filmu, udělanou ve stylu intra seriálu Wonder Woman (od r. 1975), včetně totožné hudby. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu nosí většina lidí boty značky Nike, jen zběžně zde zahlédneme také Adidas či Converse. (cmenda)
  • Snímek získal Nickelodeon Kids' Choice Award v kategorii Oblíbený film. (fiLLthe3DD)
  • V komiksech má Max Lord (Pedro Pascal) dceru jménem Emma, nicméně v tomto snímku má syna jménem Alistair (Lucian Perez). V komiksech také dokáže ovládat mysl ostatních, přičemž vedlejším účinkem je krvácení z nosu – což ve filmu také vidíme. (fiLLthe3DD)
  • Dianino (Gal Gadot) líčení bylo provedeno pouze produkty kosmetické značky Revlon. (fiLLthe3DD)
  • Když se děj přesune do Washingtonu 80. let, lze zpozorovat obchod s názvem Commander Salamander – tento obchod ve městě skutečně kdysi byl a na přelomu 80. a 90. let se těšil veliké oblibě, nicméně roku 2010 byl uzavřen. (fiLLthe3DD)
  • Dvanáctiletá Lilly Aspell (malá Diana) provedla veškeré kaskadérské úkony sama – údajně odvedla lepší práci než její dublérka. (fiLLthe3DD)
  • Děti v závěrečné scéně jsou Alma, dcera Gal Gadot (Diana Prince), a Ace, syn režisérky Patty Jenkins. Ve stejné scéně se rovněž mihne i manžel Gadot, Yaron Varsano, který je s jejich mladší dcerou Mayou na dětském kolotoči. (TwoFace)
  • Ve snímku se objevila také bývalá představitelka Wonder Woman Lynda Carter. Ztvárnila slavnou Asterii - v potitulkové scéně. (3T)
  • Ve snímku můžeme vidět mocný artefakt Materioptikon, běžněji nazývaný Dreamstone. Ten svému nositeli umožňuje vidět sny a touhy a uvést je do reality (společně s jejím samotným přetvářením). Poprvé se Dreamstone zjevil v komiksu „Justice League of America #19“ od Gardnera Foxe, nikdy však nebyl propojen s Maxwellem Lordem (Pedro Pascal). (3T)
  • Dle magazínu Variety obdržela Gal Gadot honorář ve výši 10 milionů amerických dolarů – za první Wonder Woman (2017) dostala „pouhých“ 300 tisíc USD. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl natočen na 70mm IMAX kamery, přičemž v určitých sekvencích byl poměr stran rozšířen. (fiLLthe3DD)
  • Patty Jenkins dostala za režii snímku 9 milionů amerických dolarů. (ČSFD)
  • Dianina (Gal Gadot) nová zlatá zbroj se oficiálně jmenuje „Golden Eagle“ a poprvé se objevila v komiksu „Elseworlds: Kingdom Come“ z roku 1996. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Godzilla vs. Kong je králem box office

Godzilla vs. Kong je králem box office

04.04.2021

Kina se alespoň v zámoří a taky v Číně pomalu ale jistě vrací zpátky k životu. Už nějakou dobu tak bylo jasné, že první větší film, který se v kinech bude promítat, pravděpodobně nasytí poptávku a… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama