Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 8
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Obsazení skvělý, hudba paráda, efekty fajn, ale ten příběh je jakoby přiškrcenej a moc toho nenabídne. Je to škoda, protože to má potenciál. Tak snad tomu daji další možnost se ukázat. Já jsem si to užil a film mě bavil od začátku do konce, ale ne úplně megamoc. Takže za mě 3* a DOPORUČUJU ()

chup44 

všechny recenze uživatele

Uff... Studená sprcha a sklamanie pre mňa :-( Chcelo by to ešte hodinu minimálne, aby sa to dalo normálne pochopiť (človek, ktorý nemá pred filmom naštudované postavy, ámen) alebo radšej rozumný scenár... Fakt nelogické niekedy, málo Jokera a skrátka všetko dobré sme predtým videli v traileroch, škoda... DC potrebuje sakra nakopnúť, snáď Wonder Woman. ()

axcris 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané. Suicide Squad nie je robené pre staršie a náročné publikum. Z temna sa prešlo na vtipnú hudobnú farebnú kašu. Niektorým aspektom to pomohlo a tie druhé vôbec nefungovali. Počas sledovania mi to až tak nevadilo, ten pocit sa dostavil hneď po skončení. Žeby ten koniec..? Obsah ťaží zo spektra charizmatických hercov na čele s M.Robbie, J.Letom alebo W.Smithom. Pokojne by som si vedel predstaviť sólovky týchto ikon. Ako to ale ďalej povedať... Film nie je dobre vyvážený. Na jednej strane perfektný Joker, na druhej hlavný enemy Cara Delevingne, ona? Na jednej strane šikovný humor, na druhej ho tam bolo toľko, že mi napätie príbehu odchádzalo tak rýchlo, ako Letove scény. Nie je to zlý film, nie je to výborný film. Má na to aby si ho človek pozrel aj na druhý pokus, možno v pokoji doma nájde niečo, čo v rozosmiatych stoličkách v kine nie. U mňa ale slabšie ako Batman v Superman. A to by stačilo len trochu poopraviť scenár, nehrať sa toľko s farbičkami, alebo vidieť dáke tie nečakané, ale želané psycho scény od psycho postáv. ()

vika.evil 

všechny recenze uživatele

Moc se mi film líbil. Příběh, obsazení, hudba všechno je vynikající!! Není nic,co bych mohla vytknout. Těším se na pokračování. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, každý chváli Margot a ostatné že je pod jej úroveň, je pravda, že Margot je momentálne in a patrične si to užíva, a je pravda, že právom, veď si len spomeňme na éru Megan Fox a jej "umelecký prejav", ja by som však nesúhlasil s názormi, že na čele Margot a potom nič, taktiež ma neirituje ževraj povystrihovaný part Jareda, osobne ho absolútne nemusím a jeho vklad do charakteru Jokera mi prišiel kontraproduktívny, nuž ale možno je to tým, že ho tak strihli, alebo ho strihli, lebo bol čajový, ostatné je tu celkom fajn, treba si uvedomiť, pre koho tento film je a nečakať od neho žiadne vyššie méty, napriek tomu by som ho za bombu roka určite nepasoval, takže 70%. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek to tak nevypadalo, ale bohužel to byl jen další z naprosto zbytečných filmů. Zřejmě chtěli uplácat něco vtipného a akcí nabušeného jako Deadpool, který taky nebyl nakonec až tak peckovní, ale tady jen dokázali u DC, že to prostě neumí. Působilo to hrozně chaoticky a nedotaženě, hlavně díky opravdu otřesnému střihu, který pak i kazil vtipné momenty, kterých tam chtěli evidentně nacpát co nejvíc. Bohužel to mělo efekt, jako by byla většina z těchto momentů vytržená z kontextu. Jediná harlekýna to opravdu zachránila před naprostou katastrofou. Rádoby vážné téma hrozby mimozemského útoku na konto Supermana kvůli čemuž mělo vzniknout tohle "najednou kladné" komado, to bylo dost křečovité a klišovité. Žádný respekt k žádné postavě. Čarodějnice děsně nesympatická volba herečky a postava samotná otravná až trapná, jako ten její vztah s tím vojákem, vč. jejího démonského bratra, ani jeden z nich nijak nezapůsobili. Neměli ani na to vlastně prostor. A ta závěrečná čmáranice na zničení světa..nůůůůdaaa, bože tohle sme už stokrát viděli!! Úděsné souvislosti v ději, přehrávající Jared, dobrá hudba, ale hrozně samoúčelná. A hlavně odfkláknutá akce, nebo vzpomenete si snad na nějaký fakt kulervoucí moment, fight nebo něco takového..?! Pokud bat vs suprman dostal za 3, tak tady musím jít níž, jelikož tak prostříhanou věc jsem dlouho neviděl. DC by se na to jednoduše vykašlat. Ten uni-vesmír jako vytvořil Marvel se jim zatím nepovedl nastavit a zřejmě k tomu ani nedojde, návštěvnost je ale asi důležitější než divácká spokojenost. V tomto světě komiksových adaptací nepotřebujeme nějaké filosofické hloubky, ale také se nemůžeme nechat odbít takovýmto samoúčelným odfláknutým patosem. Nikdy už se na to znovu nepodívám. ()

Joeman 

všechny recenze uživatele

Většina z nás se tu snaží dát alespoň tři hvězdy, protože té sebevražedné sebrance fandíme, ale jde to ztuha. Původní nápad není vůbec špatný a film samotný taky není úplný shit. Jak už tu bylo řečeno, má to atmosféru, celkem dost vtipných hlášek a někteří herci výborně hrají, samozřejmě Will Smith a Margot Robbie jsou skvostní. Ale ten chatrný scénář plný nelogičností a na sebe nenavazujících hloupostí... Scény na sebe nenavazují a celé to nedává smysl. Nikdy nepochopím, jak může někdo soudný dát do (anti)hrdinského filmu někoho, kdo se umí jenom drsně tvářit a řvát a jeho jedinou superschopností je vrhat bumerang, který mu vždy někam zapadne nebo ho záporák chytí, pokud si ho vůbec všimne. A už jsem vážně alergický na nadpřirozené bytosti (pozor bude spoiler), kvedlající nad sebou nadpozemskou sílu, která rychlostí blesku ničí satelity ve vesmíru a tajné základny po celém světě, ale pak si to rozmyslí, odhodí svoji megamagickou moc a začnou se s hrdiny mečovat a používat bojová umění jak Bruce Lee (aby jim daly možnost se projevit). Načež samozřejmě stačí chvilka nekouzelnické nepozornosti a ten nejméně disponovaný hrdina "tomu" dokáže vyrvat srdce z těla a ještě předtím pronést hlášku (konec spoileru) Rozumím tomu, že scénáře hrdinských filmů nemůžou být úplně logické a už vůbec ne hluboké nebo s přesahem. Ale snad to dělají inteligentní lidi, proč tedy mají diváky za blbce a slabomyslné, to mi rozum nebere. ()

Jifo 

všechny recenze uživatele

Mám rád komiksy a jsem ochotný jim odpouštět ledacos, ale Suicide Squad mě zklamal, a řadí se spíše mezi ty průměrně zfilmované komiksy. Film je vizuálně skvostný, o tom není pochyb, ale obsahově prázdný. V podstatě se film moc neliší od Batmana v Superman. Sebevražedný oddíl se bere méně vážně, některé scény jsou vtipné a trefné, ale většina z nich není tak zábavná, jak by měla být. Původní režisérova premisa, a sice ta, že měl být film temnější a Joker měl dostat více prostoru, se mi zamlouvala více. Film zachraňují především herci. Will Smith v roli Deadshota je dobrý, ale nejvíce pozornosti (především té pánské) upoutá Harley Quin. Jared Leto v roli Jokera je správně šílený. Škoda, že nedostal více prostoru. Snad příště. 65% ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Za hudbu a za pribeh. Dojemny kecy v baru eeee to co je ve filmu o padouchach? Sme jedna rodina a vseci se deesne milujem. Ehm, how about no? Jetse ze tam byla Margotina prdelka, jinac by to asi stalo za prd. Zabijte batmana! ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Kto toto vymyslel? Film nenudí, má príbeh, zápletku... ale negatívom je silná detinskosť. Hlavné postavy sú vlastne nezaujímavé, sympatie má zo začiatku len čarodejnica, lenže po čase stráca svoj šarm... a jej super zbraň, čo mení ľudí na morušovité stvorenia a následná akcia s hlavnými postavami už patrí do triedy naivnej frašky, kde dobrý nápad končí. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Více prostoru pro Harley Quinn a Jokera a byl bych spokojenější! =) Jinak příběh, dáli se o něčem takovém vůbec mluvit, je zkrátka debilní, což se čekalo, ale osobně jsem doufal ve víc hlášek a haha momentů... Ve dvojce by měli trochu popustit uzdu fantazii. ()

Deathwing 

všechny recenze uživatele

Příjemné seznámení hrdinů s diváky. Skvělá hudba od Ozzyho Osbournea přes Rolling Stone až po Jacka Whitea. Zcela nové ztvárnění Jockera je ohromující, samozřejmě Harley Quinn je prostě kus, co v podstatě táhne celý film. Jenomže s poněkud nemastně, neslaně smutným koncem, kdy druhý záporák připomíná nějakého vzdáleného bratrance ničitele z Thora a radši o záporačce ani nemluvit. Co dodat, syn Clinta Eastwooda( Scott Eastwood), El Diablo a Harley jsou prostě boží. ()

gipper 

všechny recenze uživatele

Sebevražedný oddíl ve mně evokuje parodii na Avengers. A to myslím naprosto vážně. O tu jednu hvězdičku se může podělit pecková hudba a šílená Margot Robbie. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Som rozhodne sklamaný. Suicide Squad nemal byť zrobený takto :-( Squad neukázal nič. Jedna akcia v noci a potom posledná bitka s bossom. Čakal som akčnú nadupanú jazdu nie takúto rozprávačku, navyše s otvoreným koncom pre druhý diel. C.R.E.A.M. ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Smutný příklad toho, jak kravaťáci spláchli do hajzlu x milionů. Jsem si jistá, že původní záměr byl o 200% lepší. "... Don't tell me what to do... ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama