Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Laskavost a Všeobjímající tolerance doktorky Quinnové, Sullyho, jejich harantíků, Indiánů a dalších spřátelených frakcí začne být po pár dílech lepkavá a otravná jako slimák rozpuštěný v pivu a pevně doufám, že budou žít v tom svém sladkém městečku navěky, protože kdyby umřeli a dostali se do nebe, musel by pánbíček zalézt do pekla a dát si s Luciferem mariáš, aby to vůbec rozdýchal. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách puberty se mi zpočátku tahle westernová přeslazená limonáda docela líbila, ale poměrně brzy mi odporně kladná, dokonalá hrdinka, její odporně kladný, dokonalý amant i protivné dětičky začaly lézt krkem. Těch několik snesitelných (ne až tak kladných) postav se v ději vyskytovalo zoufale sporadicky. Překvapeně koukám, že to seriál dotáhl na 147 dílů, což při obvyklé sestupné kvalitě muselo skončit opravdu sračkovitě. Dříve bych hodnotila přinejmenším 3*, ovšem dnes by mě nikdo nedonutil sledovat cokoliv, kde účinkuje Jane Seymour. 48% ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Doktorka Quinnová je pro mě taková vzpomínka na to, když jsem byla o krapet mladší, dívali jsme se na to společně celá rodina a občas se díváme ještě dneska. Hrozně se mi líbí doba, do které je seriál situován. Zajímavé westernové prostředí, hezká příroda, význačné charaktery postav, na které se těžko zapomíná, občasná komika. Přesto všechno mám pár výtek. Doba je ztvárněna dobře, i blbec pochopí, ve které době se děj odehrává, ale něco tady přece jenom chybí. Když se dívám, mám totiž pocit, že filmaři sem přitáhli všechny ty kulisy, že musely být domečky postavěny uměle kvůli seriálu. To asi není dobré. Chápu, že tvůrci mohly stavět na reálných základech, vybraly jedno z "amerických divokozápadních městeček duchů" k filmování, ale asi jde o subjektivní pocit. Dále mám připomínku k občasné naivitě a obrovským nesmyslům. Např. Hank vlastním řekněme, bordel, přesto tam ale nikdo z postav nechodí. Trochu blbost, ne? Nevadí, stejně se mi tento seriál dostal docela hluboko pod kůži... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě chodíval na základní školu a sem tam jsem měl tu angínu a ležel doma, tak doktorka Quinnová byla každodenní součástí mého léčení :-D. Sledoval jsem to a obdivoval nádhernou vizuální stránku. Dnes se už an to nedívám, protože mi to přijde nudné, ale kdysi jsem si to docela užíval, tak si dovolím dát 3 hvězdičky. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Barbara Babcock (Dorothy) byla za výkon v epizodě „Dámský večer“ nominována na cenu Emmy. (Zephyr01)
  • Jméno Sully vzniklo na základě jména autorky seriály Beth Sullivanové. (Zephyr01)
  • Keď Jane Seymour (doktorka Quinnová) čakala vo filme dieťa, bola v skutočnosti tehotná a čakala dvojičky. Keď sa dieťa v seriáli narodilo, museli podľa amerického zákona o detskej práci producenti angažovať na úlohu malej Katie Sully jednovaječné trojčatá Calabreseové. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama