Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 5
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele Wysch k tomuto seriálu (2)

Daredevil (2015) 

Daredevil je skvěle napsanej a skvěle zahranej seriál. Tečka. Víc netřeba dodávat. A pokud jo, pak asi jedině to, že je to nádherně temný, syrový a surový, propršený a zakrvácený a ke všemu ještě kuva dobře nasnímaný netflixácký terno, který možná tak nějak doplňuje MCU, ale spíš stojí samo o sobě nad drtivou většinou seriálový produkce. Některé díly jsou slabší, jiný jsou naopak naprosto bezkonkurenční, ale to už tak u seriálů asi i bejvá. Hlavní a to nejdůležitější prostě je, že je to fakticky dobře nasnímaný, napsaný a zahraný seriálový terno, který by nemělo nikomu uniknout. Jo a P.S. poprvý za celou věčnost jsem využil možnosti hodnotit jednotlivý díly u danýho seriálu, a tak nedávám celkový hodnocení, ale v klidu bych dal takovejch pěknejch devět z desíti za první řadu, osm a půl za druhou (komentář k ní zde). ()

Season 2 (2016) (S02) 

Drew Goddard by měl v titulkách mít upravené příjmení tak, že by se mu umazaly poslední čtyři písmena. Protože pro Daredevila je prostě božskou volbou. Asi není bez zajímavosti, že Drew měl původně režírovat Marťana, ale vzdal se toho, aby mohl natočit první dvě epizody první řady Daredevila, a v podstatě se proměnit v tvůrce seriálu. Daredevil měl v první řadě všechno, co mohl mít jakožto experiment, který ukázal, že dospělé a temné komiksárny dokážou bavit i v televizním seriálovém hávu. Druhá řada je příběhově - řekněme si to upřímně - mnohem slabší než první, hlavně ve svém třetím aktu ztrácí dech (takže k čemu byla ta ohromná díra? Proč jsme dva akty sledovali Punisherův proces, když ve třetím nemá absolutně žádné vyznění? Atd.), na druhou stranu překonává první v několika jiných ohledech - kamera je naprosto brilantní (hlavně v prvních epizodách), Punisherův charakterový ark je bezdyšně skvělý, choreografie je ještě lepší než v první řadě, a často opomíjený střih a střih zvuku si imho mohou podat ruku s největšími filmovými spektákly. Zkrátka jen zamrzí to, že po naprosto nadupané první třetině přichází útlum a zakolísání hlavně v poslední třetině (byť Kingpin prostě musí potěšit!) a naprosto zbytečný cliffhanger do třetí řady. A upřímně, Punisher musí dostat Goddardovu péči a vlastní sérii, Jon Bernthal - ač jsem tomu nevěřil - je naprosto perfektní Punisher! ^_^ ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama