Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze uživatele +sfinx+ k tomuto seriálu (1)

Doktorka Quinnová (1993) 

Místo šatů měla nosit hábit jeptišek a ještě jí měli nasadit svatozář. Tahle viktoriánská morálka se do seriálu opravdu nehodí. Já bych sice byl (vzhledem k mému postoji k reality-show a dalším pitomostem) ten poslední, kdo by si stěžoval na nedostatek konfliktů, záporných vlastností a duševních poruch, ale jak je vidět - ani bezchybná světice, která má vždycky pravdu, není tím nejlepším řešením. Učitelka uhodila dítě? Jak otřesné - néééé že bych chtěla donášet nebo ji otevřeně konfrontovat, protože to já nedělám, já jsem slušná, ale tohle si nesmí dovolit. Pojďme ji alespoň zbičovat. Nebo to alespoň (s úsměvem a otevřeným laskavým srdcem) všude rozkecám a dotáhnu ji před městskou radu. Tam už ze zvyku budu jediná v opozici, ale to nevadí, protože filmaři mi pomohou a ukážou, že dítě se nesmí bít! Už ta absurdita samotné myšlenky epizody, která splácá násilí na dětech i výchovnou facku dohromady, ale zato vyjádří jasné a naprosto chybné poselství o výchově dětí, je k pláči. Když k tomu, ale ještě přimíchají matku Terezu, výsledek začne připomínat trapnou grotesku. ()

Reklama

Reklama