Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Psychologickou propracovaností snad ještě dál než Daredevil. Stačilo pár epizod a o všech postavách, i těch sebevedlejších, jsem věděl tolik, že by na to jiné seriály potřebovaly minimálně dvě sezóny. Jedinečný počin, který se svou podstatou zásadně vymyká všem superhrdinským zvyklostem, ale z Jessicy Jones dělají dvě vztahové dynamiky. Tou překvapivě silnější a emocionálnější je girl power mezi Jess a Trish, pouto, které je dost možná nejuvěřitelnějším a životně nejpotřebnějším komiksovým přátelstvím všech dob. Tou druhou je pak samozřejmě toxická síla mezi Jessicou a Kilgravem, pnutí, které hlavní postavu z velké části definuje. Právě tam ale směřuje moje jediná obava. I v rámci úspěchu Netflixem budovaného vesmíru je plánovaná druhá série zapotřebí, ale její nezbytností si díky příběhu o překonávání limitů vlastního já a odpouštění jiným i sobě samé nejsem jistý ani trochu. Jako samostatný příběh rozhodně za pět, takhle na poslední chvíli cukám zpátky a počkám, co přinesou věci příští. 2. série - 85% - Zatímco ostatní Defenders mají svoje typické prostředí nebo rozpoložení a Daredevil válčí s morálními dilematy, Luke s těmi sociálními a takový Iron Fist zase s mystickými, Jessica stále nejvíc bojuje sama se sebou. Právě ona nepotřebuje kulisu New Yorku, nepotřebuje, aby jí protivníka dělal Kilgrave, nepotřebuje vlastně nic a díky tomu je tak nejsamostatnějším počinem Marvel-Netflix aliance i nejzajímavějším a nejsilnějším charakterem. Sám jsem byl v šoku z toho, že celá sezóna si vystačí i s absencí dlouhodobého záporáka, protože nově příchozí buď jen nenápadně přihrávají (Pryce) nebo antagonisty nejsou (Alisa). Překvapivě nejnenáviděnější postavou druhé sezóny je tak jednoznačně Trish. Ne kvůli zpěvu oblíbeného megahitu It's Patsyyy, ani kvůli rozporuplným vztahovým rozhodnutím, ale kvůli spoustě činů, které působí, jak kdyby dělala naschvály svým blízkým, Jessice i sama sobě. Právě kvůli ní je zážitek tentokrát o malý krůček slabší, ale už to, že dokáže seriál i bez vy-víte-koho držet krok s napětím nacpanou první třináctkou epizod, je pochvalou samo o sobě. 3. série - 80% - Nepřekvapivě pořád velmi teskné, na správných místech až bolestivě pravdivé a v první řadě vypovídající o tom, že někdy ti nejpalčivější vnitřní démoni vystupují na povrch ve společnosti zdánlivě banálních problémů. Poslední sezóna bloudění titulní hrdinky je zdaleka nejcivilnější a ačkoli žádnou dlouhodobou linku celého Defenders univerza nerozvíjí a o svých souputnících hovoří jen velmi sporadicky, líbí se mi, že právě konec je jaksepatří melancholický. Opět s Jessicou, jejíž nejlepší kamarádka je buď lahev dobrého pití nebo nevlastní sestra, se kterou je víc starostí než radostí. Čistě komiksových prvků se tentokrát vyskytuje naprosté minimum, což je snad ten důvod, proč si to rozlučka od kritiků i diváků docela slízla. Já si ale budu ten posměšný úšklebek Krysten Ritter pamatovat s patřičnou vděčností. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Latka bola Daredevilom možno nastavená až príliš vysoko. Jessica Jones je stále o úroveň vyššie ako ostatné doterajšie Marvelovské seriály (Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter ...), ale v porovnaní s tým čo Netflix predviedol s Daredevilom je ich ďalší zárez do Marvel univerza predsa len sklamaním. Jessica Jones by chcela byť ako Daredevil, temná, jemne noir, napätá, ale na rozdiel od Daredevila nie je tak dobre napísaná. Hlavná hrdinka nemá toľko charizmy a skôr než by bola komplexnou postavou svoje konanie mení v závislosti od toho ako si to vyžaduje momentálne scenár, nemá natoľko charizmatické vedľajšie postavy s ktorými by chcel divák tráviť tých takmer trinásť hodín a náznaky atmosféry je badať iba v niektorých scénkach než by sa niesla celým seriálom. Mnoho načrtnutých tém nerozvádza a miesto toho sa sústredí na neraz zbytočné vedľajšie línie ktoré nikam nevedú a to ma za následok, že vo viacerých epizódach je tej vaty viac ako by bolo vhodné a celý seriál skôr než by sa hýbal vpred prešľapuje na mieste. Jessica Jones by chcela byť vážna, temná, prepracovaná, ale darí sa jej to iba tak z polovice, druhú polovicu vypĺňajú skôr nijako výrazné prvky, pre ktoré je tých trinásť epizód jednoducho priveľa. Na to, že to napísala scenáristka Twilightu asi okay, ale po vynikajúcom Daredevil predsa len značné schladenie očakávaní od budúcich marvel seriálov od Netflixu. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj.. Tak tohle bylo nečekané překvápko... I když mě Daredevil bavil víceméně královsky, nečekal jsem od Jessicy vlastně nic moc. A ona je nakonec snad lepší než zmíněný kolega z pekelné kuchyně. Pravda Daredevil je mnohem lepší ve rvačkách (a akci vůbec), ale Jessica v temných koutech a zaplivaných uličkách New Yorku rozehrává syrové, špinavé, psychologické drama o kontrole, nadvládě, závislosti, chorobné posedlosti a břemenech traumat na zádech každého z nás.. Tohle fakt není komiksová zábavička na odlehčenou a narážky upozorňující, že jsme ve stejném univerzu jako paňáci z Avengers působí až absurdně. Kdepák Hi-Tech Stark- Jessica má mobil co má baterku v hajzlu a případy googlí přes noťas od Aceru. A když se umírá tak je to hnusný, šinavý a nejspíš i smradlavý. Žádná hvězdopruhová, hrdinská pompa se nekoná. Dveře kanclu jsou pořád vysklené (no dobře-po defenderech už snad ne), flaška chlastu je stále v pohotovosti a osobní démoni stále v patách... Postavy jsou funkční. Chemie mezi nimi probíhá na několika úrovních v několika směrech...Ritterová je tak divná až je vlastně sexy. Tenant je parádní záporák. Civilní a právě proto děsivý. Colter je sympaťák...atd...... Jedinou výtku bych měl k poslední třetině série, kdy se děj jakoby lehce zacyklil.. ale to je víceméně malá a možná subjektivní muška na jinak kulervoucím a silném seriálu... Fakt respekt a přeju Jessice ať si udrží tuhle laťku i v další sérii. Edit: Druhá série si laťku s přehledem udržela a Jessica Jones se tak v mých očích stává asi nejsmysluplnějším Marveláckým projektem vůbec. Je to dospělé, nečernobílé, uvažující v několika rovinách, dojemné i vtipné..lidské....... Teď jsem zvědavý s čím se vytasí druhá řada Luka Cage. EDIT 2: Třetí série už působí poněkud vyčerpaně.. Některé stálé postavy mě už vyloženě vytáčely. Velký zlom v ději se snaží pracovat s emočním poutem diváka k postavě kterou ale celé tři série vnímá jen jako protivný, rušivý element. Celé se to zakončí tak nějak do ztracena.. Přitom zajímavé motivy tam určitě jsou.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne. Marvel sice rozjel své univerzum a ukázal ostatním, kde získat diváctvo a šanci, ale asi nejsem cílová skupina až na dřeň hnaných komiksových vesmírů. Pár prvních filmů s hrdiny a jejich první společné avantýry, možná tak ještě Agenti a Carterové, které se právě tohoto dění hodně blízko dotýkají, ale to ostatní je jen pokus na tom vytřískat co nejvíc a těch různých hrdinů a zlounů už je hrozně moc a přespříliš. A Jess mi to celé jen podtrhuje - lacině vypadající a prezentující hrdinská komiksovka s někým v depce, která mohla celý příběh zfouknout za nějakých pět dílů max a místo toho dělá jednu pitomost za druhou a každou šanci zazdí. Do toho se prdí další zbytečné postavy, zloun se ke konci zachová jak idiot, moc se toho neukáže, aby to nebylo drahé a přemíra násilného konce některých postav a lidí už mi šla krkem, nehledě na to, kdo za to nesl vinu. A když se v posdledním díle nakousne možné propojení s někým dalším a konečně by to mohlo dostávat nějaký smysl, tak se to utne, k ničemu nedojde a 13 dílů jakéhosi originu s miliontým prvním prďolou s nadlidskými schopnostmi zase vyzní do prázdna. A jak koukám, takových seriálů má Marvel naplánovanou další tunu. Prostě mi to, bohužel, přijde všechno na jedno laciný a nezajímavý brdo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% Pozrime sa na to čo tu máme. Po Daredevilovi sa objavil ďalší člen, lepšie povedané členka, Defenders. A nie je to vôbec zlé. Krysten Ritter do role Jessicy Jones pasuje rovnako fajn, ako jej zadok do džínsov. Pred tým ako som sa do tohoto seriálu pustil, som veľa o nej nevedel, ale došlo mi, že nemám čakať akčný nárez v štýle Daredevila. Súkromná detektívka zo silou ako za štyroch chlapov si to tu občas rozdá na päste aj v posteli, takže núdza o zaujímavé scény nie je. Tak isto ani o príbeh, ktorý ponúkne aj fajn background. Trošku mi nesadol záporák, za to poteší, že sa tu objaví Luke Cage, ktorý pozdvihne trošku hodnotenie. Celkom spokojnost s prvou sériou, ale druhú už neplánujem pozerať. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Stan Lee si v tomto díle odbyl své tradiční cameo. Jak je u seriálů poslední dobou jeho zvykem, objevil se pouze na plakátě, na autobusové stanici. (NiWi)
  • Poprvé se Jessica Jones objevila v roce 2001 v komiksovém sešitu "Alias #1". (Bube1)
  • Toto je jediná epizoda v první sérii, kdy se Jessica Jones (Krysten Ritter) usmála. (ČSFD)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama