Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Christopher Reeve jako Superman bude sice vždycky super, Hackmanův Luthor bude taky fajn, ale jinak je tento film úplně k ničemu. NUDNÝ příběh, žádná výrazná scéna, dementní záporák Nuclear Man, pokus o jakousi rodinnou komedii - Superman a Clark mají rande s Lois a Lacy a z toho vyplývají různé komické situace. No zkrátka myslím, že dvěma hvězdičkama jsem ještě hodnej :-D ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V Cannon Films vzkřísili Supermana, aby ho mohli nadobro pohřbít. Neuvěřitelným způsobem nezvládnutá filmařina, která je sice v dílčích scénách občas opravdu k popukání (špunt do sopky), jako celek ale nefunguje ani na elementární úrovni. Efekty jsou otřesné, herecké výkony prkenné, režie zmatená, scénář do neúnosné míry stupidní, a ačkoliv je to s devadesátiminutovou délkou nejkratší Superman, jako jediný se zdá být dlouhý tři hodiny. Tohle nikdy víc. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Neslavný konec legendy. Název poprvé v sérii nabobtnal o podtitul, rozpočet se ale scvrknul z 55 mega (první dva díly) na 17 mega a kdo z původního štábu mohl, ten potápějící se loď opustil - producenti, režiséři, scenáristi i trikaři. Reeve na to kývl jen s podmínkou, že mu pak studio bude financovat jeho vlastní projekt. Výsledný film nestojí za nic a zaslouženě v kinech propadl (utržil 15,5 mega), což vedlo k zavrhnutí pětky alias NEW SUPERMANA (producenti pro něj chtěli použít třičtvrtě hodiny materiálu vystřiženého ze čtyřky a to už v ní recyklovali trikové scény z předchozích dílů, plus Reeve v něm neměl hrát, ale měl ho napsat a režírovat) a ke skrečování celovečeráku o Spider-Manovi. Takové škody. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I'D WANT TO TELL HIM THAT I CHERISHED THE TIME WE SPEND TOGETHER, AND I NEVER EXPECTED ANYTHING FROM HIM. EVEN IF I ONLY SAW HIM FOR A FEW MOMENTS, IT MADE ME HAPPY!! No, kde začít? Jako děcko na začátku 90. let jsem viděl několikrát supermana 1 i 2 a vždy se na něj těšil, když ho dávali v TV. Třetí díl jsem viděl až později a vzpomínám si, že mě nijak neuchvátil a konečně dnes jsem završil tuto sérii dílem čtvrtým. Musím říct, že jsem se na něj podíval hlavně kvůli tomu co jsem o něm vše slyšel. Za těch víc než 20 let se můj pohled na tyto filmy změnil a dnes jsem si ve filmu více užil "kecací" scény, které by mě jako dítě nudili a naopak "souboje" Superman vs. Slunečník mi přišli naprosto hrozné a nezáživné. Film ačkoli je nízkorozpočtoví, tak na mě tak nepůsobil a pokud je tohle béčko, tak rozhodně je áčkem ve své třídě. Lex sice mohl být hlídaný víc než jen dvěma hloupými strážnými, když už byl tedy tím největším zločincem na naší modré planetě a příjezd jeho synovečka Jon Cryera mě neskutečně nadchl, protože jsem vůbec netušil, že tu hraje. Ale k věci. To nejdůležitější ve filmu je samozřejmě Lacy. Kente! Ty vole! Co jsi to viděl na té vysušené švestce Loise, když ti tam po stole leze mísa čerstvého ovoce. Běž radši zachraňovat svět. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Milá vzpomínka na časy minulé - náhodně zapnutý program s názvem S4 a světe div se, bez jediné reklamy na Nově!! To snad zaspali nebo co!? Ve scéně nemoci a pomalého zabíjení Supermana si chudák jistě nepředstavil sám sebe v realitě pár let poté, ale i takový je bohužel život. Tenhle je snový a bájivý, jak jen mohl ještě být ve zlatých 80's. Proč se nenechat unášet spolu s mužným Supermanem na vlně nenásilí, naivity, a čiré fantazie. Gene spolu s Markem byli úchvatní záporáci, často k pousmání. Tomu říkám pořádná reklama na prášky - pure and clear.☺ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu nalezneme 336 chyb, což je druhý největší počet chyb ve filmu hned za filmem Apokalypsa z roku 1979 (TheSlezy)
  • Reeve navrhl nukleární linku v reakci na globální hrozby a neúspěšné jednání Reagan-Gorbačov o jaderných zbraních v Reykjavíku v říjnu 1985. (kenny.h)
  • John Williams pre tento film skomponoval tri nové motívy, ktoré reprezentujú tri nové postavy. Skladby nesú názov "Lacy's Theme", "Jeremy's Theme", "Nuclear Man Theme". Hudbu adaptoval a dirigoval Alexander Courage. (ČSFD)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama