Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 8
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

deemcz 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem dlouho čekal a musím říct že jsem dostal přesně co jsem čekal. Skvělé postavy, parádní akce, spousta humoru a dobrý soundtrack. Nejvíce bych asi vyzdvihl postavu Harley Quinn, která už podle traileru nemohla zklamat, navíc Margot Robbie ji hraje opravdu dokonale. I postava Deadshota byla velmi poutavá, naopak hlavní záporacká čarodějka i ta nesympatická černoška docela ubrali na kvatitě filmu. Postava Jokera nebyla špatná, bohužel neměla moc prostoru, ale Jared Leto podle mého zahrál Jokera skvěle (ovšem Heathu Ledgerovi se vyrovnat nemůže), myslím že z daného scénaře vytřískal co šlo, zbytek bych asi vyčetl scénaristům. ()

tina18 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka marketingu na tento film ten bol výborný. Čítala som o tomto filme všade, videla promo a trailer, ktorý ma nakoniec aj presvedčil aby som šla do kina- čo sa ukázalo ako dosť zbytočný a nepremyslený krok. Nechcem tvrdiť že film bol úplne zlý to teda nie, videla som oveľa horšie. ALE- dejová línia v tomto filme je prakticky neexistujúca,zo začiatku to dokonca vyzeralo že nám ukazujú iba akýsi prestrih scén. "Najnebezpečnejší zločinci" sú iba rečami a ich skutky tvrdia o presnom opaku, v niektorých momentoch to vyzeralo že pozerám na partičku tých najlepších hrdinov, ktoré majú iba o trošku hustejšie reči ako ostatní. Veľké mínus bolo aj nerozvinutie niektorých postáv, ktoré ako prišli tak odišli, ( Captain Boomerang, Katana...čo, prečo?). Toto ale súvisí s veľkým sústredením sa na Deadshot-a a Harley Quin, ktorý tento film tiahli. Postava Joker-a, ťažko o nej niečo povedať , pretože vo filme mal iba útržkovité scény( že vraj vystrihnutých veľa scén) takže sa je o ňom ťažko vyjadrovať. Plusy sú ale skvelý soundtrack, kvalita natočenia, Viola Davis( ktorej som absolútne verila jej postavu despotickej postavy Amandy Waller), potešil Joel Kinnaman. Film tak na dva a pol hviezdy, ktoré si reálne zaslúži ( čo sa to tu deje s tým hodnotením, nachádzajú sa tu filmy , ktoré sú lepšie a majú oveľa nižšie percento??). SPOILER! najhoršie scéna čo sa týka absurdity je preslov El Diabla o rodine? ( WTF, veď sa s nimi pred týmto predslovom ani nebavil a celý ten čas tam s nimi vlastne nechcel byť?),škoda. SPOILER! ()

We.Vonny 

všechny recenze uživatele

Plná očekávaní jsem shlédla tento film. Podle mého okolí jeden z nejlepších filmů roku.. Ale jakmile jsem film shlédla, mé nadšení stejné nebylo. Nedá se říct, že by to byl nějaký propadák, prostě průměrný akčňák. Sejde se banda lidí, v tomto filmu jsou to záporáci, což mne velmi mile překvapilo a snaží se zachránit situaci. Co se týče té stránky humoru, zas tak vtipný mi to nepřišlo, bohužel. Určitě bych se velmi rozmýšlela, zda na to mrknout znovu. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se dočkal a po zklamání, které se mi dostalo od BvS, jsem si zpravil chuť a ještě filmům od DC šanci dávám. Ikdyž mouchy se i zde našly, a tak začnu s negativy. Především Joker. Jokerův potenciál byl ABSOLUTNĚ nevyužitý a Princ zločinu zde byl skoro zbytečný a to je škoda. I vůči Letovy, který podal na omezeném prostoru velmi obstojný výkon. Proto doufám, že se Joker objeví nejlépe v Batmanově sólo filmu. Jinak SQ byla úžasná a opravdu zábavná jízda, ani na chvíli nenudila a jsem spokojený. ()

Awesome 

všechny recenze uživatele

Kde začít... Tak třeba u nejtrapnějšího momentu celého filmu, který vlastně přišel hned na úvod, kdy byly uvedeny profily jednotlivých postav s tím, co všechno vlastně umějí, aby u toho stupidní Američané nedejbože nemuseli přemýšlet. A můžeme se hezky přesounout ke konkrétním postavám, jejichž nepřítomnost by filmu vůbec neuškodila (týpek s bumerangem, který vlastně bumerang vůbec nepoužíval a joker). Joker je kapitolou sám o sobě. Nemá cenu se bavit o srovnání Leta a Heatha Ledgera, ale Leto, řekněme, úplně nevyhořel. Co vyhořelo naprosto, bylo dost bídné využití postavy s obrovským tvůrčím potenciálem. Třetí hvězdu z původních dvou tomuto filmu dodává pouze jeho jediná vtipná postava v podání Margot Robbie, která, když už film nestál za nic, dokázala alespoň čas od času vyloudit nějakou tu hlášku a pobavit diváky. ()

JurkoNatalka 

všechny recenze uživatele

N: Krásna podivaná na bandu creepy magorov a ich pleasure z krviprelievania. Bohužiaľ však dejovo maximálne slabé, s hlavnym zloduchom - čarodejkou z béčkových filmov vysielaných v primetime každý víkend na tv markíza. Škoda za nevyužitý potenciál vytvoriť filmové umelecké dielo s týmito krásnymi psychopatickými postavami. A prosím telenovelu na tému Harley queen a Joker. Žrala by som ju viac ako babka o 9 ráno Sladkú Valentínu.65 per.--------- J:Komiks Suicide squad patrí ktým slabším veciam od DCcomics. V poslednej dobe sa jedná o seriu na ktorej sa len zaúčajú nove tváre vydavatelstva či už scénaristi alebo maliari. Podobný pocit som mal aj z filmového spracovania. Hlavne po scénaristickej stránke.Velká škoda,že sa pod Ayerovou taktovkou nekoná nový komiksový Training day alebo End of watch. Film je vlastne len plný krátkych medailonov k postavám ktoré ale skoro nič nevysvetlujú.Nesympatickí záporáci ,čo je poslednú dobu velký problém vačšiny komiksových filmov. Vizuálne spracovanie je výborné, výborné a asi aj najlepšie z celého filmu bolo aj spracovanie Harley Quinn a Jokra škoda, že z filmu bolo vystrihnutých vela scén práve tejto dvojky na žiadosť štúdia pre ich velkú mieru násilia, uvidíme ako dopadne režisérska verzia filmu.Každopádne dúfam že Harley alebo Joker sa dočkaju aj samostatných filmov. 70per. ()

Callistor 

všechny recenze uživatele

Trošinku jsem se bál, jak unesu bandu záporáků. Přeci jen, to, že záporák alespoň v těch filmech vždy prohraje, je částí nepsané dohody mezi fanouškem a světem komiksů. Od filmu jsem právě očekával, že klaďas bude poražen. K tomu ale vůbec nedošlo. Samozřejmě se ukázalo, že zlí jsou vlastně dobří a jak se mají všichni rádi. Zavřít oči hrůzou jsem ale musel u nového Jokera, který byl jednoduše strašný. Tak se snažil napodobit něco úžasného, až to přehnal a vypadal jako šašek (nebo nevypadal?). ()

Van_Stajpen 

všechny recenze uživatele

Dobrý akční film. Sice nenadchl, ale ani nezklamal. Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdami, ale i díky několika úplně zbytečným postavám ve filmu (ten muž s bumerangem třeba) dávám za 3! Margot Robbie bych ve srovnání z Vlka z Wall Street ani nepoznal (ta maska s kostýmem byla skvělá)...Jared Leto byl úžasný. Ani jsem do ted netušil, že je takový dobrý herec... ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání, čekala jsem od toho trošku víc. Ale za posledních deset let, co chodím do kina, mě zklamal každý film, asi je to tím, že se na něj vždycky hrozně moc těším. A sebevražedný oddíl mě zklamal méně než ty ostatní. Jinak je to moc dobrý akčňák, hlavně Margot a Smith jsou skvělí. A to, jak dopadl "ohnivec" hernandez, mě málem položilo. jinak, skvělá hudba, skvělé efekty a super obsazení. Doporučuji. ()

snobold 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto bombastická, každý ze záporáků má svoje "intro", kde se popisuje kdo a co je to vlastně zač, takže i nezasvěcený člověk má hned představu o jednotlivých schopnostech "hrdinů". Záporáci se hlavně chovají tak jak se záporáci chovat mají, což se NEDÁ říct o druhé polovině filmu, kde ze záporáků se de facto stávají klaďasové. Po scéně v baru jsem měl sto chutí odejít z kina. Nakonec jsem to nějak překous, ale strašně to kazí celkový dojem. Hlavním lákadlem je naprosto úžasná Margot Robbie aka Harley Quinn, neustále hláškuje, je správně šílená, naprosto luxusně podaná Harley. Bez ní by ten film byl sotva na 2 hvězdy. Jared Leto aka Joker se mi taky velice líbil. Film má tempo, utíká rychle, hudba je fantastická, mělo to potenciál, bouhžel vidět to, jak se v každém nakonec probudí duše klaďase mi přišlo možná až trapné a bohužel předvídatelné. Dávám 3* a to jen díky úžasné hudbě a skvělé Harley. ()

Mckay 

všechny recenze uživatele

Zde se nabízí srovnání s Avengers od Marvelu. Marvel má nad DC zatím velký náskok a DC s batman vs superman moc nepřesvědčil zatímco s mužem z oceli to tak špatné nebylo.Každopádně sebevražedný oddíl dopadl v celku dobře a touto cestou by se mělo DC ubírat.Co se týče hereckého obsazení asi není co vytknout ,kromě té paní co to má celé nastarost. Místo ní bych raději viděl herce/herečku známějšího jména.Jinak Smith a hlavně Leto vše bylo v pořádku.Jokerova holka je taky cool,dokonce nejzajímavější postava v partě ,ale v podstatě nemá co nabídnout co se týče schopností. Soundtracky taky v pořádku hlavně Queen na konci.Příběh je nic moc je to spíše takové seznamování z novou partou ,ale už od začátku se něco děje a film nenabízí vyloženě nudné pasáže a dialogy.Navíc jsou super filmečky s Jokerem a jeho milou.Hlavní protivník je na začátku prezentován jako neporazitelná bytost ,ale pak si v podstatě ani neškrtne,což je škoda.Ono vůbec finální souboje od DC jsou oproti Marvelu slabé.Každopádně je to něco jiného než nabízí Marvel. Sebevražedný oddíl je trochu temnější a drsnější ,ale má i nějaké ty hlášky.Takže takhle ano ,ale Avengers 1 a 2 jsou lepší. Marvel má hold skoro všechny super hrdiny. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Milujem tvoj parfém. Čo je to, pach smrti?" Keď by v slovníku bolo niečo pod slovným spojením režisérska štetka, s určitosťou by tam bola fotka Davida Ayera. David bol pred DC a Warnerov tým pravým s kým môžu vytierať riť a ešte im za to bude ďakovať a bozkávať topánky. Keď dáte režisérovi vskutku samovražedný termín na napísanie scenára a aj v podstate natočenie filmu - po natočení filmu pustíte do éteru trailer od ľudí, ktorý so snímkom nemajú nič spoločné a v podstate skrz strih vytvoríte úplne nový film s inou atmosférou - na základe ohlasov na trailer pretočíte štvrť filmu a jednému z mála skutočných hercov na pľace vystriháte polovicu jeho scén (RIP Mr. Joker) tak by každý režisér s kúskom sebaúcty šiel vypáliť štúdio do základov. Nie však David , ktorý má jediné šťastie, že sa Jared do úlohy Jokera nevžil až priveľa. Samotný film na tom miestami nie je zle, len je problém, že tých miest je málo, nijako na seba nenadväzujú, scény a príbehy začnú a nie sú dopovedané - lebo jednoducho skončili na zemi v strižni. Ako už bolo viackrát spomenuté, Margot alias Harley kraľuje celému filmu a zvyšok sa jej snaží len sekundovať (ako moc za to môže strih, ako v prípade Jokera je už zbytočné špekulovať). Áno, film môže zachrániť režisérky zostrih, ale po tom všetkom, môžem len citovať Jareda k predstaviteľom štúdia: FUCK THEM!!! ()

barsy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem asi dostatečně nepochopila celkovou zápletku. Co to jako bylo? Nějaká prehistorická bytost, kterou našli někde v jeskyni? To bych od DC po Jokerovi nebo Dentovi moc nečekala. No, ale upřímně až na tu příšernou zápletku to vlastně nebylo až tak hrozné. Celkový nápad, že z padouchů udělají jakousi bojovou jednotku se mi fakt líbí. Co mě také celkem naštvalo, že ostatním postavám nedávali moc velký prostor. Třeba takový Killer Croc tam byl snad jen proto že proplaval kanálem. Překvapila mě i Harley Quinn, která byla opravdu skvělá a i Joker byl v podání Leta super, ikdyž Ledger byl jako Joker mnohem lepší. Dávám 2* dolů za zápletku a příliš americky trapné scény. ()

les62 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem se dvakrát v ději ztratil a už druhý den přemýšlím, jestli se mi ten film líbí nebo ne. Což je určitě z hlediska autorů fajn, když nad filmem někdo přemýšlí :-). Nicméně by asi filmu prospělo o něco méně postav, ale pro mne zasloužené tři hvězdy, které třeba změním po dalším zhlédnutí. ()

BladeBlood 

všechny recenze uživatele

Začněme mínusy, k tomu lepšímu se dostaneme později. Jsou zde zřejmé nedodělanosti, taky věci, se kterými si režisér evidentně nevěděl rady, tak místo řešení v počátcích prostě udělal něco ještě víc neuvěřitelného. První věcí jsou postavy do tuctu - krokouš pronese za celou dobu jednu dobrou hlášku, bumerangtýpek ani jednu, ten tam prostě jenom je. Druhá věc, režisér si vymyslel obrovského bratříčka, který má neuvěřitelnou sílu, ejhle, není se ho jak zbavit, co s tím tak asi budeme dělat? Co takhle dát jednomu z našich superhrdinů ještě větší sílu, než má bratříček? Jo, to je dobrej nápad, jdeme na to. Škoda, že si na tohle vzpomněli až na uplném konci filmu. A jedna z ddalších věcí a velkých nedodělaností je.. Proč sakra vložím důvěru do příšery, která se umí přemisťovat kam chce, kdy chce, prostě.. Jo, mám srdce, můžu ji zabít, ale co je to platné, když se otočím a už tam nemusí být. A nakonec. Jsem sám, kdo viděl titulky a říkal si, co se stalo? Ten konec byl strašně nedodělanej, je to jak kdyby někdo ukončil hovor uprostřed, zapomněl svoji myšlenku a nedořekl ji. Ale abych nebyl jen negativní tak. Harley je nepřekonatelná, má spousta hlášek, je fajn, to asi nemůže popřít nikdo. Soundtrack byl taky opravdu dobrej, film neměl prostoje - vcelku vyváženost mezi akcí a hovorama, což upřímně řečeno jen málo filmů umí. Finálně ale jen 3 hvězdičky. U filmu jsem se pobavil, občas jsem ale jen koukal a říkal si:"Co se tam právě děje, jak je to možný?" ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama