Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 5

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Heavyman 

všechny recenze uživatele

A další "nadčlověk" v boji proti němcům. Tentokrát má aspoň jisté přednosti, díky kterým to i když s odporem dokoukáte. ()

burton 

všechny recenze uživatele

"Mě se to líbilo....." Je to moje oblíbená věta z filmu The Reckoning. Která pak ještě pokračuje:..."teda, ta volavka se mi líbila. Takže - Gal Gadot je skvělá volavka a já jsem se báječně bavila. Jasně, že lítá v plavečkovém brnění po bojištích a zákopech první světové a odráží střely a granáty a jiné trhaviny, levou zadní, respektive oběma předníma, potaženýma luxusními pancéřovými náramky. Tohle prostě hrdinky v komixech dělají. Chris Pine je, jak ostatně sám říká, opravdu nadprůměrný (žádný homokokot, jak tady tvrdí zlý jazyk) a tak se na to mrkněte, protože minimálně první půlka je fakt megazábavná: dětství, dospívání, máma královna Amazonek, věčně modré nebe, bojová cvičení s namakanou tetou, seznamovačka, odchod z domova za dobrodružstvím....No, ta druhá půlka je taková víc zákopová a ponuřejší a je tam víc mlhy a dýmu a plynu a ohně a zla....a vprostřed toho všeho září...totiž chci říci řádí...Gal. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Za mne lepší než celý Kapitán Amerika a prozatím rozhodně nejlepší DC. Jen toho CGI bylo na můj vkus až příliš a hlavně i tam, kde to nebylo úplně třeba. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Superman se přetahuje s tímhle zlobidlem, Hulk s tímhle, Iron Man s tímhle, Thor s tímhle a Wonder Woman zase s tamtím. Rozdíl? Má vagínu a dává si to víc dobově (obé povařuji za přínos). Ale jinak, alespoň za mne, nic nového pod sluncem. To, že do kostýmku nasoukáte relativně atraktivní ženštinu, ze mne fanouška filmových zpracování komikových příběhů neudělá. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

WB se povedl komiksový film, to co mělo být po Man of Steel samozřejmostí, se povedlo až u Wonder Woman. Vybudování silného příběhu, který bude zajímavý nejen v rámci komiksových originů. Zasazení do první světové mi trochu evokovalo prvního Capa a jeho počátky ve WW2. Jinak je to ale zcela odlišná story, WW z naivního ráje poznává skutečný svět lidí, který je mnohem komplikovanější, než si na první pohled myslela. Gal Gadot jsem po F&F, BvS a Keeping Up with the Joneses moc nemusel, ale tady mi zaujala. Chris Pine zahrál sympaťáka a podle fotek z WW 1984 by se měl vrátit. Závěrečný digitální souboj s Aresem byl mnohem lepší než digibordel v závěru jak BvS (Doomsday), tak Suicide Squad (Enchantress). Popravdě jsem se bál, že film bude femdom a nebylo tomu tak. Pro WB byla Wonder Woman nejvýdělečnější film roku 2017 a v konkurenci Guardianů 2, Pirátů z Karibiku 5, Transformers 5 se prosadila bravurně. 4* ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

První film s ženskou hrdinkou, který se vydává trošku jiným směrem než ostatní DC filmy. Film je barevnější, svěžejší a také tuctovější. Tvůrci se podívali vedle k Marvelu a začali hledat klíč k úspěchu. Je to dobře? To ukáže čas. Na dosavadních DC filmech se mi líbila vážná a temná atmosféra. „Wonder Woman“ hodně ubírá na plynu, snaží se být více zábavná, děj je mnohem jednodušší, aby se divák nezamotával do děsivých zápletek jako v případě „Úsvitu spravedlnosti“. Film táhne kupředu Gal Gadot, na kterou se prostě zkrátka dobře kouká, její akční scény jsou pastva pro oči (když pomineme občas nedotažené digitální triky). Zkrátka všechno s ní jde dobře. Skvěle jí sekunduje Chris Pine, jejichž vzájemné seznamování je asi tím nejlepším na filmu. Dále bych vyzdvihl akční scénu v zákopech, která se vytasila se skvělou hudbou a naprosto dokonalým představením hrdinky. Film má řadu dalších silných scén, ale je nutné zmínit i ty špatné. Sice se neničí celá města, ale pár velkých explozí nás čeká. Znovu se setkáme s téměř neporazitelným záporákem, který umí létat a metá po Dianě jeden blesk za druhým (doslova). Záporák se obecně nepovedl, protože se prakticky o něm nic nedozvíme. Je „Wonder Woman“ dobrým filmem? Rozhodně ano, ale o nějakém komiksovém převratu také nelze hovořit. Je to takový mix prvního Captaina Americy a prvního Thora. Pár věcí by se dalo dotáhnout do lepšího konce, ale co už. Finále se jako u ostatních DC filmů opět nepodařilo, ale rozhodně nešlo o takový průser jako u „Suicide squad“ a „Batman v Superman“. ()

Professor Zoom 

všechny recenze uživatele

Jeden z komiksových filmov, na ktorý som sa skoro vôbec netešil a skôr som bol zvedavý ako to dopadne. A ono to nedopadlo vôbec, ale že vôbec zle. Takto, ja som o WW vedel vážne len tie základné informácie a nič viac. Ani som jej nejako nefandil v komiksoch a už vôbec ma nezaujímal jej film. A tu sa odrazu vidím v kine, ako sa usmievam nad filmom, ktorý práve sledujem. Chce to dobrého herca/herečku a silný charakter na to, aby zvládol udržať celý film. Začiatok sa mierne tiahol, ale od zhruba štvrtiny filmu sa to rozbehne. Nie každá scéna je dokonalá (zvlášť vďaka dialógom, ktoré síce nudné neboli, ale zároveň by sa film bez nich pokojne obišiel), avšak hneď ako prídu akčné sekvencie, viete, že ten film je skrátka nadpriemerný. Gal je geniálna Wonder Woman a Chris Pine úžasný ako Steve Trevor. Záporáci opäť celkom priemerný a ničím extra nezaujali, škoda. Občas vadilo slow-motion (ktorého bolo veľa) a opäť typická "huge CGI final battle", ale čo už.. je to DC. Čo však tiahne film ešte vyššie je hudba. Dokonalá. Filmu zasadenie do WW1 prospelo a ja dúfam, že sa pokračovanie vydá podobnou cestou a budem sa naň tešiť. Celkovo môžem povedať, že nejde o najlepší DCEU film, ale určite vo mne zanechal jeden z najväčších dojmov. A o tom to je. Zaujať. Krásna, poctivá 4-hviezda AKA 85%-4* ()

madejja1 

všechny recenze uživatele

Nuda, vypadá to hnusně a je to hloupý. A jako že hodně... BvS mě alespoň nenutilo zívat, civalův komentář to vystihuje, akorát procenta bych viděl spíš na 40% ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Filmy od DC to tady nebudou mít nikdy jednoduché. Od prvopočátku jsou tady nekompromisně ničeny jistou skupinou pisálku z nejmenovaného serveru, kteří na nich hledají přesně ty chyby, které u konkurenčního Marvelu "rozhodně nejsou". No co už, ať si udělají dobře. Což ovšem nemění nic na faktu, že jsem v tomto týdnu viděl jak honorované marvelovské GoG 2, tak právě dnes Wonder Women od DC. A rozdíl je diametrální! Zatímco prvně jmenovaný u mě balancuje na hraně odpadu, s princeznou amazonek jsem si spravil chuť... Wonder Women je hodně dobrý film. Pro propojení mytologie a soudobých reálií mám prostě slabost. Možná bych si pasáží s amazonkami dopřál i trošku víc, ale nevadí. Co se týče reálií 1.SV, jednoznačně se s nimi pracuje mnohem lépe, než u marvelovského CA1, kterého mám osobně hodně rád a klidně to přiznám. Prostě, tady je ta válka tak nějak hmatatelnější, ukazuje obyčejné lidi a jejich pocity. Tu špínu zákopu, bezvýchodnost a depresi prostě cítíte. Neznamená to ale, že je WW nějakým temným filmem. Právě naopak. Tento film je o naději a o lásce, možná někdy i hrdinském patosu. Ale co má divák u superhrdinské komiksovky jiného čekat?... Co se týče délky, nemám jediný problém. Nenudil jsem se ani minutu, všechny scény, všechny dialogy měly pro film svůj jasný smysl. Co se týče CGI finále, to už je trochu ohraná písnička haterů. Za mě to opět nebylo nic tak bolestného a navíc bych si asi v dnešní době u podobného filmu nedokázal představit, jak jinak to udělat (to by dokázal snad jen Nolan). Patty Jenkins nám představila silnou hrdinku, jakou jsme v komiksovce ještě neviděli (neříkejte, že věříte, že by Scarlett obstála v souboji s kýmkoliv, kdo je silnější než obyčejný člověk). Chemie mezi Gal Gadod a Chrisem Pinem bez chyby. Prostě to tam bylo a bylo to super! Pine to dává na výbornou a "miss Izrael" Gal jen dokazuje, že zraje jako víno. Sečteno a podtrženo, kdo se na to podívá bez předsudků, určitě se bude bavit... ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Funguje to lépe než BvS? To určitě ano - ve všech směrech lepší a Wonder Woman mě mile překvapila - jakoby tvůrci konečně přestali dělat blbosti jako v ostatních dílech a pokusili se zadupat některé Marvelovky, což se jim i povedlo. Určitě velké plus, že to není tak pro malé kidy, jak je to u Marvelu obvyklé. 75%. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Comics z druhý světový mi docela chyběl (první Kap. America mě tolik neoslovil) a ač jsem zprvu z postavy WW moc nadšenej nebyl, už v BvS ukázala, že marná nebude. Gal Gadot je naprosto skvělá, kupodivu i 2,5 hodiny mi docela uteklo a Justice League s Thorem budou mít pro letošek co dělat, aby WW překonaly.... jo a Psychore, jdi se zabít! ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd dávám jak šafránu a u tohodle fimlu bych měl asi nejspíš dát jen čtyři, ale mě to nedá a prozatím mu dám pět. Ještě teď to ve mně rezonuje. Po dlouhé době film, který si na nic nehrál, žádné to klišé a to se mi děsně líbilo. Pěkně prokreslené postavy a dialogy. S chutí se na něj podívám znova. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem originalitu a dostal jsem hamburgr do kterého mi strčili dva zelený saláty navíc a plátek rajčete. Takže to má trochu lepší chuť hlavně tedy uprostřed konzumace, no v závěru při dojídání suchých housek to byla už ta známá mokvají pachuť žemlí. Chválím herecké obsazení v hlavních i epizodních rolích, chválím trochu jemnější režii od ženský, chválím úsměvnou střední pasáž v Londýně, chválím tu konfrontaci nekompromisní čestnosti s naší dobou a tím to končí. Zlá naopak byla usmyčcovaná příliš hlasitá hudba v první části, a především jako vždy totálně hnusný pixel bordel závěr škoda mluvit. jen si tak říkám kdy je napadne natočit nějakou univerzální matrici závěrečného boje hrdinů, kde bude stačit vždycky vyměnit jen oblečky a hlavy postaviček a přilepit to k nově natočené komiksárně. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Asi budem nesúhlasiť s viacerými tu prítomnými. Keď u Marvelu fungovala severská mytológia, prečo by u DC nemohla fungovať tá grécka však ?? V komikse to možno sedí, no film je niečo iné. Prvá časť filmu je v podstate vo veľkej miere poznačená naivitou hereckého prejavu Gal Gadot. Občas to síce nevadí, no vo väčšine to vadí. Preto nastáva otázka: „ mohla to zahrať lepšie ?? ” Mohla, no tu až tak nejde o túto hereckú výsadu, ktorou je kvalita hereckého prevedenia. Jej postava v podstate má takúto povahu, ale pôsobilo to na mňa otravne. Však len druhá časť baví. No, baví v úvodzovkách. Opäť, niekedy tie spomaľovačky pasovali, no miestami to bolo až také banálne, že som mal skôr pocit, že sledujem paródiu. Ani pomocné postavy nevyčnievajú z radu a nie sú vôbec zapamätateľné. To však neplatí pre Chrisa Pina. Uznávam, že sa mi tam najprv nehodil, no on je asi najsvetlejšou stránkou môjho hodnotenia. Dej bol taký slabý, že ma ani neprekvapil koniec. Čo sa konca týka, zachraňuje väčšinu z filmu, aj keď nie po vizuálnej stránke ako by sa dalo čakať, no po emočnej. Pozitívum nájdem aj v takom nejakom zrkadle spoločnosti ( teda ako som sa dočítal v niektorých tunajších komentoch ), celkom realisticky zobrazuje ľudskú povahu. Od prvého väčšieho ženského blockbusteru po dlhej dobe som čakal teda oveľa viac. Jednoducho neviem prečo, ale DC nevie tvoriť filmy tak sviežo, jednoducho a nenútene ako Marvel. U nich mám pocit, že pri nich stále niekto stojí a kope ich do slabín vždy, keď chcú urobiť niečo inovatívne. Ku Gal Gadot by som ešte dodal, že síce nepodala nejaký obzvlášť oslňujúci výkon, ale je pekná a to závaží u veľa ľudí. Mne osobne to však ku šťastiu nestačí. 50 %. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Z komiksovýho filmu od ženský o ženský jsem měl menší obavy, ale nakonec jsem z kina odcházel vcelku spokojenej. Hodně práce odvedli hlavně Gal Gadot a Chris Pine, který vytvořili fajn dvojici, Patty Jenkins v režisérskym křesle příjemně překvapila a Ruppert Gregson-Williams se postaral o stylovej hudební doprovod. Potěšily taky převážně úspěšný pokusy o humor nebo funkční nehollywoodský finále. Dramaturgický zpracování už tolik nenadchlo, ve střižně se totiž mělo pracovat mnohem víc intenzivně (zejména v části odehrávající se v Británii) a nějaký scény jsou uplně zbytečný (např. setkání Němčourů na "hradě"). Delší stopáž taky způsobuje dojem, že akčních scén mohlo a mělo být mnohem víc, nicméně aspoň nějaká akce je fakt efektní (Wonder Woman běžící ze zákopu do zákopu nebo osvobozující vesnici od Němčourů). Škoda přepálený stopáže, protože potenciál na jeden ze zajímavějších komiksových filmů posledních let určitě byl. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to. Ač v Marvelu už v dnešní době jedou podle klasického zažitého mustru, který (až na výjimky) množí ve svých projektech, stále si jejich filmy udržují poměrně slušnou kvalitu. DC má však svoje filmy poněkud rozhárané a nevyrovnané. A i když jsem v Petty Jenkins vkládal důvěru, nepovedlo se jí to úplně ukočírovat. Průřez dvěma (potažmo třemi) časoprostorovými rovinami pro ní bylo dost velké sousto. Musím ale uznat, že prostředí první světové války bylo velmi osvěžující, všemi směry profláklá 2. světová válka už svoje kouzlo velmi rychle ztrácí. I když jsme se tedy dočkali přitažlivé kulisy, kvůli dlouhé a nabubřelé stopáži se divák nevyhne ani zdlouhavým znuděným chvílím. Ten univerzální scénář, který se ve všech komiksových filmech používá (a dokud to bude stejně vydělávat, vždy se používat bude) je tu chvílemi silně průhledný a značně kostrbatý. Zvláště pak ke konci, kdy film dojíždí opravdu už jen samospádem. Jakožto nekritický obdivovatel fenoménu Xena musím uznat, že Wonder woman není nic jiného než updatovaná verze tohoto seriálu okořeněná komiksovými prvky. Zvraty v Xeně, ty uměly být kolikrát alespoň úsměvné a zachovávaly si svojí přitažlivost. Ve WW vše působí strašně na sílu, jako jeden velký neuříditelný a přeplácaný kolos. Ani herecké obsazení to úplně nezachránilo, ale rozhodně neodradilo. Určitě bych vyzdvihl několikaminutový výkon Robin Wright, která v jedné scéně dokázala vyjádřit více emocí než celé osazenstvo dohromady. Co se týká Gal Gadot...Rozumím, že v DC si asi představovali Scarlett Johannson a věděli, že obsadit jí nemůžou. Ale že jim nepřijde směšné obsadit do hlavní role její na oko stejnou izraelskou kopii, to už fakt nechápu. |35%| ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to: kdyby podobný film vyšel ze stáje Marvelu, tak by to byla bída. Ale po absolutních provarech, které dosud DC předvedlo se tahle prázdninová limonáda vlastně docela dobře sleduje. Jasně, je tam spousta mansplainingu a kapitán Kirk (čertví, jak se ten špión doopravdy jmenoval) je povinný crush, do kterého se Diana musí zamilovat (Proč? Protože má svaly a je „above average“?) aniž by k tomu měla reálný důvod. A záporáka je skutečně zoufalý (včetně ultimátně děravé argumentace). Ale zase na druhou stranu, motivace hlavní hrdinky není překombinovaná a mezi amazonkami ji v boji vycvičila Princezna Nevěsta. Rozhodně to chce víc ženských superhrdinek na plátnech kin. Wonder Woman ukázala, že se vyplatí s nimi počítat. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Izraelská modelka v hlavní roli akčního filmu režírovaného ženou... A mně se to líbilo? Bože, kam ten svět spěje :-D ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama