Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Svatá sardinko! 99% budgetu muselo jít na drogy, protože tahle šedesátkově papundeklová parodie má doslova všechno: batmobil, batkopéru, batžebřík, batsprej proti žralokům, batkameru, batloď, batkufřík, batkompas, batskener, batplyn, batvýtah, a batmotorku. Ideální aprílová podívaná. Konzumace skéra výhodou. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nejkomiksovější Batman v dějinách filmu. Batmobil, Batmotorka, Batloď, Batlano, Batbumerang, Batnálož, Bathelikoptéra, Batdalekohled, Batžebřík, Batsprej, Batfiltr, Batkamera, Batvysílačka, Batšroubovák, Batplyn, Batbudič, Batodstředivka a ani by mne nepřekvapilo, kdyby měl Bruce Wayne i Batručník. V současné době to sice působí absurdně, ale vidět to před čtyřiceti lety, tak by to ihned patřilo mezi mé nejoblíbenější filmy. Pochopte, Robin je tady nábožensky založený gay! ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Dnes, po Temném rytíři, je pro většinu lidí nepředstavitelné, že Batman byl kdysi divnej týpek v pyžamu s malým klukem vedle sebe, bojoval proti padouchům s inteligencí, že by neukradli ani rohlík v sámožce a vlastnil psychedelický nádech rozměrů, že by za něj Denis Hopper během Apokalypsy upsal život ďáblu... Já to viděl, a pořád je to pro mě nepředstavitelné. Holy drugs! ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Postupem času jsem měl pocit, že se dívám spíš na grotesku. Ale to není důvod, abych se dobře nebavil. Je ale vidět, jak si filmaři drželi odstup od násilí. Nelítá se tam vzduchem jako v těch dnešních počítačových nesmyslech, nejsou tam ani extra dobré dialogy (když posloucháte jejich myšlenkové pochody, člověk smíchy leží v křečích na podlaze), dokonce ani extra triky. Časem pak poznáte, že při toulání na moři se vám může hodit Batsprej proti žralokům nebo použijete Batlano s Batbumerangem. Co není "bat", jako kdyby v tom filmu ani neexistovalo. I když má Robin někdy drsné řeči a drsná gesta, neubránil jsem se dojmu, že ho ten sexy barevný oblek vzrušoval. Ale co byste taky čekali, Burtovi bylo v době natáčení 21 let. A Adam West, nynější starosta Quahogu, mi přišel sice sympatický, ale byl to spíš dobrák než tvrdý bojovník se zločinem. Takže hurá k Batvizi, kupte si Batpopcorn a užívejte si Batzábavu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Plný počet nebo odpad! Záleží na úhlu pohledu, věku, momentálním rozpoložení, počasí a míře empatie k největšímu detektivovi (zde ten plný počet) a jeho otravnému side-kickovi (Holy FUCK!). Je to klasika, ale jak zmínil sám Adam West v nedávném rozhovoru s Kevinem Smithem, teď máme dobu Temného rytíře. Ten Světlý („Bright Knight“) nechť odpočívá v pokoji (pokud možno sám, bez té barevné poskakující zhovadilosti). ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Batboat do filmu postavila firma Glastron. Tvůrci jim za to museli slíbit, že světová premiéra filmu bude v texasském Austinu, kde se nachází ředitelství Glastronu. (Caelos)
  • Na konci filmu jeden z delagátů paroduje chování Nikity Chruščova na valném shromáždění OSN v roce 1960. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama