Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

alpeew 

všechny recenze uživatele

Ano, je to naivní a idealistický pohled na svět, ale proč ne? V době plné násilí a bezpráví mi každý díl dá naději, že by to šlo, kdyby každý začal u sebe. Native americans byli i bojovníci, ale hlavně to byli moudří lidé, kteří dokázali přežít v pustinách, doslova spjatí s přírodou. Od niích bylo třeba začít s budováním nového světa .Leč nestalo se tak pravděpodobně nikde na světě, snad kromě Nového Zélandu, a teď litujeme všichni. Mozaika lidských vlastností, slabostí, ale i pevných charakterů v městeřčku mne baví, herci jsou skvěle vybraní, talže - ráda se na seriál kdykolií znovu podívám. ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Příběhy, které jsem jako malá měla ráda stejně jako Krakonošovi pohádky. Doktorka Quinová, která si společně se Sullym hráli na Krakonoše a vždy zlo potrestali. Zároveň etičnost, lidskosti byla vynikající předvýchova mého JÁ. :-))) Vím,že postupem času se jednalo o brak, který bych v dnešní době nejspíš nevydržela sledovat, ale nemohu dát jinak než 4 hvězdy,když jsem viděla téměř všechny díly. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě je jedno, kde a kdy se děj seriálu odehrává, vše je jen dokonalá potěmkinovská vesnice a věšák na morální poselství. Pod rouškou pokroku v podobě doktorky na divokém západě se ve skutečnosti skrývá silný konzervativizmus a tradiční hodnoty, to vše v historicky uhlazeném balení. Někdy tahle líbivost a mírumilovnost dokáže napáchat větší škody, než mnohem "drsnější" záležitosti, ale tady je to ještě relativně celkem neškodné. Přes silný osobní odpor nechávám tenhle seriál žít, protože vím, že svou cílovou skupinu si najde, a že jsou daleko větší hrůzy. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To bylo kdysi dávno, když jsem byl dítě školou těžce povinné, vraceje se v páteční den těšil jsem se na víkend i na páteční večer, kdy v postarším modelu TV běžela hrdinně Doktorka Quinnová a její osudy. Tehdy, kdy mi ještě na hlavě bujelo vrabčí hnízdo a já se nesnažil zkrotit ho, tehdy se mi seriál líbil. Dnes sice ještě plešku nemám, ale nad dávnověkým sentimentem už se jen usmívám a z nostalgie dávám 3 stars. Vidím v tom už i další věci, které jsem jako hloupé děcko neviděl...třeba ten citový přehršel, třeba tu vtíravou dojemnost, ale to není přímo výtka, pokud v tom člověk najde smysl a alespoň lehce ho to přinutí jednat jako Dr. Quinn, pak je to v pořádku. Méně osobní dokonalosti = více hloubky. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem to mohl kdysi sledovat. Všechny hlavní postavy - ctnost sama. Dokonce i nejdrsnější hoši jsou vyfénovaní kavalíři. Jedna trapná scéna stíhá druhou ... tím že to byl jeden z prvních amerických seriálů po 89´, má to i velmi velký počet hodnocení, a ne vždy tak nízké jak hodnotím já. Kdo dal 80%, tak to asi viděl před těmi 15 lety. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Joe Lando (Sully) během páté série pomýšlel na odchod ze seriálu. (Zephyr01)
  • Jim Knobeloch (Jake) je manželem Beth Sullivenové, autorky seriálu. (Zephyr01)
  • Postava slečny Olive (Gail Strickland) na přelomu první a druhé série seriálu bez vysvětlení zmizela. (kozel89)

Reklama

Reklama