Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 3
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Recenze (1 669)

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Tak jo, vezmeme bandu rádoby drsných postav, co nejrychleji si je představíme a zbylou hodinu a půl je necháme jít z bodu A do bodu B, nakonec nějakou tu bitku ve slow-mo a máme to... To tak přemýšlím, co se tvůrcům honilo hlavou při tvorbě tohoto nesourodého paskvilu, zatímco se snažím vzpomenout, kdy naposledy jsem viděl podobnou slátaninu... jako shrnutí mě okamžitě napadla scéna ze Simpsonových, kdy Homer jako hodnocení pronese: "To byla ale pí...vina"... Ach jo, kde začít. Proti samotnému úvodu asi není moc co říct, dokonce začal za použití mého oblíbeného stylu hudby, za což měli autoři malé bezvýznamné plus, až do chvíle, kdy "zneužili" i Bohemian Rhapsody... Má smysl komentovat postavy? Jo tady ta to umí s mečema, a tady ten má bumerang, hmm to je trochu podobný, ne? no tak ten s tím bumerangem bude Australan, čarodějka si snad ani nezaslouží rozbor, to je prostě hrůza a děs po všech stránkách, další postavy si ani nevybavuju, kromě the Thing v krokoušskym... Za své herecké výkony si někteří ze zúčastněných nezaslouží, abych je nazval herci; nejnáročnější na sledování byly asi výkony hlavní šéfpolicajtky, na druhou stranu, kdo by to dokázal zahrát, když celé natáčení pravděpodobně probíhalo v zelené kóji... všudypřítomné CGI bylo opravdu nepřehlédnutelné a kvalitativně na úrovni několik let starého filmu... je ale pravda, že šlo na tu všudypřítomnou umělotinu zapomenout, když se člověk zaposlouchal do rozhovorů postav, počet nucených pokusů o nějaký ten vtípek nebo zapamatovatelnou hlášku byl naprosto rekordní... A proč tedy jedna hvězdička? Nejprve jsem chtěl dát dvě, jak jsem říkal, malé bezvýznamné plus za hudbu se nakonec nezdařilo, ale finální rozhodnutí nedat 2 ale jednu má na svědomí postava Jokera... Jared Leto se role šílence zhostil parádně, ale nemohl jsem se zbavit pocitu, že nehraje jen šílence, ale šílence-úchyla, tedy místo zábavně ujeté postavy jsem nemohl než na něj nahlížet jako na postavu, se kterou nechci nic mít... Jedno jediné plus celého filmu, a že to je velké plus, je postava Margot Robbie... ta se zhostila své role perfektně, a ano kromě toho, že je to kočka, tak předvedla asi nejlepší výkon (navíc její postava filmu hned v několika scénách dodala akci), jako jediné jsem jí superhrdinství věřil, byť co je to za superhrdinu s baseballkou a revolverem... na scénář resp. děj jsem nezapomněl, jen marně přemýšlím, jestli tam nějaký vůbec byl... nesmyslný děj vlastně neberu ani jako mínus, ono vymyslet něco kloudného s tak velkým počtem nesourodých postav asi ani není možné... bohyně vs. krokocosi, kdo asi vyhraje, bohyně vs. holka s baseballkou, atd. ... doufám, že tento film nepotopí možnost samostatného filmu pro Harley Quinn a Jokera, který by si nepochybně zasloužili, teda pokud by Joker trochu odúchylovatěl... Takže shrnutí: Tak to dopadá, když se mainstream, který se lidem zajímající se o komixy smál, přesune od upírů k nové dojné krávě, (super)hrdinům. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná srajda. Příběh bych oželel ale akce i vše ostatní je naprosto stejně toporné a mimo prachů a obsazení tak na filmu není skoro nic. Zklamání je navíc o to větší, že dirigentem toho všeho je David Ayer - co se stalo s tím geniálním režisérem nejvybranějších krimi filmů? ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to má své klady. Kupříkladu všechny členy SS, Názvy filmů by neměly začínat dvěma es. Zkratky pak vypadají trochu divně. Polovinu kladného hodnocení dělá pochopitelně Harley Quinn, Většinu záporného hodnocení dělá ta hodně divná černoška, co tomu velí a všichni ostatní mimo SS. Možná přece jen začnu psát celý název. Čarodějnice jako záporák není špatný nápad, špatný nápad je nechat ve všech bitkách umírat desítky anonymních pekloninjů ve směšných maskách. Zachraňuje to finální fajt, bohužel ho jako všechny ostatní fajty sráží dolů naprosto nelogické používání schopností všech zúčastněných. Joker taky dost otravoval. A co teprve ta Japonka. Na každý plus je tu bohužel zápor. Leč pořád je tu ta Harley Quinn. A pořád je tu ten strašnej Deadpool v červených číslech. Takže pro nastolení rovnováhy vesmíru mám nutkání tam tu čtyřku hodit. Schovám si ji pro pokračování. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když se něco uspěchá a hned se bez přípravy pustí do velkého projektu s tuctem hrdinů (padouchů) bez zázemí. Žádná z postav nemá hloubku, jen jakýsi svůj minipříběh a vůbec neosloví. Osudy všech mi byly naprosto ukradené od začátku do konce a to je hodně špatně. Příběh je navíc asi nejslabší, co jsem jsem zatím v adaptaci komixu viděl. Sestavit tým, vyrazit na záchranou misi, která nejde úplně podle plánu (že by?) a konec. DC se tady očividně snaží všemi silami dohnat Marvel a moc mu to nejde. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Asi z toho nebude žádnej kult, ale i tak jde o fajn komiksovku plnou šílenejch, správně (ne)sympatickejch (a dle požadavků dnešní doby rasově vyváženejch) postav. Jen moc nechápu, že přes všechnu tu kritiku všichni vyzdvihujou akorát tak tu lacinou štětku Harley Quinn... to je docela smutný (víc sexy byla i Enchantress). ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Skvělí Will Smith a Margot Robbie se snaží držet celý film na svých bedrech, ale je to málo platné. Ostatní záporáci tu jsou přinejlepším jen do počtu, včetně nepřesvědčivého Letova Jokera. Nicméně, je to lepší než jsem čekal. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jsme padouši, takhle prostě žijem..." Skutečně to byl více akční film, než další zfilmovaný komiks. Ale uznávám, bavil jsem se, efekty byly kvalitní a za ten určitý nadhled a především Margotiny hlášky dávám hvězdu navrch. "Je to sympoška!" ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

V každém ale opravdu v každém směru nedotažené. Crazy atmosféra funguje jen tak napůl a akce bohužel také. Mohlo to být něco nového a neokoukaného a vlastně si troufnu říct že by se mohlo jednat o další revoluční komiksovku. Takhle je to bohužel pouze průměrná akční taškařice se skvělým Smithem, božskou Margot, cool Letem a vynikajícím hudebním doprovodem... 6/10 ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Zběsilost. Osobně jsem začal druhým dílem, což však nehraje žádnou roli. Naopak, dvojka mi přišla vyspělejší a promyšlenější. To ale neznamená, že by se mi jednička nelíbila. Byla trochu pomalejší, humor si musí teprve sednout, ale jinak se to povedlo. Určitě je to jeden z těch lepších počinů od DC. Na druhou stranu to rozhodně není snímek pro každého, hraje často na dost protikladné struny diváka a působí tak necelistvě a roztěkaně. Chce se zalíbit všem, namísto aby cílil jen na několik málo skupin. Za vším samozřejmě hledejme peníze... Jak jsem psal, sebevražedný oddíl musí ještě dozrát (a zkušenosti s dvojkou naštěstí dokazují, že si to uvědomili i u DC). 75% ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Dobre vybratá hudba. To je všetko čo môžem pochváliť. A aj tá mohla byť lepšie použitá. Podstata sebevraždeného oddielu je o tom že máte šialené záporácke postavy, ktoré robili zlé veci, poslané na misiu kde ich zopár zomrie. Tu máte relatívne šialené postavy, ktoré sa ale viac správajú ako hrdinovia než ako záporáci. A dokopy umrie jedna jediná postava ktorú ešte predstavia spôsobom že na ňu hneď zabudnete. Ako mladší som tento film mal rád. Ale keď som videl len jedinú ukážku zo Gunnovej verzie, tak som si uvedomil koľko chýb tento film má. Ale som rád že sa to ako chyba môže pripísať na hlavu štúdia a nie na režiséra a scenáristov. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Asi největší klamání tělem, které jsem kdy u propagace vysokorozpočtového filmu zažil. Trailer s Bohemian Rhapsody hrající v pozadí totiž dodnes považuji za jednu z nejlepších filmových ukázek. O to víc pak bolelo, že z výsledku vylezla tak nudná a sterilní sračka, kde nefunguje vlastně vůbec nic a její rádoby temná atmosféra je spíš nechtěně vtipná. David Ayer tohle projel na plné čáře, i když za to třeba mohlo víc studio než on. Snaha kopírovat marvelovky bez patřičného knowhow v managementu se nevyplácí. 3/10 ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Část vypočitatelných chladnokrevných nájemných zabijáků a část nevypočitatelných psychoušů ještě s muatacemi ve kterých všech se pohne svědomí. No tak raději nic. Jdeme dál - každá z postav je pouze letmo představena, je to tragicky málo aby dostali společný film. Tam kde Marvel buduje charakter svých jednotlivých hrdinů po mnoho filmů a pak je až teprve spojí dohromady - to je wow efekt, ale tady to vůbec nefunguje, je to úplně opačně. Bezduché postavy kterým nemáte nejmenší důvod fandit jsou jalové, jen Smith to trošku zahrál. Jejich chování působí často až trapně groteskně. Když už to měla být taková slátanina tak jsem alespoň čekal něco odvážnějšíhu a ujetějšího ve stylu Mad Max. Ale ne, Suicide Squad spadl do podprůměrného digitálního bordelu a opravdu nevidím jediný důvod po totálně špatném Batman vs Superman v těchto filmech pokračovat. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ze začátku jsem se bavil. především pak díky Joker holce a Willu Smithovi, ale pak už nastoupilo marketingový oddělení a bylo to doslova jako úplně každej "superhero" film. Díry v příběhu, dementní choreografie bojů, předvídatelný vývoj, logické chyby, boje jako přes kopírák, nucenej happy end a k tomu zklamání, především díky hype, ale částečně za to mohou i hlavní hrdinové, kteří prostě nejsou tahákem filmu. Kromě těch dvou zmíněných. záporáci jsou zase dementní, předimenzovaný a pak trapně zkolení. Stovky lidí tam umřou jen tak mimochodem. Tohle je přesně film, který oceníte když si ho stáhnete, ale na který budete nadávat, když za něj dáte peníze. Prostě tu cenu nemá. EDIT: Rozleželo se mi to v hlavě a po dvou dnech si vybavuju tak maximálně jednu či dvě scény. Odebírám jednu hvězdu ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

SPOOOOOOJLEEEEER!!!!! Začiatok bol okamžite veľmi chaotický. Predstavili nám Deadshota a Harley Quinn a prestrihli na Violu Davis, ktorá nám znova predstavila Deadshota a Harley Quinn. Dodala zbytok bezvýznamného tímu, naladila nás na Batsy z Gothamu, a chcela nás presvedčiť o tom, že je to banda zločincov, zloduchov, gangstrov, svine a tú najposlednejšiu zberbu, ktorá však má slabiny, vďaka ktorým sa ich bude dať ovládať. Nikto okrem Deadshota tam však slabinu nemal. Ani jeden z nich nemal dostatočne silnú motivácia robiť to, čo od nich chceli čo v konečnom dôsledku bolo rovnako nepremyslené ako celý film. Aby som nezabudla. V tíme je od začiatku pridružený jeden chlapík - tiež zloduch - ktorý je odsúdený ukázať ostatným členom tímu, že vojakove keci o neuposlúchnutí rozkazu a následnom odpálení hlavy čipom, ktorý všetci dostali do krku aby neubzikli, nie sú iba plané rečičky. Ako to divák vie? Jednoducho preto, že v návale trailerov a fotografií sa tento dotyčný nenachádzal a tak ak má človek trošku chochmesu dôjde mu, že je to obetný baránok scenáristov, aby zvyšok tímu nezdúchol. Nulová motivácia, nešikovný strih, neucelený, nepodarený scenár a záverečná bitka, ktorú vyriešili s dvoma bombami. Joker bezvýznamný, ostatok tímu nezapamätateľný a rovnako bezvýznamný. Plusy filmu sú rozhodne efekty, hudba a pre mňa osobne rajdavá Harley Quinn v podaní neskutočne chutnej Margot Robbie. Len kvôli nej si tento film rada pozriem znova. ()

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama