Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Seriál o lidech pro lidi. Jistě, všichni víme, že to tak nebylo a nikdy nebude, že je to naivní a úsměvné. Dalo by se klidně tvrdit, že jde o dokonalou utopii. Jenže, každý má rád pohádky a každý jednu takovou čas od času potřebuje. A tahle je přes veškerou sladkost a pozlátko docela milá, neškodná a místy i poučná :) ()

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Seriál sa odohráva v 19. storočí v malom meste Colorado Springs, kam prichádza dr. Michaela Quinnová. V tomto konzervatívnom mestečku, kde je to s predsudkami voči žene, lekárke ešte horšie než v jej rodnom veľkomeste, sa snaží presadiť. Prežíva tu rôzne strasti, radosti, prvýkrát sa stretáva s indiánmi a dokonca si tu spoznáva aj celoživotnú lásku. Sledujeme život, vzťahy ľudí a ich vývoj, čím mi veľa postáv prirástlo k srdcu a prežívala som to s nimi. Aké to bolo náročné byť ženou doktorkou, získať si uznanie a vykonávať to, čo bolo jej túžbou. Ako sa to zmenilo v dnešku ? Taktiež si človek uvedomí ako pokročila medicína a ako dobre, pohodlne sa oproti nim máme a zabúdame byť vďační. Tento seriál som videla už asi šesťkrát a pozrela by som si ho znova ak by som si nepamätala priebeh deja ešte od minula a mala viac času. Zbožňujem tú romantickú, harmonickú, no napriek tomu akčnú atmosféru, ktorá ma vždy uviedla do pohody a ktorú som si plnýmu dúškami vychutnávala. Taktiež dej, výpravu, danú dobu, módu, postavy a herecké dokonalé obsadenie. Chcelo by to vytvoriť ďalšie časti alebo niečo nové podobného rázu. Človek si takmer z každého dielu niečo prínosné odnášal vďaka prepracovanému scenáru, postavám a ich pestrému charakteru. Ktovie či sa niečoho takého kultového ešte dočkáme, alebo tvorba aj naďalej bude len o marketingu (ako na bežiacom páse). ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat naivnější seriál, než je tento. Přesto ale je to jeden z mála seriálů vůbec, který můžete pustit dětem a klidně odejít po svém. V podstatě shrnuje nejen veškeré lidské charaktery, které jsou sice mnohdy v rámci epizody ohnuty tak, jak je potřeba pro děj, přesto však to v další epizodě může být trochu jinak. V rámci celých sérií pak vidíte průřez americkými dějinami a sžívání bělochů s černochy a indiány, které jsou nejpalčivější otázkou této země dodnes. Seriál má velmi silný výchovný charakter a opravdu nemůžu říci jedinou výtku proti tomuto záměru. Není to seriál pro pragmatiky, ale pro ty, kteří mají rádi nostalgii, soucit, zadostiučinění a dobré konce. Nemohu seriálu vytýkat, že splňuje to, čím je. 80% = 4/5 ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

V čase, keď bežal tento seriál v telke bolo na výber toto na STV1 alebo nejaká nezáživná vec na STV2. Samozrejme boli tu nemecké stanice na ASTRA(e) no tomu človek veľa nerozumel. Slovensko kulalo ako Jane Seymourvá, ženská priekopníčka v lekárstve, lieči indiánov, či belochov niekde v zapadnutom mestečku v Colorade. Samozrejme tu bol lámač ženských sŕdc Sully so svojim čoklom a pár harantov čo zdedila, no tí boli viac menej do počtu. Avšak pre tieto končiny sveta ostane Jane Seymourová navždy Doktorka Quinnová. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • V epizodě doktorka řeší pokousání člověka (potencionálně) vzteklým zvířetem a mimo jiné říká (v českém dabingu): „...aby se virus nerozšířil.“ Vzhledem k dataci seriálu (60. a 70. léta 19. století) však není možné, aby znala tento termín. Tou dobou byly jakžtakž známé pouze bakterie, o existenci virů neměl nikdo tušení, první viry byly popsány až v 90. letech 19. století, tedy zhruba 20 let poté, co se odehrává děj seriálu. (Blondybaby)
  • Natáčení probíhalo v přírodě v okolí Malibu. (Lynette)

Reklama

Reklama