Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Cyloni byli stvořeni lidmi. Povstali proti nim. Vyvinuli se. Vypadají a cítí jako lidé. Někteří jsou naprogramováni, aby si mysleli, že lidmi jsou. Existují v mnoha kopiích. A mají plán. Vesmírná loď Galactica v čele pronásledované flotily, která se po útoku Cylonů na lidské vesmírné kolonie vydává za novou nadějí a domovem - bájnou 13. kolonií zvanou Země. (berg.12)

(více)

Recenze uživatele Blowler k tomuto seriálu (2)

Battlestar Galactica (2004) 

S Galacticou jsem strávil hodně času a bylo to hodně fajn. Pocitově to hodně připomíná seriály typu "Hvězdná Brána", ale nebylo by fér to takhle zjednodušovat. Tohle je, svým způsobem, dospělejší verze klasických sci-fi seriálů. Není to jen válka mezi lidmi a cylony, ale hlavně boj o přežití s pořádnou dávkou politiky, náboženství a pokroucené lidské morálky. Tím rozhodně nechci tvrdit, že je BSG dokonalá. Scénář má spoustu děr a samotní scénáristi si často řežou větev přímo pod sebou. Občas se stane, že neví, jak zakončit rozběhlou dějovku, a tak ji buďto nenápadně smetou ze stolu, nebo ji zakončí stylem "domysli si sám". Mluvím hlavně o poslední sérii. Vím co se ti možná honí hlavou.. mám rád otevřenější konce, kde můžu dát prostor své fantazii a pak o tom diskutovat nad pivem,.. bla bla bla. Podívej se sám a dáš mi za pravdu, že tohle není ten případ. Celkově ale hodnotím BSG velmi pozitivně a nenechám si zkazit zážitek kvůli pár nesrovnalostem. Určitě se na Galacticu ještě vrátím a dám si repete.. alespoň jako kulisu při práci. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Čím komplikovanější, tím lepší, že ano? Je to jako kdyby si mistr kuchař před důchodem řekl, že jeho vyhlášený steak už nemá šmrnc. Přesolíme, přepepříme, zasypeme podravkou a budeme podávat za studena s těstovinama. Ptáš se proč? Záměrně přeháním. BSG je kvalitní seriál a moc jsem si ho užil. Ani závěr si tak nízké hodnoceni nezaslouží. Jsem jen trochu rozčarovaný, jaký směr poslední série nabrala. S odstupem času se uklidním :) ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama