Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 10
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (12)

Temný případ (2014) 

První série naprosté absolutorium, druhá série propadák. Ve výsledku se to ještě pořád drží nad 90ti procenty a mezi seriály to aktuálně zaujímá 16. místo, stejně je to ale tristní, protože bez dvojky to bylo na bedně - dokonce snad druhý nej seriál všech dob, a ta dvojka přitom není dvojka, ale jednička něčeho úplně jinýho... Jasně, kvůli portálům jako je IMDB nebo ČSFD to nedělali, ale stejně by jim to jednou mohlo přijít líto, že zabalili a prodali coby šperk kus obyčejnýho uhlí, čímž zpochybnili i kvalitu dříve s láskou broušeného drahokamu. Já osobně bych tedy coby tvůrce tu dvojku jako Temný případ nepojmenoval ani náhodou. Tak snad se to rentovalo aspoň finančně. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Uf! To byla jízda. Zapomeňte na seriál. Tohle je osmihodinovej film, ze kterýho bych nevypustil pro nadbytečnost ani vteřinu. Masakr! McCanaughyho předabovanej šepot už mě chvílema vytáčel, ale jinak to byl koncert všech a všeho. Šel jsem do toho na základě chvály, která se ke mně na to donesla, ale předčilo to všechna očekávání. Fantazie, brilantní! Světlo vítězí! ()

Série 2 (2015) (S02) 

Proč se to mělo jmenovat stejně? Proč z téhle sračky udělali dvojku něčeho tak mimořádnýho, jako byla série s McConaughym a Harrelsonem? Nebyl tam jedinej společnej styčnej bod..?! Tohle je dobrý jen k tomu, aby to jedničce kazilo rating... A asi se to i líp prodávalo. (A máme to, sám jsem si na to teď odpověděl.) Ale bejt toho kupec, tak chci svý prachy zpět. Protože jednička měla všechno, a tohle nemělo nic. Jen to dobrý jméno, který to úspěšně zadupalo do země. Jediným skutečným důvodem k vraždění tady byly ty nekonečný dialogy - testy otcovství, adopce, miluju tě, taky tě miluju... Karikatury lidí, karikatura světa. Ty vole..! Mega mega zklamání... ()

Série 3 (2019) (S03) 

Vynikající herecké výkony, práce maskérů na Oscara. Po technické stránce dokonalá záležitost. A příběh? O dvou policajtech, kteří rozumu moc nepobrali a fatálně selhali hned dvakrát při řešení případu, na který nakonec stačil stařec zatížený demencí. ()

The Great War and Modern Memory (2019) (S03E01) 

Párkrát se jim rozostřila kamera, což mohl být, a asi i byl záměr. Jinak tomu není co vytknout. Pochopitelně mě nemálo zajímá, co se bude dít dál. ()

Kiss Tomorrow Goodbye (2019) (S03E02) 

Všechno dokonalý, jen se toho tady moc nestalo... ()

The Big Never (2019) (S03E03) 

Hrají si s náma. Navozují dojem, že to mohl být kdokoliv, hlavního hrdinu z toho nevyjímaje. To vůči nám samozřejmě není fér, atmosféru tomu ale upřít nelze... ()

Noční krajina (2024) (S04) 

Beru to jako studijní materiál. Když v jednom seriálu otevřete 99 různých témat, tak to neurazí 99 postupných kroků k vyšší kvalitě. Je jich už tolik, že můžou diváka (mě) vychýlit z přímého směru k pointě. Můžou způsobit (a způsobily), že jsem zapomněl, o čem to má vlastně celý být. Byl jsem z toho už tak dezorientovanej a nesoustředěnej, že bych se bez té pointy klidně obešel. Přišla až v momentě, kdy už jsem o ni ani nestál, kdy už mi to bylo celý putna. Čeho jsem si ale ve všem tom balastu stihl všimnout, že si vůbec nevybavím Annie, kolem které se to nakonec mělo všechno točit. Že se v tom seriálu snad vůbec neobjevila, maximálně možná na nějaké fotce..? To, co považuju za jednu z mnoha chyb této série Temného případu, je jistě chloubou, protože uměleckým záměrem paní režisérky. Mě o svých kvalitách nepřesvědčila a v budoucnu se rozhodně nehodlám soustředit na její tvorbu. Tohle patlámo, který splácala, všechny ty vedlejší linky, úchylky, divnosti, podivnosti, šílenosti, ústřely mi evokují káču, která se různě motala a motala, aby se nakonec zastavila na pětatřicítce. Chvilkama zabrousila mnohem výš, chvilkama to vypadalo, že se snad zarazí o úplné dno, ale nakonec na té mojí pomyslné dráze doklopýtala ke dvěma upocenejm hvězdám. Už jenom za tu jeskyni by to chtělo víc - těch prachů, co to muselo Woodyho s Matthewem stát… Jejich první série zůstává tou jedinou, kvůli níž jsem si tenhle seroš oblíbil. A stejně jako tenkrát Matthew, i já bych si přál, aby nakonec světlo porazilo temnotu. Tak že by ta pátá série, co už ji tady ČSFD avizuje..? Po pravdě tomu už nevěřím. ()

Part 1 (2024) (S04E01) 

Ohňostroj podivností. Atmoška good. Těším se, co bude následovat. ()

Part 2 (2024) (S04E02) 

Ani by mi snad tolik nevadilo, že tady není ANI JEDEN (!) člověk normální - obyčejnej, prostej, bezproblémovej, vyrovnanej, usměvavej…, ale obávám se, že to spěje k jednomu ohromnýmu WTF. Za něj budu případně trestat později, pro tento díl jsem svoje výhrady zmínil plus to uložení toho hrůzného, děsivého nálezu na stadionu- všem včetně dětí na očích- to už je za mě too much sci-fi. Snaží se to jen šokovat, ale bude to prázdný - můj odhad po dvou dílech. ()

Part 3 (2024) (S04E03) 

Kdepak čupakabra…jasně, že to bude mít naprosto logické vysvětlení. Včetně toho, že místní, kterých je tam 5 a půl, si mezi sebou ještě neřekli ani to, že vědci ze zdejší polární stanice zemřeli strašlivou smrtí. Média taky nula, do téhle pustiny asi tahle vymoženost ještě nedorazila. Ano, pojal jsem k tomu značnou nedůvěru i s tím rizikem, že si budu muset sypat popel na hlavu. ()

Part 4 (2024) (S04E04) odpad!

Jak píše hodně z vás- není to špatný. Podle mě je to totiž prachbídný. Dramatický situace vycucaný z prstu, nesmyslný vedlejší linky, šedesátiletá vyžilá Fosterka coby neodolatelná samice, řídkej, utahanej děj zahuštěnej příšerama bůhvízjakýho světa… A fakt by mě zajímalo, kde se tam ta její ségra mohla utopit na otevřeným moři..? To se podle mě ale prošla... Nechybět už jen 2 díly do konce, tak to zabalím. A myslím, že to i udělám, je to ztráta času. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama