Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Recenze uživatele darthvader77 k tomuto seriálu (15)

Season 1 (2017) (S01) 

Tahle série trpí příliš velkým počtem záporáků: Ward a Joy, Hamond, Gao a Bakuto se perou to o místo hlavního záporáka a podle toho to taky vypadá. Nikdo nedostane pořádný prostor nemluvě o tom, že většina z nich nemají žádnou agendu do chvíle než jim to protagonista umožní, speciálně Hamond je v tomhle hodně vtipný, který otočí o 180 stupňů poté, co se "zbaví" Ruky. Connie a Danny jsou nejhorší love story, jakou jsem kdy viděl. Chlap se chová na začátku jako zfetovaný stalker, neustále jí otravuje a dolýzá na ní a pak ve druhé půlce sériálu vřeští jak pavián, že mu lhala ačkoliv to byl on sám, co za ní dolézal i když ho posílala pryč. No a to že s tímhle tím exotem hupsne do postele ani ne po tejdnu tyvole tohle je fakt síla. No a nechtějte abych mluvil o celém tom "no kill rule". To co Batman a Daredevil dokázali udělat s Grácií to Iron FIst proměnil v největší utrpení, které se nedalo poslouchat. Poprvé v životě jsem na netflixu musel zapínat tlačítko na zrychlení. Nidko tady se nechová konzistentně, každá postava otáčí názor každý 30 vteřín a nejlepší, co ten seriál nabídl je napojení na zbytek Netflix MCU. Danny sám je nesympatické hovado, které se chová jako totální kretén bez ohledu na kohokoliv. Ta mentální zaostalost neodpovídá člověku, co je schopný udělat tolik věcí kolik dělá. Tenhle seriál si svoji špatnou pověst zaslouží. ()

Sníh ustupuje (2017) (S01E01) 

No tak jsem shlédl pilot Iron Fista no a nechvalně nejhorší věc, kterou M(a)rvel kdy vypustil je tady. Scénář absolutně rezignoval, jako u komixovek vždy musíte mít laťku trochu nižší než jindy, ale tohle to už bylo pravděpodobně na úrovni Fast and Furious/Transformers řízené LSD a teletubies. Hlavní hrdina se objeví po 12 letech s charismatem zfetovaného bezdomovce a očekává, že mu všichni padnou kolem krku. Chová se jako totální kretén, který fyzicky ohrožuje lidi, mluví jako pomatenec a je sympatickej zhruba asi jako průměrný gestapák. Nic nedává smysl je to ještě pomalejší než pilot Cage a vrchol všeho imbecilní, kdy záporáci místo toho, aby ho otrávili v tom blázinci, tak ho tam kdo ví proč nechají. Jedině to zachraňuje Sparťan Davin Wenham, ale ten tam byl zatraceně málo. Přetrpím zbytek abych mohl koukat na Defenders ale teda tohle je síla ()

Shadow Hawk letí (2017) (S01E02) 

Tohle je fakt "cringe" jako hovado. Pomalé tempo a jedinný kdo to zachraňuje na jednu hvězdu je relativně charismatický Wenham. Není mi jasné, proč zaporák nutí nějakou úplně cizí holku podepisovat papíry, když tím akorát musí vzbudit podezření speciálně, když to jde zařizovat ekvivalent Trumpa Jr. Iron Fist pořád sympatickej jak kulka do hlavy. Iron Fist sám má teda zatraceně velké problémy se sebeovládáním na to, že strávil 12 let v ekvivalentu Budhistického kláštera, kde by jednou se základních věcí by byla kontrola vzteku. Druhá půlka to už jakž takž zachraňuje s odhalením titulní schopnosti seriálu, rozkolem mezi otcem a synem a Joyiným emocionálním prozřením, ale je to pořád nemastné neslané. Divák je prostě nechán příliš přítmí, když se to snaží navázat na Ruku. Možná téhle epizodě zvednu později skoro potom, co se vysvětlí jak to navazuje na Daredevil season 2. ()

Úder hromového kanónu (2017) (S01E03) 

Je síla když nejlepší na celém seriálu jsou věci ze zbytku universa. Hogarthová ukázaná v lepším světle je na jedničku, kdyby jste neznali ostatní série, tak by jste si mysleli, že jde o úžasně hodnou osobu, což je zajímavé pojetí. Madam Gao jako členka Ruky to je zajímavý vývoj a docela dává smysl, Fiskova reakce na to, že dva lidi z jeho obchodních partnerů jsou členové tajné organizace by byla zajímavá. Celé to tajemství kolem Meachumů zajímavé. Přesto scénář dostává zase na budku. Grázlové se vloupají k Číňance o které vědí, že sotva Dannyho zná. Objekt který má ukrývat člověka, který předstírá mrtvého má horší zabezpečení než Pražský hrad. Iron Fist z nějakého neznámého důvodu má probém přeprat jednoho chlapa, ve srovnání s Dardevilem pěkný chcípák. Backstory je dávkované stále naprosto směšně. Iron Fist se pořád chová jako kretén a neumí se vůbec kontrolovat (cringe scéná v dodgu. Jako je to už lepší, ale pořád docela síla. No jsem zvědavý an další epizodu. ()

Osmiznaká dračí dlaň (2017) (S01E04) 

Tak se to začíná pomalu ale jistě rozjíždět protože to masivně zachraňuje akce. Ruka nedává vůbec smysl, chtějí kontrolovat Danny enterprise a tak vymyslí stupidní překomplikovaný plán zahrnující oživení a držení chlapa někde v baráku místo obvyklých praktik jako rukojmí nebo vydírání. Všimnou si že Hamond si odskočí, ale že tam přivede Iron Fista tak to už ne. Přesto přese všechno byla tohle daleko nejlepší epizoda, která se protlačila aspoň do průměru, ale teda aby seriál potřeboval 4 epizody na rozjezd to je síla. No a nemluvím o tom, že lidi, co se snažili pozabíjet, tak najednou jsou kámoši jako by se nechumelilo. No a ten prodej léků to byl cringe jako prase. Nicméně to mělo i relativně cool ending. ()

Leknín utržený pod listem (2017) (S01E05) 

Tak tohle bylo skoro na odpad. Tohle už nepůsobí jako součást Marvelu, ale parodie.  Ward ukazující prostředníčky a zfetovaný herákem je důkaz toho, že na něčem jedou scénáristi. Danny a Colleen jsou horší love story než Twilight a fakt, že po několika epizodách scénáristických hoven se tvůrci rozhodli pro romantickej subplot ukazuje, že si s diváka dělají prdel. Takže to zase masivně zachraňuje jako vžd šarmantní Rosario Dawson a Madam Gao s rukou. To je jediné, co to drží od odpadu. ()

Z jeskyně vychází nesmrtelný (2017) (S01E06) 

Konečně díl, který působí že se odehrává ve stejném vesmíru jako zbytek show. Madam Gao vynikající a přináší mnohá odhalení. Tato epizoda je snesitelnější než předchozí protože se jedná o skoro non-stop akci. A tady je vidět, že když se tvůrci soustředí jenom na akci a nesnaží se předstírat, že umějí psát dialogy, tak to dobře odsýpá. I ty asijský hlášky, které působili retardovaně v minulých epizodách, tak ve svém prostředí znějí líp. Všechny boje jsou výborné ruská dvojčata, sexy vdova a samuraj to byla radost pohledět na choreografii. Scénář pořád skřípe a Wardova dějová linka o závislosti stále ukazuje, že scénaristé něco hulí, ale tentokrát to bylo přehlušeno výborným turnajem a napínavým dějem v nemocnici. Tak snad to zase nespadne. ()

Vyvracení stromu (2017) (S01E07) 

Tak utrpení zvané Iron Fist pokračuje. Horší love story než Twilight opět dostává moc prostoru a já trpím. Opravdu tohle bych pouštěl u výslechu, protože se nedá, to pak povíte i to, co nevíte. V seriálu o válečníku bojových umění se furt řeší hovna typu firemní meetingy, jak se kdo cítí a na rozdíl od zbytku Netflix verse je to celé prostě totálně cringe. Drsnější závěr naznačuje, že tempo už se trochu zvyší. Ale ani s jako vždy famózní Madam Gao to není na víc než na jednu hvězdu z milosti. Nebýt jí tak je to odpad. ()

Požehnání praskajících kostí (2017) (S01E08) 

O chlup lepsi v mych očích než poslední epizoda, ale stále to je scénaristicka blamáž. Na to že by už se to mělo chýlit k závěru tak tempo je vražedný. Není mi jasné kam ten sourozenecký gang směřuje ale vypada to na nic. Claire a Gao drží show nad vodou. ()

Paní všech muk (2017) (S01E09) 

Druhá nejlepší epizoda seriálu, skoro bych dal čtyři. Hamondův návrat absolutně boží bylo uspokojující, když vytrolil toho spratka Warda. Scéna se zmrzlinou a Kylem tragická, ale setkání s Joy dojemné. Madam Gao a Claire ten seriál táhnou no a překvapivý závěr navnadil konečně na další díl, což je něco, co mi chybělo od začátku seriálu. Jinak ovšem scénáristická impotence to pořád táhne ke dnu, celé to drama Iron Fista působí jak kdyby to psali scénaristé Ordinace v růžové zahradě a vůbec nechápu, proč z toho dělají větší problém než to je přes to poslední epizody vypadají, že snad budou stát za to. ()

Černý tygr krade srdce (2017) (S01E10) 

Opět silnější epizoda, která díky několika dějovým liniím a absenci otravného Warda se znovu řadí mezi to lepší. Scénář pořád skřípe jak nenamazané dveře a celý Bakuto vs Gao věc je retroaktivně dost podezřelá, ale líbil se mi zvrat s Davosem. No a závěr opětovně navnadil na zajímavé finále, tak uvidíme, co se bude dít. Hamondův vývoj po vzkříšení je extrémně zajímavý a jsem zvědavý kam to poputuje. ()

Zaveď koně zpět do stáje (2017) (S01E11) 

Nejtrapnější love story v historii kinematografie to zase celé sráží na jednu hvězdičku. Všechny ty kecy o důvěře, lásce, nejdřív prosí po odpuštění, pak bojuje za Ruku i když ji Ruka zradila, tyvole kdo tohle psal tak si dal nějaký Svatý Grál mezi drogami to nelze jinak vysvětlit. Takže jedna hvězda je poctivě vydřena Dawsonovou a charismatickým Wenhamem, kteří tuhle sračku se snaží zoufale udržet nad vodou. ()

Zastav velkého šéfa (2017) (S01E12) 

O trochu lepší akce, ale scénář už je schizofrenické zoufalství. Danny je překvapený, že člověk, který se ho pokusil zabít zradí vlastní rodinu. Love story je s každou další epizodou horší speciálně, když chemie žádná no a kecy o tom, jak jsem s tebou našel něco nového po týdnu soužití působí jak sůl do rány. Celé to drama kolem nezabijení udělal Daredevil milionkrát líp, tady všichni působí jako historky. Od odpadu to drží jen akce samurajský duel jsem si užil a jako vždy výborný Wenham, ale to je tak všechno ()

Drak si hraje s ohněm (2017) (S01E13) 

Hogarthová to řekla nejlépe, celá série je shitfest plný výlevu emocí. Finální konflikt působí debilně, Hamond postrádá jakýkoliv praktický důvod na Dannyho něco házet, jenom si tím debil způsobil vlastní smrt. Ward je prostě zmrdeček, co mění strany víckrát než Itálie a jestli to, co s ním Hamond dělal má považovat za týrání, tak chci být taky takhle týrán. Zvracet se mi chce velebnosti. Iron Fist se neustále vzteká jako nesnesitelnej malej harant a všechny postavy tu mají emocionální výzralost autistickýh dětí. Finální fight nemastnej neslanej Ward znovu vrazí otci kudlu do zad a je to opěvováno jako hrdinství ačkoliv pár epizod zpátky to měl být skoro hororový moment když ho ubodal. Joy najednou chce zabít Dannyho, ačkoliv Hamond obviňující ho z překupnictví drog ji donutilo na něj zanevřít. A proč Joy potřebuje Dannyho zničehonic mrtvého aby se vrátila k životu? Proč Davos najendou chce zabít Dannyho po tom, co mu xkrát zachránil život? Jak mu to pomůže k situaci. A akce příliš málo prostě sračka. ()

Season 2 (2018) (S02) 

A pořád je to sračka! Iron Fist je největščí chybu, kterou kdy Marvel udělal, protože takhle něco debilního to se fakt nevidí ani ve Fast and Furious a i ta scéna z A-Teamu kde létají s tankem dává větší smysl než tenhle ten myšmaš. Pozitivum oproti první sérii je, že spravili plynulost děje, takže člověk už nechce spáchat harakiri hned po první epizodě. Ale tahle série bohužel musela pokračovat v tom co připravila ta první a tak dementní pizda Joy Meachum nejhorší postava s nejdebilnější motivací od dob Kylo Rena musela působit jako jeden ze dvou záporáků. Davos sám o sobě by byl dobrá hrozba, ale protože asi aby divák pochopil, že je opravdu zlý, tak z Kung-Fu Punishera z něj udělali něco, co vylezlo kreslených seriálů, co dávají v Sobotu ráno. Nemluvě o debilní Wardově linii jehož problémy mne zajímají zhruba asi stejně jako to hovno co spláchnu do hajzlu. Potěšila účast Turka a Misty a napojenost na ostatní seriály ale to nestačí: Rosario Dawson zase nikde, to jí skončil kontrakt? A to nemluvím o tom, že namíchat do toho asasína s dvojí osobností to fakt ukazuje, že někdo byl na drogách a velkejch., Následný závěr s přesunem síly, kdy záporák stupidně nezničí jedinou věc co mu může ukrást schopnosti a nezabije lidi co ví o rituálu no to byla prasárna. No a nevysvětlený deus ex machina návrat schopností Dannymu to tam dali pravděpodobně aby lidi nalákali na třetí sezónu no a jak to dopadlo vidíme. V konečným důsledku Gao a Ruka byli mnohem lepší v první sérii. Druhá série je prostě scénaristická prasárna psychopati Joy a Ward zase na svobodě milují jak všichni ignorují, že Ward najal zabijáky na Dannyho protože to je samozřejmě normální. Doufám, že tohle hovno se vracet do MCU nebude a pokud ano tak bude masivně retkonováno. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama